Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Hva gjør du når lysten på farger kommer?

Hva gjør du når lysten på farger kommer?   Kristian Owren/ifi.no, Nordsjö
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Om du fristes av lysten til å fornye stuen med farger er du slett ikke alene. Etter lang tid med fargeløs interiørmote har vi blitt riktig så fargesultne. Her kommer noen tips om hvordan du kan komme i gang.

Hvis du opplever at farger er vanskelig, og du er litt redd for å gjøre feil, trøst deg da med at interiørmoten nå sier: «gjør som du vil, det er du som skal trives!».

Du er sjefen!

Er duse varme farger noe som frister?
Er duse varme farger noe som frister?

Flott, ikke sant? Det betyr at når du skal velge farge til eget hjem, så er det du som er sjefen, og du som lager reglene. Liker du en farge, er den ok. Selv om det er en farge andre ikke liker, ikke tvil – stå på ditt, selv om du er i mindretall.

Det er lett å bli forvirret når man hører «det går ikke», eller «nå skal det være sånn». Tenk at alt som sies og skrives om trendfarger, årets farge, farger som passer sammen, farger som virker slik og sånn, kun er ment som innspill og inspirasjon. Det finnes ingen absolutte sannheter, og de gode løsningene er utallige.

Spør magen

Hva tenker du om dempede sortaktige farger?
Hva tenker du om dempede sortaktige farger?

I stedet for å spørre andre hva de tror om en farge, handler det om finne ut hva du selv synes. Se etter det du synes er fint, bruk magen og avstem med den hva som er riktig. Intuitivt kan vi mer om farger enn vi tror, og er magefølelsen god, så stol på den. Og et råd til: ikke stress med fargene. Før du begynner å studere fargekart og river deg i håret over alle mulighetene i en fargebar, kan du slappe av og kose deg med å tenke på hvor fint det skal bli når rommet er ferdig.

Slapp av og kos deg

Gylne og varme farger, hva sier magefølelsen?
Gylne og varme farger, hva sier magefølelsen?

Gjør som idrettsfolkene; bruk teknikken med å visualisere. Se for deg hvordan du vil at rommet skal bli og hva slags atmosfære du ønsker. Skal det være et rom for avslapning og ro, må du finne ut hva slags omgivelser som får deg (og dine) til å senke skuldrene og puste ut.

Se på bilder i magasiner og på nett, og «grav» fram din egen smak. Hva liker du og hvorfor? Lyst eller mørkt? Mange farger – lite farger? Store kontraster – lite kontraster (ton-i-ton)? Rolig eller livlig? Noen yndlingsfarger? Husk at yndlingsfargene kan vi leve godt med veldig lenge.

Lyse pasteller; deilig og luftig? Kjølig og upersonlig?
Lyse pasteller; deilig og luftig? Kjølig og upersonlig?

Lag en collage av de bildene som du liker best og studer den, der finner du fargene dine. Neste skritt blir å plukke ut fargene og sette sammen din personlige palett. De som selger farge kan nå enkelt hjelpe deg med det. Du kan også bruke ifi.no sitt moodboard.

Lag ditt collage

ifi.no: Moodboard

Les også Visualiser drømmeboligen

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: