Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Myk start på dagen med teppe på soverommet

Det er mange grunner til at stadig flere velger teppe på soverommet. Jannicke Sveen fra INTAG er en av dem som «elsker» sitt teppegulv.

 • <b>MYKT:</b> Med heldekkende teppe på gulvet gir du føttene en myk start på dagen. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

  Foto:

 • <b>ATMOSFÆRE:</b> Heldekkende teppe luner og demper akustikk. Har du et trekkfullt hus anbefales ull. Teppet er fra INTAG. (Foto: INTAG)

  Foto:

 • <b>LAG PÅ LAG:</b> Teppe på teppe i myk tencel-kvalitet for den som drømmer om litt ekstra luksus i hverdagen. Teppe fra INTAG. (Foto: INTAG)

  Foto:

 • <b>SOMMERFØLELSE:</b> Med teppe på gulvet og lette tekstiler får man litt sommerfølelse hver morgen. (Foto: INTAG og Bjørg Owren/ifi.no)

  Foto:

 • <b>SILKELOOK:</b> Viscose og tencel er kvaliteter med en overflate som minner om silketepper. Teppene her er fra Jacaranda, føres av INTAG. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

  Foto:

 • <b>EGENSKAPER:</b> Heldekkende tepper finnes i mange farger og kvaliteter, med ulike egenskaper. Hva passer best hos deg? (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

  Foto:

Annonse
Annonse
Heldekkende teppe på soverommet

ATMOSFÆRE: Heldekkende teppe luner og demper akustikk. Har du et trekkfullt hus anbefales ull. Teppet er fra INTAG. (Foto: INTAG)

– Heldekkende teppe på soverommet er rett og slett en god start på dagen. Et teppe med bløte og myke fibre minner føttene om hvordan det er å gå ut i mykt gress en sommermorgen. Med teppe på gulvet blir det litt sommerfølelse uansett vær og årstid, sier hun.

Flere argumenter for teppe

 • Teppe gir rommet et eksklusivt preg, det blir lunt og hyggelig.
 • Teppet demper akustikken i rommet, og skaper en intim atmosfære.

 • Med harde gulv i boligens øvrige rom markerer et mykt teppe at her er vi på privat grunn.

 • Teppe har lydisolerende effekt, og reduserer støy mellom etasjene.
Teppe på teppe på soverommet

LAG PÅ LAG: Teppe på teppe i myk tencel-kvalitet for den som drømmer om litt ekstra luksus i hverdagen. Teppe fra INTAG. (Foto: INTAG)

Tepper som passer på soverommet

Hvordan teppe på soverommet?

EGENSKAPER: Heldekkende tepper finnes i mange farger og kvaliteter, med ulike egenskaper. Hva passer best hos deg? (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Alle typer teppe kan i prinsippet brukes på soverom.

– Her er det pris og egenskapene man ønsker teppet skal ha som er avgjørende for valget, sier Sveen.

I et gammelt og trekkfullt hus kan det for eksempel være ull som er den beste løsningen, fordi det blant annet isolerer bedre enn syntetiske tepper. Hvor hard bruk teppet skal tåle, må det også tas hensyn til. Tepper av viskose og tencel, en ny og litt mer robust type viskose, har blitt svært populære på grunn av mykheten og et silkeaktig utseende. Men disse teppene er sårbare for vannsøl og flekker, så derfor bør man være ekstra bevisst på hvor de legges.

– Hvis man ønsker seg et slik mykt og deilig teppe kan soverommet nettopp være rette plassen, sier Sveen.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]