Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Slik lykkes du med å innrede stua

Å innrede en stor stue kan være utfordrende. Nøkkelen ligger i å avgrense rommet i mindre soner.

cloud_download
fullscreen
 • <b>SONE:</b> Ved å samle møblene på et gulvteppe, og gjerne bruke et tapet på veggen som skiller seg fra overflatene i resten av rommet, har du med en gang skapt et avgrenset område i stua.

  Foto: Borge

 • <b>FARGER:</b> Her er veggene i stuen malt i to helt ulike farger, for å markere de ulike sonene. Det gjøres et klart skille mellom spise- og tv-sone.

  Foto: Butinox

 • <b>TYDELIG:</b> Her er det laget en tydelig spisesone, markert blant annet med et avpasset teppe på gulvet og et annerledes tapet på veggen. Merk at det fremdeles er en fin helhet i rommet.

  Foto: Tapethuset

 • <b>UTFORDRING:</b> Det kan være utfordrende å innrede en stor stue. Men ved å skape tydelige soner for ulike aktiviteter, blir den mer oversiktlig og ryddig, og du får utnyttet plassen godt.

  Foto: Beckers

Annonse
Annonse

I dag skal stua være så mangt – vi bruker den som både kino, restaurant, bibliotek, lekeplass, festlokale og soverom. Og det kan være en utfordring å innrede et rom som skal brukes til så mye forskjellig.

Ved å dele stua opp i mindre brukssoner for ulike aktiviteter, får du utnyttet det store rommet fullt, samtidig som stua blir mer ryddig og oversiktlig. Her er triksene for å lykkes med å skape klare soner i den store stua.

1. Samle møblene

Soner i stua

SONE: Ved å samle møblene på et gulvteppe, og gjerne bruke et tapet på veggen som skiller seg fra overflatene i resten av rommet, har du med en gang skapt et avgrenset område i stua.
camera_alt (Borge)

Tips nummer én er å samle møblene i grupper. Da skaper du med en gang avgrensede soner i rommet. Bestem deg for hva de ulike sonene skal brukes til, så blir det også enklere å innrede.

2. Legg tepper på gulvet

Avpassede tepper er ikke bare pene å se på og behagelig å trå på, de har også en praktisk funksjon. Ved å ramme inn de ulike sonene med et gulvteppe, vil de bli enda tydeligere definert.

LES OGSÅ: Derfor bør du ha teppe i stua

3. Bruk ulike farger

Farger er et effektivt middel for å lage tydelige skiller i rommet. Bruk gjerne ulike farger på veggene i ulike deler av stua. Vil du for eksempel avgrense tv-området fra resten av rommet, kan du male veggene her i en litt mørkere farge enn resten av stua. Velg farger som går godt sammen, slik at det ikke oppleves rotete.

Skap soner med farger

FARGER: Her er veggene i stuen malt i to helt ulike farger, for å markere de ulike sonene. Det gjøres et klart skille mellom spise- og tv-sone.
camera_alt (Butinox)

4. Bruk tapet

Tapetser et hjørne eller én eller flere vegger, og vipps! – du har markert en avgrenset sone.

5. Benytt ulikt lys

God og riktig belysning er viktig for å gjøre de ulike områdene av rommet tydeligere. Det er ingen tvil om at de ulike sonene krever ulikt lys. Tilpass belysningen til sonens bruk.

Skap soner i stua

UTFORDRING: Det kan være utfordrende å innrede en stor stue. Men ved å skape tydelige soner for ulike aktiviteter, blir den mer oversiktlig og ryddig, og du får utnyttet plassen godt.
camera_alt (Beckers)

6. Kombiner gulv

Ulike gulvtyper, eller ulike design av samme gulvtype, kan kombineres for å avgrense områdene i rommet på en spennende måte.

LES OGSÅ: «Juks» deg til et teppe

7. Tenk helhet

Selv om stua deles inn, er det viktig å tenke helhet. Og i en stor stue med mange soner, er det ekstra viktig at de ulike ikke konkurrerer med hverandre, men heller spiller på lag. Rommet bør ha en rød tråd for at det ikke skal oppleves rotete. Bruk gjerne farger og tekstiler til å binde rommet sammen og skape en helhet.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]