IFI logo
Se flere bilder
Slik velger du riktig kjøkkengulv

Foto: Pergo og Gerflor

Slik velger du riktig kjøkkengulv

Kjøkkenet er for mange husets viktigste rom. Her trengs et gulv som tåler hverdagens utfordringer. Dette er ekspertenes tips til hva du bør tenke på når du skal velge gulv til kjøkkenet.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På kjøkkenet lager vi mat, her samles familien til måltider og her oppholder vi oss mye.

– Kjøkkenet har for mange blitt familiens sted å samles i huset. Vi bruker ikke lenger kjøkkenet bare som arbeidsrom, men i større grad også som oppholdsrom, og vi bruker mye tid her, sier Lene Lillejord, marketing manager hos Gerflor.

Når kjøkkenet blir et allrom som brukes av hele familien til mange ulike aktiviteter, betyr det samtidig at kravet til rommet blir høyere. Det gjelder også for den største og mest utsatte flaten; gulvet.

– Det er viktig at gulvet på kjøkkenet er tilpasset familiens bruk. Og oppholder du deg på kjøkkenet mye, er noe av det viktigste å tenke på at gulvet skal være komfortabelt. Til forskjell fra andre rom i hjemmet står vi ofte i timevis av gangen på kjøkkenet, mens vi kokkelerer og gjør i stand måltid etter måltid. Da må vi ha et gulv som er godt for kroppen, sier Lillejord.

LES OGSÅ: Bonderomantisk på kjøkkenet

Se flere bilder
Vinylgulv på kjøkkenet

Foto: Gerflor

BEHAGELIG: På kjøkkengulvet skal både labber og føtter stå godt. Det er viktig at gulvet er komfortabelt. Her er vinylgulvet Texline fra Gerflor.

Hverdagens utfordringer

I tillegg til å være komfortabelt, bør kjøkkengulvet tåle utfordringene hverdagen bringer med seg.

– Her skyves stoler fram og tilbake over gulvet, vi søler vann og mat og mister tallerkener og kopper. Her leker barna mens mor og far lager mat, og da må gulvet tåle både lek, søl og glass som knuser uten at det får verken fuktsvelling eller slagskader. I tillegg er arbeidsplassen på kjøkkenet ofte veldig konsentrert rundt kjøkkenbenken, oppvasksonen og komfyren, noe som betyr at det blir ganske statisk slitasje på akkurat disse områdene, forklarer Leif Johansen, teknisk ansvarlig hos Pergo.

Se flere bilder
Slitesterkt laminatgulv på kjøkken

Foto: Pergo

HVERDAG: Gulvet på kjøkkenet må tåle hverdagsutfordringene, som stoler som dras over gulvet. Her er det lagt det slitesterke og fuktbestandige laminatgulvet Sensation fra Pergo.

Skal tåle slag og vann

Han mener at du bør lete etter et gulv som er slitesterkt, ripefast, vannavvisende og fuktbestandig.

– Det er jo de egenskapene som er avgjørende for at gulvet skal fungere over lang tid. Og et godt tips når du skal velge gulv, er å se nøye på garantiordningene for den enkelte gulvløsningen, slik at du er sikker på at du får et gulv som kan leve lenge, råder han.

Se flere bilder
Fuktbestandig laminatgulv

Foto: Pergo

LAMINAT: – Et slitesterkt og vannavvisende laminatgulv vil tåle mye juling gjennom årene, sier Leif Johansen hos Pergo. Deres gulv Sensation tåler en støyt.

Lett å vaske

Enkel rengjøring er også, ifølge ekspertene, et viktig punkt å tenke på.

– Der hvor vi lager mat, vil vi jo ofte ha det ekstra rent. Men så er det jo også her vi kanskje søler og griser mest, og da er det veldig viktig at gulvet er lett å holde rent i hverdagen, sier Lene Lillejord.

LES OGSÅ: Slik vasker du gulvet

Se flere bilder
Vinyl på kjøkkenet

Foto: Gerflor

PERSONLIG: Med vinylbeleggets mange ulike design, kan du enkelt få et unikt og kult kjøkken.

Mer informasjon:

Gerflor

Pergo

 

Golvabia

Ehrenborg

Nora Systems

Polyflor

Wicanders

Alfort

Kronotex

Tarkett

DLW

Forbo Flooring

Saga Parkett

Element Studio

Södra

Musum Interiør

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.