Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

«Hot» med fiskebein

  •  
  •  
FLISEFINT: Fliser i treimitasjon fra Golvabia er her lagt i fiskebeinsmønster, og gir et eksklusivt uttrykk. (Foto: Golvabia)   Bilder av: Kristian Owren/ifi.no, Forbo Flooring, Golvabia, Interface og Tarkett
Vi har en god stund sett tendenser til at mønstrede gulv klatrer oppover på popularitetsstigen. Og blant det «hotteste» nå er fiskebeinsmønsteret.

– Fiskebeinsmønster gir gulvet et unikt uttrykk. Man får en design som ikke alle har, sier Gunni Marie Blunck hos Forbo Flooring.

Hun er ikke alene om å snakke opp det klassiske mønsteret. Flere og flere gulvleverandører kaster seg på den generelle mønstertrenden, og fiskebeinsmønster er av de mest trendy.

Mønstergulv blir bare mer og mer populært. Det er flere som ønsker et gulv som skiller seg ut og gir karakter, sier Lill-Ann Mo hos Tarkett.

Nye muligheter

<b>KLASSISK:</b> I Varnerbygget i Asker er det lagt eikegulv fra Skattekammeret Gulv & Interiør i klassisk fiskebeinsmønster. (Foto: Kristian Owren/ifi.no)
KLASSISK: I Varnerbygget i Asker er det lagt eikegulv fra Skattekammeret Gulv & Interiør i klassisk fiskebeinsmønster. (Foto: Kristian Owren/ifi.no)

Heltregulv lagt i fiskebeinsmønster har vært på banen lenge. Men nå øker interessen for det igjen.

– Fiskebeinsmønster har alltid vært der. Men de siste årene har det kommet flere muligheter for mønsterlegging i større formater, med lengre og bredere staver. Det gjør at du kan få et roligere og mer moderne uttrykk, og akkurat som at folk ønsker seg bredere plank til vanlig legging, vil de også ha større formater til mønsterlegging. Det har blitt veldig populært, sier Arnstein Dalum Frøyse hos Skattekammeret Gulv & Interiør.

Hos Golvabia ser de at trenden er stor i resten av Europa. Selv har de blant annet keramiske fliser i plankeformat som kan legges i fiskebeinsmønster.

– Det gir et veldig eksklusivt og elegant uttrykk, sier Victoria Davidsson hos Golvabia.

<b>FLISEFINT:</b> Fliser i treimitasjon fra Golvabia er her lagt i fiskebeinsmønster, og gir et eksklusivt uttrykk. (Foto: Golvabia)
FLISEFINT: Fliser i treimitasjon fra Golvabia er her lagt i fiskebeinsmønster, og gir et eksklusivt uttrykk. (Foto: Golvabia)

Moderne tolkninger

<b>MODERNE:</b> Med Marmoleum Click fra Forbo Flooring er det enkelt å lage moderne tolkninger av klassiske mønstre som fiskebein- og chevronmønster. (Foto: Forbo Flooring)
MODERNE: Med Marmoleum Click fra Forbo Flooring er det enkelt å lage moderne tolkninger av klassiske mønstre som fiskebein- og chevronmønster. (Foto: Forbo Flooring)

– Fiskebeinsmønster er et klassisk mønster som vi nå ser kommer tilbake for fullt i moderne tolkninger. Det er gøy å se at flere lar gulvet bli en viktigere del av interiøret, sier Mo hos Tarkett, som blant annet leverer vinylbelegg med fiskebeins-/chevronmønster.

Med noen typer gulv, som klikk-linoleum fra Forbo Flooring, kan du enkelt lage mønsteret du selv ønsker, for eksempel med utgangspunkt i fiskebeinstrenden.

– Med Marmoleum Click har man uendelige muligheter til å kombinere størrelser, farger og design, sier Blunck.

<b>MØNSTERTREND:</b> Med vinylbelegg fra Tarkett får du svært slitesterke gulv i kule mønsterdesign, som fiskebeins-/ chevronmønster. (Foto: Tarkett)
MØNSTERTREND: Med vinylbelegg fra Tarkett får du svært slitesterke gulv i kule mønsterdesign, som fiskebeins-/ chevronmønster. (Foto: Tarkett)

Tidens tann

<b>TEPPEFLISER:</b> Du kan få et fiskebeinsmønstret gulv på mange måter. Her er det laget med teppefliser fra Interface. (Foto: Interface)
TEPPEFLISER: Du kan få et fiskebeinsmønstret gulv på mange måter. Her er det laget med teppefliser fra Interface. (Foto: Interface)

Dalum Frøyse hos Skattekammeret har avslutningsvis et viktig råd til deg som skal legge nytt gulv.

– Tenk på at gulvet skal vare i mange år. Ikke legg et gulv bare fordi det er trendy. Det er en investering å legge et skikkelig kvalitetsgulv. Heldigvis er fiskebeinsmønster ganske tidløst og varig, men tenk alltid nøye gjennom hva det er du liker, ikke bare følg trendene, oppfordrer han.

Mer informasjon

Forbo Flooring

Golvabia

Skattekammeret

Tarkett

Interface

Les også Størrelsen HAR betydning

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Beckers annons

Nyeste artikler

Sundance annons