IFI logo
Se flere bilder
Legg gulvet ingen andre har!

Foto: Gerflor, Polyflor, Tarkett

Legg gulvet ingen andre har!

Velger du designgulv, kan du få deg et helt unikt gulv. Du kan selv sette sammen farger og design til et mønster ingen andre har.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skal du innrede personlig, spiller gulvet definitivt en viktig rolle. Med designvinyl, eller LVT som det også blir kalt, er utvalget av ulike design, formater, mønstre og farger stort. Dette gjør det meget enkelt å lage rom med individuell stil.

Se flere bilder
 MØNSTERGLEDE:  Nordmenn begynner å bli mer komfortable med å velge farge - både på gulv og vegger. (Foto: Tarkett)

Foto:

MØNSTERGLEDE: Nordmenn begynner å bli mer komfortable med å velge farge - både på gulv og vegger. (Foto: Tarkett)

Flere typer

Designgulv er en felles benevnelse på vinylgulv lagt i staver eller fliser, og er den gulvtypen som øker mest i hele Europa. Dette var opprinnelig et produkt for butikker, restauranter og andre offentlige miljøer, men materialets gode egenskaper har gjort det veldig populært, og nå finnes også gode konsumentversjoner. LVT kan enten legges med lim, limes til underlaget, eller som konsumentvarianten; klikkes sammen uten bruk av lim. Noen typer har en klebrig bakside som gjør at de kan løstlegges.

– I Europa er det en trend å kombinere ulike design, for eksempel å legge parkettmønstret og steinmønstret LVT sammen, forteller Lene Lillejord i Gerflor.

– Mønster og farger oppleves ikke lenger som «farlig». Tiden er kommet for å bli litt mer dristig når det kommer til gulvflaten. Vi ser absolutt i mange sammenhenger at mønsterlegging med LVT er trendy. Det finnes mange typer LVT og det er mulig å tenke litt nytt med gulvet. Typene som ikke klikkes sammen kan til og med legges i fiskebein og andre mønstre, sier Lill Ann Mo fra Tarkett. 

Se flere bilder
 KOMBINASJONSMULIGHET:  Med LVT er det lett å legge mønster, og å kombinere ulike

Foto:

KOMBINASJONSMULIGHET: Med LVT er det lett å legge mønster, og å kombinere ulike "materialer". (Foto: Gerflor)

Se flere bilder
FISKEBEIN:  Fiskebeinsmønster er lett å få til med designgulv. Og siden overflaten er svært naturtro, ser det ut som et eksklusivt tregulv. Foto: Forbo Flooring

Foto:

FISKEBEIN: Fiskebeinsmønster er lett å få til med designgulv. Og siden overflaten er svært naturtro, ser det ut som et eksklusivt tregulv. Foto: Forbo Flooring

Se flere bilder
 LETTSTELT:  LVT er både slitesterkt og enkelt å holde rent. (Foto: Polyflor)

Foto:

LETTSTELT: LVT er både slitesterkt og enkelt å holde rent. (Foto: Polyflor)

Sømløse overganger

Med de modulære gulvene kan du sette sammen høyst unike gulv, og det er enkelt å kombinere ulike tre- og steinreferanser. Og i og med at du bruker én og samme materialtype, unngår du problemer med fuger mellom materialer som beveger seg ulikt etter sesongvariasjoner i luftfuktighet og temperatur. Uansett utseende har gulvet også samme tykkelse og du får sømløse overganger mellom naturtro etterligninger med ulikt utseende.

– LVT er et slitesterkt og renholdsvennlig materiale som er enkelt å like. Det er et voksende produkt, og stadig flere forbrukere oppdager de gode egenskapene gulvet har. Det er godt å gå på, gode låssystemer gjør det enkelt å legge, og siden gulvet bare er noen millimeter tykt kan det legges oppå eksisterende gulv. Det er derfor et perfekt valg ved oppussing, sier Jan-Erik Jørgensen i Polyflor.

Se flere bilder
 UNIKT:  – Mønsterlegging med LVT er trendy, sier Lill Ann Mo fra Tarkett. (Foto: Tarkett)

Foto:

UNIKT: – Mønsterlegging med LVT er trendy, sier Lill Ann Mo fra Tarkett. (Foto: Tarkett)

Se flere bilder
 EGEN STIL:  Med designvinyl er det meget enkelt å lage rom med individuell stil. (Foto: Tarkett)

Foto:

EGEN STIL: Med designvinyl er det meget enkelt å lage rom med individuell stil. (Foto: Tarkett)

Mer informasjon:

Gerflor

Polyflor

Tarkett

 

Ehrenborg

Musum Interiør

DLW

Forbo Flooring

Golvabia

 

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Ny farge til soverommet i 2022

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Koden til farger som funker sammen

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Godt følge til brunt
Innendørs

Godt følge til brunt

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Slik rengjør du laminatgulvet
Gjør det selv

Slik rengjør du laminatgulvet

Folkefavoritten på norske gulv er enkle å holde rene. Bare du ikke går i såpefella. − Hva du enn gjør, ALDRI bruk grønnsåpe, sier teknisk sjef og gulvekspert, Leif Johansen.

Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.