Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Tramp trygt inn med skiskoene på

Det kan ende med knall og fall hvis du labber inn på hardt gulv med snø under skiskoene. Med teppe på gulvet unngår du å ende på ratata.

  • <b>GLATT GULV:</b> Med snø under skoene kan det ende med knall og fall, men med et tekstilt gulv trår du trygt over dørstokken. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

    Foto:

  • <b>ROBUST:</b> Det tekstile gulvet er robust. Her er mange av egenskapene til vinylgulv og teppe samlet i ett. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

    Foto:

  • <b>VANNTETT:</b> Flotex-gulvet har en underside av vanntett PVC-skum og tåler å bli rengjort med vann. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

    Foto:

Annonse
Annonse

Det høres kanskje ut som et dårlig tips å legge teppe rett innenfor døren, men teppet vi snakker om her er et spesialteppe som tåler hardt tråkk, slaps, søle og mer til. Det er egentlig feil å kalle det teppe, si heller et tekstilt gulv. Det er som en krysning mellom teppe og vinylbelegg. Gulvet har slitestyrke og holdbarhet som et vinylgulv, komforten og sklisikkerheten til et teppe, og det kan vaskes med vann.

Gulvet for afterski

– Ja, dette er en skikkelig problemløser for gulv der mange tråkker inn med snø. Det er slike gulv de bruker på alle skidestinasjonene blant annet i Hafjell, Trysil og Geilo. Og når det funker der, funker det de fleste steder, mener Gunni Marie Blunck fra Forbo Flooring.

LES OGSÅ: God stemning på Vestlia Resort

Flotex-teppe i gangen

ROBUST: Det tekstile gulvet er robust. Her er mange av egenskapene til vinylgulv og teppe samlet i ett. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Korte fiber rett til værs

Flotex underside

VANNTETT: Flotex-gulvet har en underside av vanntett PVC-skum og tåler å bli rengjort med vann. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Gulvmaterialet hun snakker om heter Flotex. Det har korte nylonfibre som står rett opp og en underside som er vanntett. Vann kan enkelt tørkes opp fra teppet, og smuss kan hvis nødvendig skrapes bort.

– Alle som har vært på afterski, vet at gulvet på slike steder må tåle både det ene og det andre, sier Gunni Marie Blunck, og tenker at det er en bra garanti for at det vil fungere andre steder der glatte sko mot harde gulv er et problem.

Gulvet kommer på rull i to meters bredde, eller som plank. Det finnes i et utall farger og mønster.

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon:

Forbo Flooring

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]