Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Velg riktig teppestrategi

  Kristian Owren/ifi.no, Bjørg Owren/ifi.no, Danfloor, Intag
Stadig flere velger heldekkende teppe på gulvet, men ikke alle tenker på at teppet er det siste som skal på plass når rommet pusses opp.
Rosa teppe
WOW: Skal teppet ha høy wow-faktor, lønner det seg å bestemme fargen på det først. Intag

Rekkefølgen du gjør ting er vesentlig når du pusser opp. Og skal du ha teppe, er rådet fra ekspertene entydig: Velg gjerne teppe før fargen på veggene, men vent med å legge det til rommet er ferdig malt eller tapetsert.

– Siden tepper finnes i et begrenset antall farger, mens maling kan blandes i de fleste farger og tapetutvalget også er stort, er det smart å velge teppe først og deretter finne farge eller tapet som matcher, sier Per Ottar Knutson i Danfloor.

Jannicke Sveen fra Intag er enig, og mener dette er viktig særlig der man skal ha teppe med spesielle farger eller mønster.

– Hvis du skal ha mye farger og mønster på tapet og tekstiler bør du jobbe med alt samtidig for å få en fin helhet, råder hun.

LES OGSÅ: Tips til deg med teppetanker

Blått mønsterteppe
MØNSTER: Jobb med alle materialene samtidig for å få fin helhet. Danfloor

Logisk rekkefølge

Men når teppet er valgt, bør det legges på vent og ikke tas inn i rommet før alt det andre arbeidet er ferdig. Knutson kommer med en liten pekefinger, for han har sett flere grelle eksempler på at folk i sin iver har lagt teppene for tidlig, og håndverkere som har labbet ut og inn på dårlig tildekkede tepper med jobbsko.  

– Det er jo egentlig helt ulogisk å legge teppe før man er ferdig. Uansett om teppet dekkes, risikerer du å få pussestøv og annet søl ned i teppe, advarer han.

Det er fort gjort at det rives hull i dekkepappen, og da kan uhellet være ute.

– Vi må huske at tepper er tekstil, og da blir det fine pussestøvet et problem. Hvis det blir fuktig, setter det seg nærmest som lim i teppet, sier Jannicke Sveen.

Legge teppe
SIST: Teppet er det siste som skal på plass under en oppussing. Kristian Owren/ifi.no

Teppet skal legges til slutt

Teppe på gulvet
FERDIG: Når teppet er lagt, kan godstolen settes på plass igjen. Intag

Begge mener det er både kjedelig og unødvendig om et nytt teppe må renses før bruk. Det unngår du ved å la teppet bli det siste som kommer på plass.

– Det er først når alt annet er ferdig at teppet skal legges; teppet og så eventuelle lister. Deretter er det bare å bære inn møblene, og rommet er klart, sier Per Ottar Knutson.

Sjekk forsendelsen

Sveen kommenter til slutt at dersom teppet skal ligge på vent en stund før det legges, bør forsendelsen åpnes og sjekkes slik. 

– Hvis det går lang tid før teppet skal legges, kan det hende at man ikke får reklamert hvis det er noe feil, eller det er en feil levering, sier hun.

Les også Derfor bør du ha teppe i stua

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: