IFI logo
Se flere bilder
Tips til deg med teppetanker

Foto: Danfloor, Musum Interiør, Tarkett, INTAG, Bjørg Owren/ifi.no

Tips til deg med teppetanker

Interessen for heldekkende tepper øker. Og teppeleverandørene oppfordrer folk til å velge riktig teppe på rett sted.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange ønsker teppe for å gjøre rommet lunt, dempe romklang eller gjøre en trapp mer sklisikker. Men alle tepper passer ikke overalt eller for alle, så her gjelder det å velge riktig.

– Er teppet slitt eller skittent etter kort tid, så har du valgt feil type teppe, sier Per Ottar Knutson i Danfloor.

Analyse

Han mener at det finnes tepper for de fleste behov. Trikset er å gjøre en liten analyse før du handler.

– Tenk på samme måte som når du kjøper maling. For å få riktig produkt må du ta hensyn til hvor det skal brukes, hva slags bruk det skal det tåle, og avklare forhold rundt renhold og vedlikehold. Teppet skal stemme, ikke bare i utseendet, men også med tanke på en rekke andre egenskaper, sier han.

Se flere bilder
Teppefliser på barnerom

Foto:

BARNEROM: Teppe på barnerommet er behagelig og lunende for små føtter. Teppefliser kan være praktisk hvis uhellet er ute. Kolleksjonen Mix Max er fra Musum Interiør. (Foto: Musum Interiør)

Søk råd

Bjørn Musum hos Musum Interiør er enig, og mener det er mer avgjørende hvem som bruker rommene og hvordan de lever i det daglige, enn å sortere på type rom.

– Hos en aktiv familie med to voksne, fire barn og hund må vi ta andre hensyn enn hos et voksent par som tasser rundt i tøfler, selv om de bor i samme type hus, sier han.

Hos en barneamilie vil krav til slitestyrke og enkelt renhold vektes høyere enn hos et voksent par.  For øvrig er det et generelt råd at jo hardere bruk, jo tøffere må teppet være.

Se flere bilder
Teppe på soverommet

Foto:

VOKSNE: Alle tepper passer ikke overalt, men hos et voksent par som beveger seg rundt i tøfler kan man la luksusfølelsen få fritt spillerom. Teppene er fra INTAG. (Foto: INTAG)

Teppe til trapp

Begge peker på trapper som et spesielt utsatt område. Der anbefaler de teppe med tett, lav luv. Jo mer tråkk, jo tettere og lavere luv. Vær spesielt oppmerksom på svingtrapper.

– I svingtrapper tar alle innersvingen. Det hjelper lite om teppet inn mot veggen holder seg pent dersom det er slitt i gangbanen, sier Per Ottar Knutson.

LES OGSÅ: Trappens uante dekormuligheter

Hos en profesjonell teppeforhandler vil du få hjelp til å gjøre riktige valg. De skal stille så mange kontrollspørsmål at du er sikker på at teppet som velges oppleves riktig også om ett, tre eller fem år.

Se flere bilder
Teppe i trapp

Foto:

TRAPP: Vær spesielt obs ved valg av teppe i trapp og sats på tepper med god slitestyrke. Jo tettere og lavere luv, jo mer tråkk tåler teppet. Teppet her er fra Danfloor. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Unngå billigtepper

Både Musum og Knutson advarer mot de billigste teppene. De mener at prisen glemmes fort når man er fornøyd med resultatet, men velger du et billig teppe med tvilsom kvalitet får du en dårlig opplevelse som huskes lenge.

Musum mener folk har blitt mye mer kvalitetsbevisste, og det er lite dumping av billigtepper.

– Det er med tepper som med andre ting; det er sammenheng mellom pris og kvalitet. Og folk vil ha kvalitet. De er også opptatt av at det skal se bra ut, og gode tepper ser unektelig mest luksuriøse ut, sier Musum.

Se flere bilder
Teppe med høy slitestyrke

Foto:

SLITESTYRKE: Når du velger teppe, må du stille krav både til kvalitet og utseende. Søk hjelp hos en profesjonell teppeselger, så får du rett teppe på rett plass. Desso fra Tarkett er valgt her. (Foto: Tarkett)

Mer informasjon:

Danfloor

Musum Interiør

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.