Kategorier

Meny

Konto

Det er trendy å ikke følge trendene

Interiørtrender, som andre trender, speiler tiden vi lever i. Og trendene kan være nyttige for å få inspirasjon og finne ut hva en selv liker. Men til syvende og sist er det magefølelsen som bør avgjøre hva du ender opp med. Da får du et interiør du kan være fornøyd med lenge.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Det er trendy å ikke følge trendene

Foto: Flügger, Borge

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært snakk om en stund. Det mest trendy nå for tiden er personlige interiør, som du kan trives med lenge – og som ikke preges av de altfor hyppige trendskiftene.

Malingsprodusenten Flügger er blant dem som «hopper av trendhysteriet», og retter seg mot dem som ønsker farger som holder lenge.

– Vi syns det er viktig å kunne gi folk en trygghet når de skal velge de rette fargene til boligen – farger som kan holde flere sesonger enn bare én, forklarer Lone Bjørslev Kisbye, PR-manager hos Flügger.

– I stedet for å arbeide med nye trender hele tiden, jobber vi heller for å skape varige farger som har kvalitet og dybde. Vi vil at fargene skal være uavhengige av trender som endrer seg konstant. Da tror vi flere blir fornøyde med valgene sine også, sier Kisbye.

Dele på Pinterest Veggfarger som holder

VARIG: Flügger er opptatt av å utvikle farger som kan holde lenge. (Foto: Flügger)

Trend for inspirasjon

Hun presiserer at de selv langt ifra fornekter trendene, heller det motsatte. De følger stadig med på tendensene i interiørbransjen, noe som gir dem et godt grunnlag for å utvikle holdbare fargepaletter til de fargetendensene som viser seg. Men det er ikke de hyppige trendskiftene som står i fokus. For til syvende og sist er det ikke slik at folk maler om stuen sin etter gjeldende trender hver sesong.

– La deg gjerne inspirere av trender og tendenser, men velg farger og andre interiørelementer etter hva du synes det er godt å oppholde deg i. Og velg farger som du kan trives med lenge, råder hun.

Dele på Pinterest Wegner-farger

KLASSISK: Med sine Wegner-farger, dykker Flügger ned i historien, og gjenskaper farger som er evig gyldige. (Foto: Flügger)

Personlig interiør

Birgit Torkildsby hos Borge er enig i at det ikke er lurt å følge trender slavisk. Den største faren, mener hun, er at interiøret ender opp med å ikke ha personlig karakter.

– Når jeg kommer hjem til deg, vil jeg jo se at det er du som bor der. Sånn sett lever vi nå i en gullalder, siden den store trenden nå faktisk er å ikke følge trendene, men heller skape et personlig interiør som føles riktig for deg, sier hun.

Dele på Pinterest Velg tapet med magefølelsen

MAGEFØLELSEN: – Følg magefølelsen, så kjenner du fort om det er det rette valget, sier Birgit Torkildsby hos Borge. (Foto: Borge)

Stol på magefølelsen

Det er ikke å legge skjul på at trender påvirker oss, uansett om vi vil eller ikke.

– Trender er toneangivende, og alle blir jo litt påvirket, enten det gjelder interiør, mote eller noe annet. Men mange er kanskje litt for opptatt av hva som er «moderne» for øyeblikket. Og da er mitt råd å alltid dobbeltsjekke med deg selv om dette er noe som faktisk føles godt for deg. Gå inn i deg selv og kjenn på magefølelsen før du velger en farge eller et tapet, tipser Torkildsby.

Dele på Pinterest Tapet-trend

ULIKE: – Vi som leverandør må ta hensyn til at folk er ulike, og trives i ulike interiør. Én trend treffer ikke alle, forklarer Torkildsby. (Foto: Borge)

Mer informasjon:

Flügger

Borge

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]