Kategorier

Meny

Konto

5 interiørtips til stuen

Norske stuer er mer aktive enn noen gang. Her er interiørtipsene du trenger for å få ei stue som lever ditt liv.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
5 interiørtips til stuen

Foto: INTAG, Nordsjö, Green Apple

Det finnes spisestuer, dagligstuer, tv-stuer, lekestuer, hagestuer, kjellerstuer og loftstuer. I dag bruker vi stuerommet til det meste. Den moderne stuen skal gi oss ro og energi, samtidig som den skal vise vår personlighet. 

LES OGSÅ: Lag din personlige stue.

Personlig flyt

Når vi skal innrede en stue er det alltid lurt å finne en personlig flyt i fargevalget på vegger og gulv, og mellom tekstiler og møbler. Mange har glede av å ta utgangspunkt i et maleri på veggen eller en gjenstand som betyr mye. Personlige gjenstander og arvede klenodier bør ha en sentral plass i stua og mye inspirasjon kan hentes herfra. 

Her kan du få litt fargehjelp for å finne farger som funker sammen.

Dele på Pinterest Farger i stuen

PERSONLIG FARGEVALG: Det er smart å bruke litt tid på å finne dine farger. (Foto: INTAG)

Det lille lys vi har

Vi lever i et land med fire årstider. Det betyr at vi er avhengige av å kunne regulere lyset for å få et hyggelig miljø i stuen. Ulike soner krever ulikt lys. Leke- og lesesone bør ha godt lys. En mer intim TV-krok klarer seg med mer dempet belysning. Uansett så bør vi alltid tenke grunnbelysning, stemningsbelysning og punktbelysning når vi skal lyssette en stue.

Dele på Pinterest Lys i stuen

LYSE ROM: Ulike soner i stuen krever ulikt lys. (Foto: Green Apple)

Tekstiler som luner

Har du en liten stue, bør tekstilene gå ton-i-ton med fargene på veggen, eller ha tilnærmet lik farge slik at de ikke stjeler oppmerksomhet og fortetter rommet. Stoffet på møbler og gardiner er også viktige miljøskapere. Ulike kvaliteter har forskjellig uttrykk. Husk at mykt og matt luner mer enn snaut, hardt, blankt og stivt. 

LES OGSÅ: Slik velger du gardiner.

Dele på Pinterest Tekstiler i stuen

LUNT OG GODT: Mykt og matt luner mer enn snaut og hardt. (Foto: INTAG)

Fargene som kommer

Skal vi tro ekspertene, vil 2017 preges av fargeskalaene fra ild, jord, luft og vann. Naturen og det naturlige er på vei inn i norske stuer og vi vil se bruntoner som den klare fargetrenden fremover.
Treverk har vært med oss i titusenvis av år, så brunt er en farge som er solid forankret i den norske folkesjelen. Blått er også en farge som vil dominere fremover. Velger du blått, brunt og grønt, er det lett å få assosiasjoner fra naturen. 

Dele på Pinterest Fargevalg til stuen

FARGER SOM KOMMER: Nå vil vi ha naturens farger inn i stuen. Blått og brunt er trygge valg. (Foto: Nordsjö)

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]