Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Linoleum til kjøkkengulvet

Den velkjente klassikeren stortrives nemlig på kjøkkenet.

 • <b>EFFEKT</b> Det gråmelerte gulvet har spredte fargeinnslag, som skaper en tøff effekt. Marmoleum Click fra Forbo. (Foto: Forbo)

  Foto:

 • <b>TO GULV I ETT</b> Kjøkken og stue henger sammen. Kjøkkenet har hovedsakelig den lyse gulvfargen fra stuen, med spredte fliser i andre farger. Marmoleum Click fra Forbo Flooring. (Foto: Forbo Flooring)

  Foto:

 • <b>STRAMT</b> Fliser lagt i mønster i det gjennomførte sort-hvite interiøret; Marmoleum Click fra Forbo Flooring. (Foto: Forbo Flooring)

  Foto:

 • <b>FRISKT INNSLAG</b> Grønnfargen gir friske impulser fra naturen, i linoleumsbelegget fra Tarketts kolleksjon Trentino XF². (Foto: Tarkett)

  Foto:

 • <b>RUSTIKK</b> Ensfargede linoleumsfliser i en farge som betong, med linoleumens gode egenskaper. Fra Marmoleum Click. (Foto: Forbo Flooring)

  Foto:

 • <b>DISKRETE RUTER</b> Tre, dempede farger lagt i store og små ruter gir et diskret mønster i det barske kjøkkenet. Fra Forbo Flooring, Marmoleum Click. (Foto: Forbo Flooring)

  Foto:

Annonse
Annonse
LUN OVERFLATE

LUNER Det er lunt og godt å sitte på linoleumsflisene for en liten krabat. Marmoleum Click fra Forbo Flooring lagt i to farger. (Foto: Forbo Flooring)

Det er mange som husker og kjenner igjen linoleumsgulv fra tidligere generasjoners kjøkken. Innholdet er ikke mye forandret – det er fremdeles snakk om naturlige ingredienser, med blant annet linolje, jute og tremel.

 

Definer bruk og behov

SPREDTE RUTER

EFFEKT Det gråmelerte gulvet har spredte fargeinnslag, som skaper en tøff effekt. Marmoleum Click fra Forbo Flooring. (Foto: Forbo Flooring)

Ved valg av kjøkkengulv er det viktig å tenke gjennom hvilke behov du har, og hvilke aktiviteter som skal foregå. Rommet er gjerne en sosial arena, fra dagens begynnelse med frokost, så middag, lekselesing og kanskje også kveldsmat. Og det blir som regel en del tråkking i forbindelse med matlaging. Går du for linoleum, får du et gulv som er godt å stå og gå på, det er slitesterkt og lett å holde rent.

– Linoleum er ideelt til bruk på kjøkkenet. Det er veldig behagelig å gå på, og det at det inneholder tett opptil 100 prosent naturlige råvarer bidrar til å gi den gode følelsen. Dette er ikke akkurat noe minus for innemiljøet heller, og vår Marmoleum Click-kolleksjon, som består av klikkbare fliser, bærer miljømerket Svanemerket, sier Gunni Marie Blunck hos gulvprodusenten Forbo Flooring.

 

Lettvint renhold og vedlikehold

SORT-HVITT

STRAMT Fliser lagt i mønster i det gjennomførte sort-hvite interiøret; Marmoleum Click fra Forbo Flooring. (Foto: Forbo Flooring)

Dagens linoleumsgulv er overflatebehandlet for å tåle mer, og dette gjør dem hardføre mot slitasje og motstandsdyktige mot smuss.

– Det er en enkel oppgave å holde linoleumsgulvene våre rene og pene gjennom mange år. De tåler mye tråkk uten å bli slitt, og renholdet bør bestå av feiing, støvsuging og en klut eller mopp godt oppvridd i rent vann. Gjenstridige flekker kan fjernes med EN liten dråpe pH-nøytralt oppvaskmiddel i vannet, forteller Blunck.

Velg og vrak

Linoleum til gulv finnes i flisformat i ulike størrelser samt på rull. Sistnevnte er såpass tungt og stivt å håndtere at det er mer en jobb for en håndverker.

Utvalget er bredt og fargerikt, med både ensfargede og mønstrede design. Dette gir utallige kombinasjonsmuligheter, ikke minst med tanke på legge flisene i mønster, og det burde være en enkel oppgave å finne farger som passer nettopp hos deg.

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon

Forbo Flooring

Tarkett

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]