Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
HappyHomes annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Legg gulvet ingen andre har!

 TRENDLEGGING:  – I Europa er det en trend å kombinere ulike design, for eksempel å legge parkettmønstret og steinmønstret...   Gerflor, Polyflor, Tarkett
Velger du designgulv, kan du få deg et helt unikt gulv. Du kan selv sette sammen farger og design til et mønster ingen andre har.

Skal du innrede personlig, spiller gulvet definitivt en viktig rolle. Med designvinyl, eller LVT som det også blir kalt, er utvalget av ulike design, formater, mønstre og farger stort. Dette gjør det meget enkelt å lage rom med individuell stil.

<b> MØNSTERGLEDE: </b> Nordmenn begynner å bli mer komfortable med å velge farge - både på gulv og vegger. (Foto: Tarkett)
MØNSTERGLEDE: Nordmenn begynner å bli mer komfortable med å velge farge - både på gulv og vegger. (Foto: Tarkett)

Flere typer

<b> KOMBINASJONSMULIGHET: </b> Med LVT er det lett å legge mønster, og å kombinere ulike
KOMBINASJONSMULIGHET: Med LVT er det lett å legge mønster, og å kombinere ulike "materialer". (Foto: Gerflor)

Designgulv er en felles benevnelse på vinylgulv lagt i staver eller fliser, og er den gulvtypen som øker mest i hele Europa. Dette var opprinnelig et produkt for butikker, restauranter og andre offentlige miljøer, men materialets gode egenskaper har gjort det veldig populært, og nå finnes også gode konsumentversjoner. LVT kan enten legges med lim, limes til underlaget, eller som konsumentvarianten; klikkes sammen uten bruk av lim. Noen typer har en klebrig bakside som gjør at de kan løstlegges.

– I Europa er det en trend å kombinere ulike design, for eksempel å legge parkettmønstret og steinmønstret LVT sammen, forteller Lene Lillejord i Gerflor.

– Mønster og farger oppleves ikke lenger som «farlig». Tiden er kommet for å bli litt mer dristig når det kommer til gulvflaten. Vi ser absolutt i mange sammenhenger at mønsterlegging med LVT er trendy. Det finnes mange typer LVT og det er mulig å tenke litt nytt med gulvet. Typene som ikke klikkes sammen kan til og med legges i fiskebein og andre mønstre, sier Lill Ann Mo fra Tarkett. 

<b>FISKEBEIN: </b> Fiskebeinsmønster er lett å få til med designgulv. Og siden overflaten er svært naturtro, ser det ut som et eksklusivt tregulv. Foto: Forbo Flooring
FISKEBEIN: Fiskebeinsmønster er lett å få til med designgulv. Og siden overflaten er svært naturtro, ser det ut som et eksklusivt tregulv. Foto: Forbo Flooring
<b> LETTSTELT: </b> LVT er både slitesterkt og enkelt å holde rent. (Foto: Polyflor)
LETTSTELT: LVT er både slitesterkt og enkelt å holde rent. (Foto: Polyflor)

Sømløse overganger

<b> UNIKT: </b> – Mønsterlegging med LVT er trendy, sier Lill Ann Mo fra Tarkett. (Foto: Tarkett)
UNIKT: – Mønsterlegging med LVT er trendy, sier Lill Ann Mo fra Tarkett. (Foto: Tarkett)

Med de modulære gulvene kan du sette sammen høyst unike gulv, og det er enkelt å kombinere ulike tre- og steinreferanser. Og i og med at du bruker én og samme materialtype, unngår du problemer med fuger mellom materialer som beveger seg ulikt etter sesongvariasjoner i luftfuktighet og temperatur. Uansett utseende har gulvet også samme tykkelse og du får sømløse overganger mellom naturtro etterligninger med ulikt utseende.

– LVT er et slitesterkt og renholdsvennlig materiale som er enkelt å like. Det er et voksende produkt, og stadig flere forbrukere oppdager de gode egenskapene gulvet har. Det er godt å gå på, gode låssystemer gjør det enkelt å legge, og siden gulvet bare er noen millimeter tykt kan det legges oppå eksisterende gulv. Det er derfor et perfekt valg ved oppussing, sier Jan-Erik Jørgensen i Polyflor.

<b> EGEN STIL: </b> Med designvinyl er det meget enkelt å lage rom med individuell stil. (Foto: Tarkett)
EGEN STIL: Med designvinyl er det meget enkelt å lage rom med individuell stil. (Foto: Tarkett)

Mer informasjon

Gerflor

Polyflor

Tarkett

 

Ehrenborg

Musum Interiør

DLW

Forbo Flooring

Golvabia

 

Les også Kjekt med klikk - også for vinyl

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
interiorkupp annons