Kategorier

Meny

Konto

Nå er det teppetid

Temperaturen kryper nedover, og vi kryper inn i hulene våre. Da er det tid for å kle gulvet med tepper.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Nå er det teppetid

Foto: Chera Westman/ifi.no, Bjørg Owren/ifi.no, Golvabia, InHouse Group, Intag, Tapethuset

Noe av det mest fascinerende med landet vårt er de skiftende sesongene. De gir oss variasjon i hverdagen som er uvurderlig. Vi flexer mellom sommer og vinter, vår og høst. Med største selvfølgelighet kler vi oss etter kalender, vær og føre, og når det gjelder boligen gjør vi også en del sesongjusteringer.

Mens det om sommeren er befriende å tasse rundt på svale gulv, kjenner vi raskt behovet for noe lunere og varmere når høstvindene uler rundt hjørnene på hytter og hus.

Da er det teppetid.

LES OGSÅ: Forbered deg på kaldere tider

Dele på Pinterest Mykt teppe på steingulv

Foto: Golvabia

KONTRAST: Et mykt teppe i samme farge som steingulvet skaper en fin kontrasteffekt. Velurteppet er Avalon silver fra Golvabia.

Dele på Pinterest Lunende tepper

Foto: Golvabia

HØST: Når temperaturen synker, trives vi best med noe lunt under føttene. Teppeleverandørene har et bredt utvalg, med noe for alle typer føtter. Dette er Lounge fra Golvabia.

Lunt og hyggelig

Det er ikke mye trivsel i et kaldt gulv. Her gjør et teppe, eller kanskje to eller tre, underverker. Teppe er et must for å gjøre et rom lunt og hyggelig.

Et teppe kan være så mangt; alt fra oldemors gamle fillerye til et kostbart orientalsk teppe. Det kan være knyttet eller vevet, rufset eller flatt, ensfarget eller mønstret. Det finnes tepper for alle typer stiler og smaker. Det er bare å bestemme seg for stil og uttrykk, så kan en teppeforhandler hjelpe deg med det meste.

Dele på Pinterest Teppe med frynser

Foto: Tapethuset

FRYNSEFINT: Kanskje et ullteppe varmer ekstra godt med korallfargede frynser. Ullteppet Nima er fra Brink & Campman og føres i Norge av Tapethuset.

Dele på Pinterest Tovet teppe

Foto: Tapethuset

TOVET: En skikkelig shaggy opplevelse for fot og gulv her med kraftige «tråder» laget av tovet naturfarget garn. Tapethuset fører teppet Rocks fra Brink & Campman.

Teppetrend

Interiørmoten heller generelt mot det varme og lune, og både avpassede og heldekkende tepper er en del av dette nye taktile uttrykket.

Blant de store favorittene er tepper med eksklusivt utseende som viskosetepper og liknende, det er mye i mørke nyanser. Vil du ha et slik teppe i gylne varme toner, eller dempede lyse nyanser, så har du også mye å velge blant. Vevde tepper i myk ull er også blant høstens varmende favoritter.

Dele på Pinterest Håndvevd ulleteppe

Foto: InHouse Group

HÅNDVEVD: Alpen er et håndvevd tosidig teppe i håndspunnet ull. Det finnes i en lang rekke størrelser og farger. InHouse Group har teppet.

Dele på Pinterest Viskosetepper

Foto: InHouse Group

DELIKAT: Blant høstens nyheter er det godt med tepper som er delikate å se på og trå på. Kolleksjonen Charles fra InHouse Group er viskose av 100 % bambus.

Noe for alle

Teppene finnes i hvilken størrelse og fasong som helst. Hvis du ikke finner riktig størrelse eller farge, så er det mange leverandører som har et bredt utvalg, og kapper og kanter på mål. Hva passer best hos deg? Kvadratisk, rektangulært, rundt eller ovalt? Finn ut hvilken farge og kvalitet som passer, ta mål, og kontakt en teppeleverandør. De har større utvalg enn du aner.

LES OGSÅ: Velg riktige teppe i stuen

Dele på Pinterest Tilpasset teppe

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

STØRRELSE: Ikke fortvil om du ikke finner teppet som passer veggfargen. Det er flere muligheter blant de heldekkende teppene. Leverandørene kapper, kanter og leverer på mål. Dette er Montana 1320040 i 100% ull fra Danfloor.

Dele på Pinterest Blågrønt teppe

Foto: Golvabia

FARGEVALG: Blått og blågrønt er blant de mest populære interiørfargene. Det er godt med tepper som matcher. Dette er Ambition fra Golvabia.

Dele på Pinterest Gult teppe

Foto: Intag

GULL: Du får tepper i de fleste farger. Spesielt lunende blir de i varme farger, som dette i gullgult. Det er Satara Gold fra Jacaranda/Intag.

Dele på Pinterest Moderne interiør med teppe

Foto: InHouse Group

MYKT: Et stramt og moderne miljø mykes opp med et taktilt teppe i myk ull. Dersom ikke standardstørrelsene passer, kan teppet lages på mål. Alpen fra InHouse Group.

Dele på Pinterest Ensfarget teppe i viscose

Foto: Intag

VISCOSE: Ensfargede tepper i viskose med et mykt fløyelsaktig uttrykk er svært populære. Teppet her er Santushti Ash fra Jacaranda/Intag.

Dele på Pinterest Teppe på soverommet

Foto: Chera Westman/ifi.no

SOVEROM: På soverommet er det opplagt behov for teppekos. Både teppet og sengetøyet, som er designet av Halvor Bakke, fås på Bohus.

Dette ble brukt

Hovedbildet:

Tepper: Alpen fra INHOUSE GROUP

KONTRAST (grått velurteppe):

Teppe: Avalon fra GOLVABIA

HØST (blått rundt teppe):

Teppe: Lounge, farge Petrol – GOLVABIA

FRYNSEFINT (beige frynseteppe):

Teppe: Nima fra Brink & Campman – TAPETHUSET

TOVET (Oransje/naturfarget "shabby" teppe):

Teppe: Rocks fra Brink & Campman – TAPETHUSET

HÅNDVEVD (Stående ulltepper):

Tepper: Alpen fra INHOUSE GROUP

DELIKAT (Fargede viskosetepper):

Tepper: Charles fra INHOUSE GROUP

STØRRELSE (Teppe med fargeprøver):

Teppe: Montana 1320040 fra DANFLOOR

Fargeprøver: Nøytral lysbeige, Nøytral lysgul, rustikk lysgul og klassisk beige – NORDSJÖ IDÉ OG DESIGN

FARGEVALG (Blågrønt teppe):

Teppe: Ambition fra GOLVABIA

GULL (Gullgult teppe):

Teppe: Satara Gold fra Jacaranda – INTAG

MYKT (Grått teppe i hvitt miljø):

Teppe: Alpen fra INHOUSE GROUP

VISCOSE (Gråblått viskoseteppe):

Teppe: Santushti Ash fra Jacaranda – INTAG

SOVEROM (Oransje teppe og blått sengetøy):

Teppe: Designet av Halvor Bakke – BOHUS

Sengetøy: Designet av Halvor Bakke – BOHUS

LES OGSÅ
FLERE ARTIKLER FRA...
Legg tepper
Fargelære
Oransje

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]