Kategorier

Meny

Konto

Demp selskapsstøyen med tekstiler

Det er overhodet ikke snakk om å legge noen demper på stemningen, men derimot de forstyrrende lydene i rommet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Demp selskapsstøyen med tekstiler

Foto: Anne Manglerud/Green Apple, INTAG

Selv lav prat og dempet latter kan oppleves som støy, så lenge det ikke er noe materiale i nærheten som absorberer og demper lydene. Det gjør det desto viktigere å bli kvitt nettopp den støyen, som du ikke nødvendigvis umiddelbart forstår årsaken til.

Dele på Pinterest ABSORBERER

VIKTIG JOBB: Vinduene er gardinløse, så her har møbler og teppe en viktig oppgave med tanke på lyddemping. (Foto: INTAG)

Enkel og effektfull støydemping

Lydene fra bestikk, serviser, sko og stemmer lager utrolig mye ulyd når de er omkranset av flest harde, glatte og kalde flater, og kan gjøre middagsselskapet til en slitsom affære. Ofte skal det forbausende lite til før hele opplevelsen endres – et teppe, gardiner eller en duk kan gjøre store utslag.  

– Det er viktig å få inn tekstiler, gjerne i form av gardiner og tepper, for å unngå ekko i rommet. Tenk bare på de gangene gardinene er tatt ned for å renses, og teppet likeså. Da er det ikke like hyggelig hjemme og du merker raskt endringen i atmosfæren i rommet, sier Ellen Lind hos Green Apple.

Lydforurensning

Annette Bolme hos INTAG forteller at vi tar inn ekkolydene om vi vil eller ei, og at det kan gjøre sitt til at stemningen blir mindre avslappet og at trivselen synker.

Tekstiler ved og foran vinduene, og også på veggene, vil dempe mye klang, og jo tykkere stoffer, jo bedre. Velur og ull er særlig egnet til dette formålet. Tepper demper mest mot trinnklang, forteller hun.

Dele på Pinterest LYDDEMPENDE

LYDBREMSER: Stoppede stoler, tapet på alle vegger, gardiner i vinduet og teppe på gulvet demper lydene i rommet. (Foto: Anne Manglerud/Green Apple)

Brems ulydene

– Lyden finner sin korteste vei. Treffer den en hard flate slår den tilbake og lager ekko, møter den et lydabsorberende materiale, blir den vesentlig redusert. Dette er særlig viktig å tenke på i spisestuer og på kjøkken, og klarer du å dempe de harde flatene så mye som mulig, vil du får bedre opplevelser rundt måltidene, avslutter Bolme.

Dele på Pinterest TEPPER OG TEKSTILER

GOD DEMPING: Tekstiler, teppe og tapet sørger for en levelig romklang. (Foto: Anne Manglerud/Green Apple)

Mer informasjon

Green Apple

INTAG

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]