Kategorier

Meny

Konto

Utrendy – den nye trenden

Det mest trendy nå for tiden er å være utrendy. I interiør som klær; det handler om å være seg selv. Alt er lov, og det finnes produkter for ethvert behov eller ønske.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Utrendy – den nye trenden

Foto: Chera Westman/ifi.no, Bjørg Owren/ifi.no, Heimtextil, Borge, Green Apple, Fantasi Interiør

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er konklusjonen etter at vi har travet rundt på diverse interiørmesser i inn og utland, samt avstemt inntrykkene med en rekke bransjeeksperter.

Kos, trivsel og natur

Fellesnevnerne er at nå skal interiørene være koselige, vi skal trives og finne ro, og naturen er den store inspirasjonskilden. Det er bortkastet tid å lete etter en stil som er mer trendy enn noen annen; alle muligheter er der, og de som vet hva de leter etter finner det. Vi forsøker likevel å trekke fram noe som peker seg ut – for ordens skyld i alfabetisk rekkefølge.

Aktuelt – i alfabetisk rekke

Blomster: Litt, gjerne gammeldagse rosehager med overdimensjonerte blomster, så du får følelsen av å være en lilleputt.

Dele på Pinterest Et digitalt motiv fra Eijffinger med mønster lag på lag, med landskapsmotiv hentet fra kunsten rammet inn av vakre, overdimensjonerte, gamle roser. En skikkelig drømmehage.

Et digitalt motiv fra Eijffinger med mønster lag på lag, med landskapsmotiv hentet fra kunsten rammet inn av vakre, overdimensjonerte, gamle roser. En skikkelig drømmehage.

Blått: Er «alles» store favoritt.

Dele på Pinterest Blått er fargen som synes å ha flest tilhengere for tiden. Her er et av mange blå motiv vi fanget på messetur til Paris.

Blått er fargen som synes å ha flest tilhengere for tiden. Her er et av mange blå motiv vi fanget på messetur til Paris.

Brunt – det nye grått: 70-tallets bruntoner lurer i kulissene som en ny bunnfarge.

Dele på Pinterest Vil brunt bli det nye grått? Den brune fargen fra 70-tallet dukker stadig oftere opp.

Vil brunt bli det nye grått? Den brune fargen fra 70-tallet dukker stadig oftere opp.

Dyreliv: Eksotiske dyr som elefanter, løver og tigre fasinerer oss, mens europeerne er begeistret over et stort utvalg av elg, hjort og rådyr fra nordiske skoger.

Digitalt tapet: Med digital trykketeknikk har tapetdesignerne fått uante muligheter, og gir oss store veggmotiv der mønstrene ligger lag på lag og blir kunstverk man kan gå rett inn i. Fototapet er godt kjent, men teknologien utvikler seg videre og har nærmest ubegrensede muligheter i farger og mønstermiks.

Dele på Pinterest Den digitale teknikken gir mulighet for det meste. Dette motivet kan lages så stort som helst, du kan få det som bilde til å henge på veggen eller tapet som dekker hele veggen.

Den digitale teknikken gir mulighet for det meste. Dette motivet kan lages så stort som helst, du kan få det som bilde til å henge på veggen eller tapet som dekker hele veggen.

Farger: I alle kulørtoner og nyanser, fra det mørke og dramatiske til lyst og svevende.

Dele på Pinterest Det materialet, den fargen eller nyansen som ikke er aktuell nå, finnes ikke. Denne materialcollagen er fra Heimtextil.

Det materialet, den fargen eller nyansen som ikke er aktuell nå, finnes ikke. Denne materialcollagen er fra Heimtextil.

Fugler og insekter: Fugler i alle varianter er fortsatt aktuelt. Maten deres også, for når man kikker nærmere på blomster og fugler, dukker det opp både larver, biller og andre småkryp blant blader og stengler. Plutselig blir tapet levende, og i fantasien er man ikke langt unna lyden av fuglesang og kvister som knekker og ekko fra tretoppene.

