Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Gjor det selv

Dette er dagens gardintrender

  •  
  •   Publisert:
LANGT: Ifølge ekspertene er trenden lange gardiner, gjerne som går helt ned i gulvet. (Foto: Tapethuset)   Borge, Green Apple, INTAG og Tapethuset
Skal vi tro ekspertene, er det lange gardiner i doble bredder, gjerne i velur eller lin, som gjelder nå.

– Trenden er at vi ønsker mer helhetlige og kanskje mer elegante interiør – ala hotell – og da trenger vi gardiner for å gjøre stilen komplett, sier Birgit Torkildsby hos Borge.

Fra tak til gulv

Lange gardiner
LANGT: Ifølge ekspertene er trenden lange gardiner, gjerne som går helt ned i gulvet. (Foto: Green Apple)

Det er noen åpenbare tendenser som går igjen hos de fleste tekstilleverandørene. Særlig gjør trenden om lange gardiner seg gjeldende.

– Nå skal det være lange gardiner fra tak til gulv, og helst doble skinner eller gardinstenger, slik at du kan kombinere tynne gardiner som hindrer innsyn med «tyngre» dekorgardiner, sier Torkildsby.

Hun får støtte hos Gro Welle-Watne hos Tapethuset, som også ser tendensen til de lange gardinene nå.

– Det vi selger mye av er lange velur- og lingardiner som henger fra taket eller rett under taklist. Det går fortsatt mye i liftgardiner, men lange gardiner ser ut til å ta mer over. Dette kan ha noe med akustikk å gjøre samt at når man parkerer gardinene ved siden av vindusinnrammingen og henger dem høyt, så får man full belysning inn i rommet, sier Welle-Watne.

LES OGSÅ: Slik velger du gardiner

Hotellstil med gardiner
HOTELL: Hotellstilen er fremdeles aktuell, og Birgit Torkildsby hos Borge tror det kan være noe av grunnen til at gardiner tas inn igjen. (Foto: Borge/Clarke & Clarke)

Mykt med velur

Lange gardiner i velur
ELEGANT: Lange, mørke gardiner i velur gir et elegant uttrykk til stua. (Foto: INTAG)

I tillegg til å være lange, skal gardinene nå gjerne være myke – helst i velur/fløyel.

– Den siste tiden har salget av fløyel og velour økt, noe som passer godt til den mer elegante stilen, sier Birgit Torkildsby.

Også Camilla Jacobsen hos INTAG merker en økt etterspørsel etter velur – i tillegg til naturmaterialer.

– Det går mye i naturmaterialer som lin og ull. I tillegg brukes det mye velurer i ulike varianter. Det spilles på strukturer, trykte, vevde, broderte og ulike sammensetninger av materialer. Det er fokus på kvalitet og design. I de mer minimalistiske hjemmene ser vi på den andre siden økt etterspørsel etter et litt lettere uttrykk, gjerne i transparente eller semitransparente kvaliteter, sier Jacobsen.

Høyt og bredt

– Nå er det flere som vil ha stenger høyt opp og langt ut på siden, så det slipper inn lys når gardinene er fratrukket. Dette er mer elegant. Gardiner skal ramme inn, ikke skjule vinduet. Trendene nå er mer blanke materialer og gjerne doble bredder, sier Heidi Lassen hos Green Apple.

Gardiner i stua
HØYT: Mange ønsker gardinstenger som henger høyt og langt ut til siden, så lyset slipper godt inn. (Foto: Green Apple)

Mer informasjon

Borge/Clarke & Clarke

INTAG

Green Apple

Tapethuset

Les også Steng solen ute med gardiner

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Gjor det selv

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: