Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

«Juks» deg til et teppe

  •  
  •   Publisert:
cover   Beckers, Gerflor, Forbo Flooring
Et avpasset teppe kan være prikken over i-en i et rom, og blant annet bidra til å skape klare soner. Men du kan også «jukse» deg til et teppe på gulvet.
Teppe av vinylgulv
PRAKTISK: Det er ikke alle steder det passer med et mykt og lunt teppe. Der du søler og griser mye, kan det være smart å lage et teppe av f.eks. vinyl. Her er klikkvinylen Virtuo Vinyl Lock Mia (treimitasjon) kombinert med Texline Provence Cream. Gerflor

Et avpasset teppe har mange fordeler. Det er mykt og lunt, det pynter opp og det bidrar til å avgrense deler av rommet og lage soner. Men det er kanskje ikke alle steder det passer like godt med tanke på bruken. Dette kan for eksempel gjelde på kjøkkenet, særlig hvis det er en familie med små barn og kanskje en liten hund som skal leve og bo der. Da er kanskje ikke et mykt og lunt teppe det mest praktiske på kjøkkenet, da det uten tvil vil søles og grises mye på kjøkkengulvet.

Men mange ønsker allikevel å avgrense spisesonen på en enkel måte. Det er dekorativt og samler alle møblene, slik at det blir mer ryddig. Da kan en praktisk løsning være å «jukse» seg til et teppe. En teppeillusjon med andre ord.

Mal gulvet

Male teppe på gulvet
MALING: Med et spann eller tre med maling, har du nesten uendelig med muligheter. Du kan male et teppe på gulvet i akkurat de fargene og det mønsteret du ønsker. Bruk en robust gulvmaling. Beckers

Én løsning for å få en illusjon av et teppe på gulvet, er å male det. Da står du helt fritt til å designe ditt eget teppe. Du kan gjøre det enkelt og male feltet du ønsker i én og samme farge, eller du kan male mønster som du ønsker. En enkel måte å male mønster på gulvet, er å bruke maskeringstape for å lage linjer og ruter. Velg en maskeringstape av kvalitet, som er egnet til ditt bruk, og legg litt ekstra jobb i å maskere på en god måte, slik at du blir fornøyd med resultatet.  

Husk å bruke en robust og god gulvmaling, slik at gulvet tåler å bli tråkket på.

Kombinér gulv

Kombiner gulvtyper
KOMBINERE: Ved å kombinere ulike gulv, kan du skape illusjonen av et teppe under spisebordet. Pent, praktisk og soneskapende! Her er "teppet" laget av HQR fra Gerflor. Gerflor

En annen måte du kan «jukse» deg til et teppe på, er å kombinere ulike gulvdesign. Du kan enten bruke ulike design av samme gulvkolleksjon og kombinere som du vil, eller du kan bruke design fra ulike gulvkolleksjoner og sette dem sammen i helt nye kombinasjoner. Flere gulv i dag er laget for å kombinere i ulike farger og mønstre, og det er enkelt å få et helt personlig gulv. 

Klikklinoloum
DISKRET: Med klikklinoleum, som Marmoleum Click fra Forbo Flooring, er mulighetene mange. Her kan du sette sammen fliser i ulike farger akkurat som du vil. Kanskje du kan lage et diskret teppe under sofaen? Forbo Flooring
Les også Mal mønster på gulvet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
interiorkupp annons