Dele på Pinterest Fugler, planter og dyr i skjønn forening. Kikker man nærmere etter, er det et yrende liv blant alle vekstene. Og en mønstret vegg tåler lag på lag også utover i rommet.

Fugler, planter og dyr i skjønn forening. Kikker man nærmere etter, er det et yrende liv blant alle vekstene. Og en mønstret vegg tåler lag på lag også utover i rommet.

Følelser: Interiøret skal appellere til alle sanser. Det skal føles godt å være i rommet. (Og hva som er godt er høyst individuelt.)

Geometriske mønster: Absolutt, og gjerne lag på lag så det blir en 3D-effekt.

Håndverk: Det håndlagde har fått status igjen. Mye spennende i krysningen mellom nytt design og gamle håndverksteknikker.

Dele på Pinterest Unge designere og gamle håndverksteknikker resulterer i stadig nye produkter, som finner veien til interiørmessene. Disse maskene fant vi i Paris.

Unge designere og gamle håndverksteknikker resulterer i stadig nye produkter, som finner veien til interiørmessene. Disse maskene fant vi i Paris.

Jungel: Frodig og eksotiske, med grønne palmeblader, sukkulenter, magnolia – dust og dempet eller friskt og frodig.

Dele på Pinterest Jungel kan være fargerik og frodig, men også dempet og rolig, som i dette tapetet fra Arte.

Jungel kan være fargerik og frodig, men også dempet og rolig, som i dette tapetet fra Arte.

Kvalitet: Sats på kvalitet. Når du samtidig velger noe du liker vil det vare lenge.

Metall: Det skinner fortsatt i gylne metaller, blankere og gulere enn før.

Mønstermiks: Mønstre blandes og mikses. Frekt og freidig eller lavmelt og forsiktig. Helt opp til deg selv. Alle gamle regler om at noe ikke passer sammen er kastet på båten.

Dele på Pinterest Farger og mønstermiks, det er ingen regel som sier enten-eller.

Farger og mønstermiks, det er ingen regel som sier enten-eller.

Moaré: Et gammelt mønster som dukker opp igjen. En spesiell veveteknikk som får overflaten til å til å leve, på silke, bomull og syntetiske tekstiler. Også på tapet.

Natur: Inspirasjonskilden over alle: skog, planter, trær, blomster, dyr, himmel og hav.

Dele på Pinterest Designere av alle typer produkter lar seg inspirere av naturen. Det meste var å finne på Maison&Objet i Paris.

Designere av alle typer produkter lar seg inspirere av naturen. Det meste var å finne på Maison&Objet i Paris.

Orienten: Så absolutt. Dette er et univers vi nordmenn er svake for, en naturlig reaksjon på vårt kjølige klima og lengselen etter varme og orientalske opplevelser.

Sanselig: Det er ikke nok at det ser bra ut, det skal føles bra – også tapet og tekstil!

3D: Både fysisk og som optisk bedrag.

Tekstiler: kommer gardinene tilbake som mote. Nakne vinduer er ikke koselig.

Dele på Pinterest Det er lett å skape en koselig atmosfære når man kombinerer tekstiler med ulik tekstur.

Det er lett å skape en koselig atmosfære når man kombinerer tekstiler med ulik tekstur.

Tekstur: At materialene er taktile er vel så viktig som mønstre og riktige farger. Flater og materialer skal ikke bare sees, de skal oppleves. Det er rikelig med struktur som pirrer øynene og gir optiske illusjoner, frister fingrene til å undersøke og øret til å ane myke, harde eller raslende lyder. Er det vevet, tovet, sydd, valset, printet, er det gress, blader, ull, lin, silke eller kunstfiber? Med undringen kommer godfølelsen.

Dele på Pinterest Materialene skal ikke bare sees, men også appellere til resten av sanseapparatet. Mon tro – er det stein eller ull?

Materialene skal ikke bare sees, men også appellere til resten av sanseapparatet. Mon tro – er det stein eller ull?

Velur: Det myke tekstilet bølger inn over interiørmarkedet og dukker opp på sofaer, stoler, puter og som gardiner, helst i kvaliteter som ser litt «levd» ut.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]