IFI logo
Se flere bilder
Tramp trygt inn med skiskoene på

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

Tramp trygt inn med skiskoene på

Det kan ende med knall og fall hvis du labber inn på hardt gulv med snø under skiskoene. Med teppe på gulvet unngår du å ende på ratata.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det høres kanskje ut som et dårlig tips å legge teppe rett innenfor døren, men teppet vi snakker om her er et spesialteppe som tåler hardt tråkk, slaps, søle og mer til. Det er egentlig feil å kalle det teppe, si heller et tekstilt gulv. Det er som en krysning mellom teppe og vinylbelegg. Gulvet har slitestyrke og holdbarhet som et vinylgulv, komforten og sklisikkerheten til et teppe, og det kan vaskes med vann.

Gulvet for afterski

– Ja, dette er en skikkelig problemløser for gulv der mange tråkker inn med snø. Det er slike gulv de bruker på alle skidestinasjonene blant annet i Hafjell, Trysil og Geilo. Og når det funker der, funker det de fleste steder, mener Gunni Marie Blunck fra Forbo Flooring.

LES OGSÅ: God stemning på Vestlia Resort

Se flere bilder
Flotex-teppe i gangen

Foto:

ROBUST: Det tekstile gulvet er robust. Her er mange av egenskapene til vinylgulv og teppe samlet i ett. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Korte fiber rett til værs

Gulvmaterialet hun snakker om heter Flotex. Det har korte nylonfibre som står rett opp og en underside som er vanntett. Vann kan enkelt tørkes opp fra teppet, og smuss kan hvis nødvendig skrapes bort.

– Alle som har vært på afterski, vet at gulvet på slike steder må tåle både det ene og det andre, sier Gunni Marie Blunck, og tenker at det er en bra garanti for at det vil fungere andre steder der glatte sko mot harde gulv er et problem.

Gulvet kommer på rull i to meters bredde, eller som plank. Det finnes i et utall farger og mønster.

Se flere bilder
Flotex underside

Foto:

VANNTETT: Flotex-gulvet har en underside av vanntett PVC-skum og tåler å bli rengjort med vann. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Mer informasjon:

Forbo Flooring

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.