Kategorier

Meny

Konto

Personlig interiørstil med blomster

Blir du i godt humør av å se på en vakker blomst? Hvorfor ikke spille på den følelsen når du innreder hjemme, og gi interiøret en personlig twist med blomster på veggen, gardiner eller en pute eller to?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Personlig interiørstil med blomster

Foto: Bjørg Owren/ifi.no, Chera Westman/ifi.no, Mari Rosenberg/ifi.no, Borge, Fantasi Interiør, Høie, Storeys, Tapethuset

Et blomstermønster kan være den lille prikken over i-en som får interiøret til å leve og vise at «her bor jeg».

Blomster som pirrer

Det er høysesong for interiørmesser om dagen, og i mengden av ensfargede puter og tekstiler stikker det seg fram ett og annet blomstermønster som pirrer litt ekstra. For eksempel store, myke velurputer med blomstermønster. Det er topp når alt stemmer: Herlige farger, lekkert stoff, puten er myk (innmat av dun), og mønsteret får fram gode assosiasjoner.

Når du kjenner tanken «å, så hyggelig» og «den minner meg om…», og du stopper for å ta og stryke, da er du på sporet av «noe som er deg» og du kan trygt la deg friste.

Dele på Pinterest Blomsterpute i velur

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

BLOMSTERPUTE 2: En myk velurpute passer til enhver stil, akkurat der du har lyst. Denne sorte «mormorputen» fant vi på standen til House Doctor på Oslo Designfair.

Blomster på puter

Puter har blitt et slags simsalabim for å få farger inn i stuen, men flertallet er som regel ensfarget. En slik putesamling vil absolutt kle selskap av blomstermønster. Ikke vær redd for å blande blomster med striper og ruter, her er det bare å slå seg løs.

Dele på Pinterest Blomsterpute i velur

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

BLOMSTERPUTE 1: Favorittputen på Oslo Design Fair fant vi hos Lama. Nå har blomstene kommet til velurputene, og vi er klare! Frynsekanten rundt puten var prikken over i-en.

Blomstergardiner

Faller du for et stoff og får lyst på meter på meter med blomsterprakt, så har du kanskje funnet gardinene til stuen eller soverommet. Mange av disse kvalitetene kan også brukes som møbelstoff. Velg farger fra mønsteret til vegger, tak og andre elementer i rommet, og gjerne tilstøtende rom, så får du en fin og harmonisk palett.

LES OGSÅ: Dette er dagens gardintrender

Dele på Pinterest Blomstergardin

Foto: Chera Westman/ifi.no

BLOMSTERGARDIN: «Alle» utstillerene på ODF satser på velur; møbler, puter, lamper, metervare… CC Gardiner fristet med nostalgiske blomster på en bomullsvelur.

Blomster på veggen

Har du først fått smaken på blomster kan det være herlig å kjøre på og la blomstergleden få fritt utløp på alle fire veggene i et rom. Soverommet, gangen eller kjøkkenet er rom som tåler det lille ekstra. Gjestetoalettet er også et rom som tåler mye farger og mønster. Mange starter med dette rommet når nye farger skal utforskes.

Dele på Pinterest Blomstertapet

Foto: Storeys

PERSONLIG: Følg ditt hjertets lyst og lek med farger og mønster slik det passer deg. I tapetkolleksjonen Sundari, en av de nyeste fra Eijffinger, er det mye farge- og blomsterglede. Tapetene føres i Norge av Storeys/InHouseGroup.

Vårens nyheter

Til glede for alle blomsterelskere er blomstermoten i ferd med å spre seg fra kjoler og herreskjorter til interiørmoten. På Oslo Design Fair, årets første innkjøpsmesse for den norske design og interiørbransjen, var blomster et eget tema i tendensutstillingen og det er mange blomstergodbiter på vei ut i butikkene nå. Tapetleverandørene lanserer også sine nye kolleksjoner i disse dager, der er det også blomster å glede seg til.

Et obs til slutt: Fargene på skjermen kan avvike fra de faktiske fargene på produktene, derfor bør du se prøver før du tar det endelige valget.

Dele på Pinterest Tapet med blomster

Foto: Chera Westman/ifi.no

FLORALSK: Blomster var også et aktuelt tema i tendenssonen på Oslo Design Fair, med spisestue kledd med blomstertapet. Her var det skjønnheten til blomster i forfall og tørkede blomster som ble spesielt eksponert.

Dele på Pinterest Peontapet

Foto: Fantasi Interiør

PEONTAPET: Her er en god nyhet til alle som liker peoner. I Valentina, en av vårens nye tapetkolleksjon fra Fantasi Interiør, er det et lekkert peonmønster i tre fine varianter.

Dele på Pinterest Småblomstret tapet

Foto: Borge

PETITE FLEURS: Fra Borge kommer det en kolleksjon med små blomster. De tenker at nå er det tid for litt blomsterglede på veggen. Her er det blomster så små at veggen oppleves nesten ensfarget, og litt større, som disse klassiske rosene.

Dele på Pinterest Blå blomster på tapetet

Foto: Chera Westman/ifi.no

BLÅ BLOMST: Green Apple er kjent for å ha god nese for blomsterdesign, og holdt på sin profil med frodige farger og mønster gjennom hele den minimalistiske perioden. Nå bugner det på showrommet deres i Oslo. Her vises blå blomster på tekstil og tap

Dele på Pinterest Tørre blomster på tapetet

Foto: Storeys

SOV GODT: Tørre blomster har også sin sjarm med former og fargenyanser som rører oss på en stillferdig måte. Med disse tapetpanelene fra Eijffinger kan man sove som en liten alv i gresset.

Dele på Pinterest Tapetpanel med blomstermotiv

Foto: Tapethuset

SPISESTUE: I kolleksjonene fra engelske Harlequin er det mange ulike blomstermotiv. Her har de satt nye farger på en av bestselgerne blant tapetpanel. Tapetene leveres her i landet av Tapethuset.

Dele på Pinterest Klassisk blomstermønster

Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

KLASSIKER: Sanderson er gode på å ta fram nye motiv og fornye gamle, men de klassiske blomstermønstrene i kolleksjonen Devonshire Place lever i beste velgående og passer i et 2018-interiør. Føres av INTAG.

Dele på Pinterest Blomsterstol

Foto: Chera Westman/ifi.no

BLOMSTERSTOL: En blomstrete stol kan gi den riktige wow-faktoren i stuen, eller bare være det lune og innbydende stedet for avslapning. Denne stolen fant vi hos Green Apple, og kan fås i det stoffet du ønsker. Denne er trukket med i Yutes fra Brigh

Dele på Pinterest Sengesett med blomster

Foto: Høie

SOVEROM: Har du malt soverommet i grårosa eller grått vil det nye sengesettet Fillipa fra Høie gjøre susen som en skikkelig blomsterseng.

Mer informasjon:

Borge

Fantasi Interiør

Storeys

Tapethuset

 

Green Apple

INTAG

Flügger

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]