Kategorier
Meny
Konto
Annonse
HappyHomes annons

Linoleum til kjøkkengulvet

cloud_download
fullscreen
 • Linoleum til kjøkkengulvet

  Foto: Forbo Flooring, Tarkett

 • Linoleum til kjøkkengulvet

  Foto:

 • Linoleum til kjøkkengulvet

  Foto:

 • Linoleum til kjøkkengulvet

  Foto:

Den velkjente klassikeren stortrives nemlig på kjøkkenet.

Annonse
LUN OVERFLATE

LUNER Det er lunt og godt å sitte på linoleumsflisene for en liten krabat. Marmoleum Click fra Forbo Flooring lagt i to farger. (Foto: Forbo Flooring)

Det er mange som husker og kjenner igjen linoleumsgulv fra tidligere generasjoners kjøkken. Innholdet er ikke mye forandret – det er fremdeles snakk om naturlige ingredienser, med blant annet linolje, jute og tremel.

 

Definer bruk og behov
SPREDTE RUTER

EFFEKT Det gråmelerte gulvet har spredte fargeinnslag, som skaper en tøff effekt. Marmoleum Click fra Forbo Flooring. (Foto: Forbo Flooring)

Ved valg av kjøkkengulv er det viktig å tenke gjennom hvilke behov du har, og hvilke aktiviteter som skal foregå. Rommet er gjerne en sosial arena, fra dagens begynnelse med frokost, så middag, lekselesing og kanskje også kveldsmat. Og det blir som regel en del tråkking i forbindelse med matlaging. Går du for linoleum, får du et gulv som er godt å stå og gå på, det er slitesterkt og lett å holde rent.

– Linoleum er ideelt til bruk på kjøkkenet. Det er veldig behagelig å gå på, og det at det inneholder tett opptil 100 prosent naturlige råvarer bidrar til å gi den gode følelsen. Dette er ikke akkurat noe minus for innemiljøet heller, og vår Marmoleum Click-kolleksjon, som består av klikkbare fliser, bærer miljømerket Svanemerket, sier Gunni Marie Blunck hos gulvprodusenten Forbo Flooring.

 

Lettvint renhold og vedlikehold
SORT-HVITT

STRAMT Fliser lagt i mønster i det gjennomførte sort-hvite interiøret; Marmoleum Click fra Forbo Flooring. (Foto: Forbo Flooring)

Dagens linoleumsgulv er overflatebehandlet for å tåle mer, og dette gjør dem hardføre mot slitasje og motstandsdyktige mot smuss.

– Det er en enkel oppgave å holde linoleumsgulvene våre rene og pene gjennom mange år. De tåler mye tråkk uten å bli slitt, og renholdet bør bestå av feiing, støvsuging og en klut eller mopp godt oppvridd i rent vann. Gjenstridige flekker kan fjernes med EN liten dråpe pH-nøytralt oppvaskmiddel i vannet, forteller Blunck.

Velg og vrak

Linoleum til gulv finnes i flisformat i ulike størrelser samt på rull. Sistnevnte er såpass tungt og stivt å håndtere at det er mer en jobb for en håndverker.

Utvalget er bredt og fargerikt, med både ensfargede og mønstrede design. Dette gir utallige kombinasjonsmuligheter, ikke minst med tanke på legge flisene i mønster, og det burde være en enkel oppgave å finne farger som passer nettopp hos deg.

Mer informasjon

Mer informasjon

Forbo Flooring

Tarkett

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]