Kategorier

Meny

Konto

Fire veier til hyggelig stue

Stuen er rommet for avslapning og senkede skuldre. Her står hygge og trivsel i sentrum. Men hva som er hyggelig og avslappende kan være så forskjellig.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Fire veier til hyggelig stue

Foto: Chera Westman/ifi.no, Borge, INTAG, Storeys, Tapethuset, Tarkett

Noen trives best i lyse rom, andre i mørke. Noen må ha det ryddig og luftig, mens andre kroer seg best i et frodig interiør. Slik er det bare, så derfor må det finnes mange typer hyggelig stue.

Før neste innkjøpsrunde kan det lønne seg å gjøre en liten «personlighetstest». Sjekk ut hva slags rom som behager deg mest, og unngå impulsive feilkjøp.

Lys, lett og luftig

Liker du best at det er lyst, ryddig og luftig? Da kan den lyse nordiske stilen være en trygg retning. Kjennetegnet er enkle, rene former og linjer. Fargene er mer svale enn varme. Lyst treverk, relativt små kontraster i farger og materialer. Helheten blir ryddig og moderne med lite tekstur, og rene, enkle former. Hold basisen i fargepaletten kjølig. Noen blanke kontraster vil gi liv til helheten.

Dele på Pinterest Lys, nordisk stue

STRAMT og MYKT: Hovedinntrykket er fortsatt svalt og kjølig, selv om interiøret mykes opp med runde former, teppe og puter. Kunsten er å la den kjølige hovedfargen være «sjef». Tekstiler og teppe fra Herlequin/Tapethuset. (Foto: Tapethuset)

Dele på Pinterest Lys, nordisk stue

LYS OG LUFTIG: Trives du best i luftige og svale rom, kan kjølige farger, lyse materialer, stramme former og lite tekstur settes på huskelappen. Parkett med rutemønster er fra Tarkett. (Foto: Tarkett)

Lyst, varmt og lunt

Liker du det lyst og lett, men ikke så stramt dempet? Da kan du boltre deg med nytt og gammelt, by og land og ulike farger og materialer. Fargene er i hovedsak lyse og varme. Myke former, taktile flater og ulike mønster i farger med en varm undertone gir en hyggelig og avslappet atmosfære. Her styrer du hvor feminint og romantisk eller røft og landlig du vil ha det med små eller store kontraster i tekstur og farger.

Dele på Pinterest Landlig, lys stue

LANDLIG: Stilen blir mer avslappet når vi blander ulike mønster, materialer, stiler og tekstur. Men fortsatt lys og lett så lenge hovedfargene er lyse. De mørke putene strammer opp. Tapet fra Storeys. (Foto: Storeys)

Dele på Pinterest Feminin, lys stue

MYKT: Det blir hyggelig, feminint og lunt når man mikser milde farger, mønster og materialer uten å bryte med harde, kalde og mørke kontraster. Tapet fra Borge. (Foto: Borge)

Frodig, varm og mørk

Trives du best med en lun, varm hule, går du for den lyse og livliges mørke halvsøster. Her er det mest av varme farger og materialer. Bruk mørke sortaktige toner fra den varme delen av fargesirkelen, taktile materialer, og putt inn noen kontraster av blanke og lettere innslag. Hvor mykt og frodig regulerer du med mengde varme farger, mye tekstiler, myke former og rustikke materialer.

LES OGSÅ: Slik lykkes du med mørke farger

Dele på Pinterest Myk, varm og mørk stue

MYE OG MYKT: Varme farger, myke tekstiler, puter med dun innmat, taktile vegger og masse nips. Kjør på, og du får en lun og hyggelig hule. Alt er fra Green Apple. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Dele på Pinterest Stram og varm stue

STRAM OG VARM: Fargene er varme, men atmosfæren er litt mindre hule med færre «saker», strammere og fastere linjer, møbler og puter. Tapet fra Omexco INTAG. (Foto: INTAG)

Sval, mørk og ryddig

Hvis ikke lyse, eller varme, frodige miljø er det du kjenner deg mest komfortabel i, kan en svalende hule være fristedet for deg. Dette er den stramme, ryddige og elegante fetteren til den frodige og varme typen over. Hovedfargene er kjølige og dype, det er mer blanke, faste og harde flater enn rustikke, myke og bløte. Former, farger og materialer har tyngde. Her passer det bedre med silke og fløyel enn bomull og lin. Basisfargene er kjølige, og hovedinntrykket er rolig og dempet.

Dele på Pinterest Mørk stue med kalde farger

MØRK OG ROLIG: Mørke, kjølige farger, rene linjer og stramme former kan være en befrielse for en som trenger å klarne tankene og finne ro. Tapet Omexco fra INTAG. (Foto: INTAG)

Dele på Pinterest Mørk og dramatisk stue

MØRK OG DRAMATISK: Med striper, blankt mørkt treverk og gull får det mørke svale rommet et mer dramatisk uttrykk. Tapet fra Cole&Son/Borge. (Foto: Borge)

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]