IFI logo
Se flere bilder
«Juks» deg til et teppe

Foto: Beckers, Gerflor, Forbo Flooring

«Juks» deg til et teppe

Et avpasset teppe kan være prikken over i-en i et rom, og blant annet bidra til å skape klare soner. Men du kan også «jukse» deg til et teppe på gulvet.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et avpasset teppe har mange fordeler. Det er mykt og lunt, det pynter opp og det bidrar til å avgrense deler av rommet og lage soner. Men det er kanskje ikke alle steder det passer like godt med tanke på bruken. Dette kan for eksempel gjelde på kjøkkenet, særlig hvis det er en familie med små barn og kanskje en liten hund som skal leve og bo der. Da er kanskje ikke et mykt og lunt teppe det mest praktiske på kjøkkenet, da det uten tvil vil søles og grises mye på kjøkkengulvet.

Men mange ønsker allikevel å avgrense spisesonen på en enkel måte. Det er dekorativt og samler alle møblene, slik at det blir mer ryddig. Da kan en praktisk løsning være å «jukse» seg til et teppe. En teppeillusjon med andre ord.

Se flere bilder
Teppe av vinylgulv

Foto: Gerflor

PRAKTISK: Det er ikke alle steder det passer med et mykt og lunt teppe. Der du søler og griser mye, kan det være smart å lage et teppe av f.eks. vinyl. Her er klikkvinylen Virtuo Vinyl Lock Mia (treimitasjon) kombinert med Texline Provence Cream.

Mal gulvet

Én løsning for å få en illusjon av et teppe på gulvet, er å male det. Da står du helt fritt til å designe ditt eget teppe. Du kan gjøre det enkelt og male feltet du ønsker i én og samme farge, eller du kan male mønster som du ønsker. En enkel måte å male mønster på gulvet, er å bruke maskeringstape for å lage linjer og ruter. Velg en maskeringstape av kvalitet, som er egnet til ditt bruk, og legg litt ekstra jobb i å maskere på en god måte, slik at du blir fornøyd med resultatet.  

Husk å bruke en robust og god gulvmaling, slik at gulvet tåler å bli tråkket på.

Se flere bilder
Male teppe på gulvet

Foto: Beckers

MALING: Med et spann eller tre med maling, har du nesten uendelig med muligheter. Du kan male et teppe på gulvet i akkurat de fargene og det mønsteret du ønsker. Bruk en robust gulvmaling.

Kombinér gulv

En annen måte du kan «jukse» deg til et teppe på, er å kombinere ulike gulvdesign. Du kan enten bruke ulike design av samme gulvkolleksjon og kombinere som du vil, eller du kan bruke design fra ulike gulvkolleksjoner og sette dem sammen i helt nye kombinasjoner. Flere gulv i dag er laget for å kombinere i ulike farger og mønstre, og det er enkelt å få et helt personlig gulv. 

Se flere bilder
Kombiner gulvtyper

Foto: Gerflor

KOMBINERE: Ved å kombinere ulike gulv, kan du skape illusjonen av et teppe under spisebordet. Pent, praktisk og soneskapende! Her er "teppet" laget av HQR fra Gerflor.

Se flere bilder
Klikklinoloum

Foto: Forbo Flooring

DISKRET: Med klikklinoleum, som Marmoleum Click fra Forbo Flooring, er mulighetene mange. Her kan du sette sammen fliser i ulike farger akkurat som du vil. Kanskje du kan lage et diskret teppe under sofaen?

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.