Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

7 trinn til en lun stue

Stua er gjerne det stedet du slår deg ned etter en lang, stressfull dag. Og liker du tanken på å kunne stenge verden ute og krype inn i din egen lune verden, er dette interiørtipsene du trenger.

 • <b>GARDINER:</b> Gardiner har kommet tilbake for å bli. Ta de inn i stua for en lunere atmosfære. (Foto: INTAG)

  Foto:

 • <b>MATT:</b> Matte flater oppleves som regel lunere enn blanke. Kombiner den mattmalte veggen med noen blanke detaljer for å skape liv og unngå at det «gror igjen». (Foto: Flügger)

  Foto:

 • <b>TRE:</b> Vi er glad i naturmaterialer som luner på gulvet. Tregulv kombinert med tepper, gir et uttrykk mange vil trives med. (Foto: Pergo)

  Foto:

 • <b>VARMT:</b> Varme farger bidrar uten tvil til å skape en lun atmosfære i stua. Et tapet med tekstur tilfører liv til veggen. (Foto: Fantasi Interiør)

  Foto:

 • <b>LUNT:</b> Med varme toner, tre på gulvet, teppe og lunende tekstiler, er det deilig å slå seg ned etter en lang dag. (Foto: Borge)

  Foto:

Annonse
Annonse

1. Gardiner i vinduene

Lune gardiner i stua

GARDINER: Gardiner har kommet tilbake for å bli. Ta de inn i stua for en lunere atmosfære. (Foto: INTAG)

Etter en lang periode med nakne vinduer, har gardiner igjen blitt «stuerene». Og det bidrar selvsagt til å bringe mer lunhet til stuene rundt om i landet. Men også her er det store forskjeller. Tenk på at en lang, myk og fôret gardin med tunge folder, luner mer enn en stram, blank og snau gardin.

2. Teppe på gulvet

Gulvet er en stor flate i stua, som har mye å si for hvor lunt rommet oppleves. Og det er lite som luner mer på gulvet enn myke tepper – enten det er et heldekkende vegg-til-vegg-teppe eller flere avpassede tepper.

LES OGSÅ: Derfor bør du ha teppe i stua

3. Varme farger

Varme, lune farger i stua

VARMT: Varme farger bidrar uten tvil til å skape en lun atmosfære i stua. Et tapet med tekstur tilfører liv til veggen. (Foto: Fantasi Interiør)

Det er lite tvil om at farger kan bidra til lunhet i interiøret. En blank, hvitmalt vegg gjør lite for «hulefølelsen» mange ønsker seg hjemme. Velg farger du føler deg vel med, og se gjerne mot den varme delen av fargesirkelen for de mest lunende interiørene. Dempede farger oppleves som regel også roligere og lunere enn de mest kulørsterke.

LES OGSÅ: Hva er varme og kalde farger?

4. Matte flater

Matte og taktile flater føles lunere enn glatte og blanke. Skal du for eksempel male veggen i stua, kan det være lurt å satse på en matt maling dersom du ønsker det lune inntrykket. Men husk at varme, matte overflater også ofte trenger noen kjølige, blanke kontraster for at det ikke skal «gro igjen».

Matte flater gir lun stue

MATT: Matte flater oppleves som regel lunere enn blanke. Kombiner den mattmalte veggen med noen blanke detaljer for å skape liv og unngå at det «gror igjen». (Foto: Flügger)

5. Tapet på veggen

Mange har nå fått øynene opp for at tapet kan brukes på mer enn bare en fondvegg. Og det er kanskje ikke så rart, da tapet med tekstur gir veggene liv og bidrar til en lun atmosfære i interiøret.

6. Naturmaterialer

Tregulv i stua

TRE: Vi er glad i naturmaterialer som luner på gulvet. Tregulv kombinert med tepper, gir et uttrykk mange vil trives med. (Foto: Pergo)

Vi er glad i treverk her i landet, og en av grunnene kan være at naturmaterialer virker lunere enn kunstmaterialer. Både på vegg og gulv er det populært med tre for tiden. Tregulv, særlig med en matt overflate, virker lunende selv om materialet er hardt, og på vegger rundt om ser vi trespiler og trepanel. Kork er et annet naturmateriale som gir «myke» assosiasjoner, og som kan brukes på gulvet for å få det lunt og varmt.

7. Mønster

Generelt kan vi si at mønster luner mer enn ensfargede flater. Så ikke vær redd for å bringe mønster inn i stua – enten det er på gulv, på tekstiler, på veggen eller på flere flater.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]