Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Personlig interiørstil med blomster

Blir du i godt humør av å se på en vakker blomst? Hvorfor ikke spille på den følelsen når du innreder hjemme, og gi interiøret en personlig twist med blomster på veggen, gardiner eller en pute eller to?

cloud_download
fullscreen
 • <b>VELUR:</b> Et fyrrig blomstermotiv på en bomullsvelur fra italienske Rubelli har mer enn det lille ekstra. Her er det lett å la seg forføre, og kvaliteten er topp. Tekstilet kan brukes både som gardin, puter og møbler. Rubelli føres av INTAG.

  Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

 • <b>BLOMSTERPUTE 1:</b> Favorittputen på Oslo Design Fair fant vi hos Lama. Nå har blomstene kommet til velurputene, og vi er klare! Frynsekanten rundt puten var prikken over i-en.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>BLOMSTERPUTE 2:</b> En myk velurpute passer til enhver stil, akkurat der du har lyst. Denne sorte «mormorputen» fant vi på standen til House Doctor på Oslo Designfair.

  Foto: Bjørg Owren/ifi.no

 • <b>BLOMSTERGARDIN:</b> «Alle» utstillerene på ODF satser på velur; møbler, puter, lamper, metervare… CC Gardiner fristet med nostalgiske blomster på en bomullsvelur.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • <b>PERSONLIG:</b> Følg ditt hjertets lyst og lek med farger og mønster slik det passer deg. I tapetkolleksjonen Sundari, en av de nyeste fra Eijffinger, er det mye farge- og blomsterglede. Tapetene føres i Norge av Storeys/InHouseGroup.

  Foto: Storeys

 • <b>FLORALSK:</b> Blomster var også et aktuelt tema i tendenssonen på Oslo Design Fair, med spisestue kledd med blomstertapet. Her var det skjønnheten til blomster i forfall og tørkede blomster som ble spesielt eksponert.

  Foto: Chera Westman/ifi.no

Annonse
Annonse

Et blomstermønster kan være den lille prikken over i-en som får interiøret til å leve og vise at «her bor jeg».

Blomster som pirrer

Blomsterpute i velur

BLOMSTERPUTE 2: En myk velurpute passer til enhver stil, akkurat der du har lyst. Denne sorte «mormorputen» fant vi på standen til House Doctor på Oslo Designfair.
camera_alt (Bjørg Owren/ifi.no)

Det er høysesong for interiørmesser om dagen, og i mengden av ensfargede puter og tekstiler stikker det seg fram ett og annet blomstermønster som pirrer litt ekstra. For eksempel store, myke velurputer med blomstermønster. Det er topp når alt stemmer: Herlige farger, lekkert stoff, puten er myk (innmat av dun), og mønsteret får fram gode assosiasjoner.

Når du kjenner tanken «å, så hyggelig» og «den minner meg om…», og du stopper for å ta og stryke, da er du på sporet av «noe som er deg» og du kan trygt la deg friste.

Blomster på puter

Puter har blitt et slags simsalabim for å få farger inn i stuen, men flertallet er som regel ensfarget. En slik putesamling vil absolutt kle selskap av blomstermønster. Ikke vær redd for å blande blomster med striper og ruter, her er det bare å slå seg løs.

Blomsterpute i velur

BLOMSTERPUTE 1: Favorittputen på Oslo Design Fair fant vi hos Lama. Nå har blomstene kommet til velurputene, og vi er klare! Frynsekanten rundt puten var prikken over i-en.
camera_alt (Bjørg Owren/ifi.no)

Blomstergardiner

Blomstergardin

BLOMSTERGARDIN: «Alle» utstillerene på ODF satser på velur; møbler, puter, lamper, metervare… CC Gardiner fristet med nostalgiske blomster på en bomullsvelur.
camera_alt (Chera Westman/ifi.no)

Faller du for et stoff og får lyst på meter på meter med blomsterprakt, så har du kanskje funnet gardinene til stuen eller soverommet. Mange av disse kvalitetene kan også brukes som møbelstoff. Velg farger fra mønsteret til vegger, tak og andre elementer i rommet, og gjerne tilstøtende rom, så får du en fin og harmonisk palett.

LES OGSÅ: Dette er dagens gardintrender

Blomster på veggen

Har du først fått smaken på blomster kan det være herlig å kjøre på og la blomstergleden få fritt utløp på alle fire veggene i et rom. Soverommet, gangen eller kjøkkenet er rom som tåler det lille ekstra. Gjestetoalettet er også et rom som tåler mye farger og mønster. Mange starter med dette rommet når nye farger skal utforskes.

Blomstertapet

PERSONLIG: Følg ditt hjertets lyst og lek med farger og mønster slik det passer deg. I tapetkolleksjonen Sundari, en av de nyeste fra Eijffinger, er det mye farge- og blomsterglede. Tapetene føres i Norge av Storeys/InHouseGroup.
camera_alt (Storeys)

Vårens nyheter

Tapet med blomster

FLORALSK: Blomster var også et aktuelt tema i tendenssonen på Oslo Design Fair, med spisestue kledd med blomstertapet. Her var det skjønnheten til blomster i forfall og tørkede blomster som ble spesielt eksponert.
camera_alt (Chera Westman/ifi.no)

Til glede for alle blomsterelskere er blomstermoten i ferd med å spre seg fra kjoler og herreskjorter til interiørmoten. På Oslo Design Fair, årets første innkjøpsmesse for den norske design og interiørbransjen, var blomster et eget tema i tendensutstillingen og det er mange blomstergodbiter på vei ut i butikkene nå. Tapetleverandørene lanserer også sine nye kolleksjoner i disse dager, der er det også blomster å glede seg til.

Et obs til slutt: Fargene på skjermen kan avvike fra de faktiske fargene på produktene, derfor bør du se prøver før du tar det endelige valget.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]