Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Unngå feilkjøp og moteluner

PLANLEGG: Bruk tid på å finne ut hva du egentlig liker og lek med løsninger. (Foto: ifi.no)   Bilder av: ifi.no, Borge, Tapethuset, Skattekammeret
Med en god plan unngår du døgnfluer og moteluner når du skal pusse opp.
Interiørtips - gå for magefølelsen
MAGEFØLELSE: Er det en spesiell stil eller atmosfære som gir deg godfølelse? Du kommer til å trives med det lenge. (Foto: Borge)

Det er lett å la seg rive med av moteimpulser enten vi kjøper klær eller skal pusse opp. Så når vi tumler rundt og orienterer oss i et marked fullt av fristelser, er det stor fare for å ende opp med impulskjøp og løsninger som er mer trendy enn trivelig. Resultatet blir mye «bruk og kast» og lite bærekraftige løsninger.

Nå er en ny trend på vei som åpner for større mangfold. Nå skal vi slutte å orientere oss etter noen få trendfarger, eller den ene «må ha»-vasen, -stolen eller -lampen. Det mest trendy nå er å blåse i trender og gå sin egen vei.

– Vær fri, velg din egen stil. Lytt til egen magefølelse, den har fasiten. Det er du som skal trives! sier trendekspertene.  

Fra flokk til personlighet

– Endelig fri, tenker mange. Men det ligger også farer og lurer, for med frislippet og overflod av muligheter, melder usikkerheten seg.  For hva er det vi egentlig liker og hva er vår stil?

Det er et godt råd å lytte til magefølelsen. I tillegg gjør man mye med en god plan. I stedet for å sjekke hva som er «in» nå, skal man finne ut hva en selv egentlig liker og trives best med. Her kommer en liten guide som kan brukes for å tvile seg fram til sine løsninger og sin stil, og unngå at friheten fører rett ut i nye feilvalg. 

Interiørtips - yndlingsfarger
FARGER: Sats på yndlingsfargene dine, de holder seg i årevis uten at du går lei. (Foto: Tapethuset)

Guide til «din» løsning

Interiørtips - sats på gulv
GULV: Sats på gulvet du ønsker deg. Gulvet skal vare lenge, og feil gulv kan ikke kompenseres med «riktige» farger eller møbler. (Foto: Skattekammeret)

1. Start ved kjøkkenbordet og lek med ulike løsninger. Bruk tid på planlegging.

2. Bli kjent med deg selv: Hva slags atmosfære trives du i? Lyst, luftig, koselig, åpent, lunt? Noter stikkord.

3. Finn bilder du liker på nett og magasiner, og lag en collage. Her er du på sporet etter en rød tråd til din smak. Se farger, former og materialer som peker seg ut. Prøv gjerne ut vår moodboard-løsning.

4. Finner du yndlingsfargene dine i collagen? Bra! Ta dem med i planleggingen videre. Yndlingsfarger holder seg lenge.  

5. Skal gulvet skiftes eller beholdes? Sats på kvalitet, for gulvet skaper mye av atmosfæren i rommet. Feil gulv oppveies ikke av «riktige» farger eller møbler.

6. Hva slags materialer, mønster og tekstur liker du? Et mønstret tapet eller tekstil kan løfte helheten og skape identitet.

7. Nå er du ikke lenger «åpen for alt», og de i butikken kan raskt guide deg fram til en løsning. Ta stikkord og collage med i butikken.

Les også Test før du velger

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Beckers annons

Nyeste artikler

HappyHomes annons