Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Legg gulvet ingen andre har!

Velger du designgulv, kan du få deg et helt unikt gulv. Du kan selv sette sammen farger og design til et mønster ingen andre har.

 • <b>KOMBINASJONSMULIGHET:</b> Med LVT er det lett å legge mønster, og å kombinere ulike

  Foto:

 • <b> KONSUMENTGULV: </b> Dette var opprinnelig et produkt for butikker, restauranter og andre offentlige miljøer, men nå finnes også gode konsumentversjoner. (Foto: Polyflor)

  Foto:

 • <b> TRENDLEGGING: </b> – I Europa er det en trend å kombinere ulike design, for eksempel å legge parkettmønstret og steinmønstret LVT sammen, forteller Lene Lillejord i Gerflor. (Foto: Gerflor)

  Foto:

 • <b>UNIKT:</b> –Mønsterlegging med LVT er trendy, sier Lill Ann Mo fra Tarkett. (Foto: Tarkett)

  Foto:

 • <b>MØNSTERGLEDE:</b> Nordmenn begynner å bli mer komfortable med å velge farge – både på gulv og vegger. (Foto: Tarkett)

  Foto:

 • <b>EGEN STIL:</b> Med designvinyl er det meget enkelt å lage rom med individuell stil. (Foto: Tarkett)

  Foto:

Annonse
Annonse

Skal du innrede personlig, spiller gulvet definitivt en viktig rolle. Med designvinyl, eller LVT som det også blir kalt, er utvalget av ulike design, formater, mønstre og farger stort. Dette gjør det meget enkelt å lage rom med individuell stil.

 MØNSTERGLEDE: Nordmenn begynner å bli mer komfortable med å velge farge - både på gulv og vegger. (Foto: Tarkett)

MØNSTERGLEDE: Nordmenn begynner å bli mer komfortable med å velge farge - både på gulv og vegger. (Foto: Tarkett)

Flere typer

 KOMBINASJONSMULIGHET: Med LVT er det lett å legge mønster, og å kombinere ulike

KOMBINASJONSMULIGHET: Med LVT er det lett å legge mønster, og å kombinere ulike "materialer". (Foto: Gerflor)

Designgulv er en felles benevnelse på vinylgulv lagt i staver eller fliser, og er den gulvtypen som øker mest i hele Europa. Dette var opprinnelig et produkt for butikker, restauranter og andre offentlige miljøer, men materialets gode egenskaper har gjort det veldig populært, og nå finnes også gode konsumentversjoner. LVT kan enten legges med lim, limes til underlaget, eller som konsumentvarianten; klikkes sammen uten bruk av lim. Noen typer har en klebrig bakside som gjør at de kan løstlegges.

– I Europa er det en trend å kombinere ulike design, for eksempel å legge parkettmønstret og steinmønstret LVT sammen, forteller Lene Lillejord i Gerflor.

– Mønster og farger oppleves ikke lenger som «farlig». Tiden er kommet for å bli litt mer dristig når det kommer til gulvflaten. Vi ser absolutt i mange sammenhenger at mønsterlegging med LVT er trendy. Det finnes mange typer LVT og det er mulig å tenke litt nytt med gulvet. Typene som ikke klikkes sammen kan til og med legges i fiskebein og andre mønstre, sier Lill Ann Mo fra Tarkett. 

 LETTSTELT: LVT er både slitesterkt og enkelt å holde rent. (Foto: Polyflor)

LETTSTELT: LVT er både slitesterkt og enkelt å holde rent. (Foto: Polyflor)

Sømløse overganger

 UNIKT: – Mønsterlegging med LVT er trendy, sier Lill Ann Mo fra Tarkett. (Foto: Tarkett)

UNIKT: – Mønsterlegging med LVT er trendy, sier Lill Ann Mo fra Tarkett. (Foto: Tarkett)

Med de modulære gulvene kan du sette sammen høyst unike gulv, og det er enkelt å kombinere ulike tre- og steinreferanser. Og i og med at du bruker én og samme materialtype, unngår du problemer med fuger mellom materialer som beveger seg ulikt etter sesongvariasjoner i luftfuktighet og temperatur. Uansett utseende har gulvet også samme tykkelse og du får sømløse overganger mellom naturtro etterligninger med ulikt utseende.

– LVT er et slitesterkt og renholdsvennlig materiale som er enkelt å like. Det er et voksende produkt, og stadig flere forbrukere oppdager de gode egenskapene gulvet har. Det er godt å gå på, gode låssystemer gjør det enkelt å legge, og siden gulvet bare er noen millimeter tykt kan det legges oppå eksisterende gulv. Det er derfor et perfekt valg ved oppussing, sier Jan-Erik Jørgensen i Polyflor.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]