Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse

Slik velger du riktig kjøkkengulv

Kjøkkenet er for mange husets viktigste rom. Her trengs et gulv som tåler hverdagens utfordringer. Dette er ekspertenes tips til hva du bør tenke på når du skal velge gulv til kjøkkenet.

cloud_download
fullscreen
 • <b>HVERDAG:</b> Gulvet på kjøkkenet må tåle hverdagsutfordringene, som stoler som dras over gulvet. Her er det lagt det slitesterke og vannbestandige laminatgulvet Sensation fra Pergo.

  Foto: Pergo

 • <b>LAMINAT:</b> – Et slitesterkt og vannavvisende laminatgulv vil tåle mye juling gjennom årene, sier Leif Johansen hos Pergo. Deres gulv Sensation tåler en støyt.

  Foto: Pergo

 • <b>PERSONLIG:</b> Med vinylbeleggets mange ulike design, kan du enkelt få et unikt og kult kjøkken.

  Foto: Gerflor

 • <b>VINYL:</b> Vinyl på gulvet er slitesterkt og enkelt å holde rent. Med klikksystem blir det lett å legge.

  Foto: Gerflor

 • <b>VINYL:</b> Vinyl på gulvet er slitesterkt og enkelt å holde rent. Med klikksystem blir det lett å legge.

  Foto: Gerflor

 • <b>BEHAGELIG:</b> På kjøkkengulvet skal både labber og føtter stå godt. Det er viktig at gulvet er komfortabelt. Her er vinylgulvet Texline fra Gerflor.

  Foto: Gerflor

Annonse
Vinylgulv på kjøkkenet

BEHAGELIG: På kjøkkengulvet skal både labber og føtter stå godt. Det er viktig at gulvet er komfortabelt. Her er vinylgulvet Texline fra Gerflor.
camera_alt (Gerflor)

På kjøkkenet lager vi mat, her samles familien til måltider og her oppholder vi oss mye.

– Kjøkkenet har for mange blitt familiens sted å samles i huset. Vi bruker ikke lenger kjøkkenet bare som arbeidsrom, men i større grad også som oppholdsrom, og vi bruker mye tid her, sier Lene Lillejord, marketing manager hos Gerflor.

Når kjøkkenet blir et allrom som brukes av hele familien til mange ulike aktiviteter, betyr det samtidig at kravet til rommet blir høyere. Det gjelder også for den største og mest utsatte flaten; gulvet.

– Det er viktig at gulvet på kjøkkenet er tilpasset familiens bruk. Og oppholder du deg på kjøkkenet mye, er noe av det viktigste å tenke på at gulvet skal være komfortabelt. Til forskjell fra andre rom i hjemmet står vi ofte i timevis av gangen på kjøkkenet, mens vi kokkelerer og gjør i stand måltid etter måltid. Da må vi ha et gulv som er godt for kroppen, sier Lillejord.

LES OGSÅ: Bonderomantisk på kjøkkenet

Hverdagens utfordringer

I tillegg til å være komfortabelt, bør kjøkkengulvet tåle utfordringene hverdagen bringer med seg.

– Her skyves stoler fram og tilbake over gulvet, vi søler vann og mat og mister tallerkener og kopper. Her leker barna mens mor og far lager mat, og da må gulvet tåle både lek, søl og glass som knuser uten at det får verken fuktsvelling eller slagskader. I tillegg er arbeidsplassen på kjøkkenet ofte veldig konsentrert rundt kjøkkenbenken, oppvasksonen og komfyren, noe som betyr at det blir ganske statisk slitasje på akkurat disse områdene, forklarer Leif Johansen, teknisk ansvarlig hos Pergo.

Slitesterkt laminatgulv på kjøkken

HVERDAG: Gulvet på kjøkkenet må tåle hverdagsutfordringene, som stoler som dras over gulvet. Her er det lagt det slitesterke og fuktbestandige laminatgulvet Sensation fra Pergo.
camera_alt (Pergo)

Skal tåle slag og vann

Fuktbestandig laminatgulv

LAMINAT: – Et slitesterkt og vannavvisende laminatgulv vil tåle mye juling gjennom årene, sier Leif Johansen hos Pergo. Deres gulv Sensation tåler en støyt.
camera_alt (Pergo)

Han mener at du bør lete etter et gulv som er slitesterkt, ripefast, vannavvisende og fuktbestandig.

– Det er jo de egenskapene som er avgjørende for at gulvet skal fungere over lang tid. Og et godt tips når du skal velge gulv, er å se nøye på garantiordningene for den enkelte gulvløsningen, slik at du er sikker på at du får et gulv som kan leve lenge, råder han.

Lett å vaske

Enkel rengjøring er også, ifølge ekspertene, et viktig punkt å tenke på.

– Der hvor vi lager mat, vil vi jo ofte ha det ekstra rent. Men så er det jo også her vi kanskje søler og griser mest, og da er det veldig viktig at gulvet er lett å holde rent i hverdagen, sier Lene Lillejord.

LES OGSÅ: Slik vasker du gulvet

Vinyl på kjøkkenet

PERSONLIG: Med vinylbeleggets mange ulike design, kan du enkelt få et unikt og kult kjøkken.
camera_alt (Gerflor)

Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse
Annonse
[Some text some message]