Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Slik velger du riktig kjøkkengulv

  •  
  •   Publisert:
  Pergo og Gerflor
Kjøkkenet er for mange husets viktigste rom. Her trengs et gulv som tåler hverdagens utfordringer. Dette er ekspertenes tips til hva du bør tenke på når du skal velge gulv til kjøkkenet.
Vinylgulv på kjøkkenet
BEHAGELIG: På kjøkkengulvet skal både labber og føtter stå godt. Det er viktig at gulvet er komfortabelt. Her er vinylgulvet Texline fra Gerflor. Gerflor

På kjøkkenet lager vi mat, her samles familien til måltider og her oppholder vi oss mye.

– Kjøkkenet har for mange blitt familiens sted å samles i huset. Vi bruker ikke lenger kjøkkenet bare som arbeidsrom, men i større grad også som oppholdsrom, og vi bruker mye tid her, sier Lene Lillejord, marketing manager hos Gerflor.

Når kjøkkenet blir et allrom som brukes av hele familien til mange ulike aktiviteter, betyr det samtidig at kravet til rommet blir høyere. Det gjelder også for den største og mest utsatte flaten; gulvet.

– Det er viktig at gulvet på kjøkkenet er tilpasset familiens bruk. Og oppholder du deg på kjøkkenet mye, er noe av det viktigste å tenke på at gulvet skal være komfortabelt. Til forskjell fra andre rom i hjemmet står vi ofte i timevis av gangen på kjøkkenet, mens vi kokkelerer og gjør i stand måltid etter måltid. Da må vi ha et gulv som er godt for kroppen, sier Lillejord.

LES OGSÅ: Bonderomantisk på kjøkkenet

Hverdagens utfordringer

I tillegg til å være komfortabelt, bør kjøkkengulvet tåle utfordringene hverdagen bringer med seg.

– Her skyves stoler fram og tilbake over gulvet, vi søler vann og mat og mister tallerkener og kopper. Her leker barna mens mor og far lager mat, og da må gulvet tåle både lek, søl og glass som knuser uten at det får verken fuktsvelling eller slagskader. I tillegg er arbeidsplassen på kjøkkenet ofte veldig konsentrert rundt kjøkkenbenken, oppvasksonen og komfyren, noe som betyr at det blir ganske statisk slitasje på akkurat disse områdene, forklarer Leif Johansen, teknisk ansvarlig hos Pergo.

Slitesterkt laminatgulv på kjøkken
HVERDAG: Gulvet på kjøkkenet må tåle hverdagsutfordringene, som stoler som dras over gulvet. Her er det lagt det slitesterke og fuktbestandige laminatgulvet Sensation fra Pergo. Pergo

Skal tåle slag og vann

Fuktbestandig laminatgulv
LAMINAT: – Et slitesterkt og vannavvisende laminatgulv vil tåle mye juling gjennom årene, sier Leif Johansen hos Pergo. Deres gulv Sensation tåler en støyt. Pergo

Han mener at du bør lete etter et gulv som er slitesterkt, ripefast, vannavvisende og fuktbestandig.

– Det er jo de egenskapene som er avgjørende for at gulvet skal fungere over lang tid. Og et godt tips når du skal velge gulv, er å se nøye på garantiordningene for den enkelte gulvløsningen, slik at du er sikker på at du får et gulv som kan leve lenge, råder han.

Lett å vaske

Enkel rengjøring er også, ifølge ekspertene, et viktig punkt å tenke på.

– Der hvor vi lager mat, vil vi jo ofte ha det ekstra rent. Men så er det jo også her vi kanskje søler og griser mest, og da er det veldig viktig at gulvet er lett å holde rent i hverdagen, sier Lene Lillejord.

LES OGSÅ: Slik vasker du gulvet

Vinyl på kjøkkenet
PERSONLIG: Med vinylbeleggets mange ulike design, kan du enkelt få et unikt og kult kjøkken. Gerflor

Mer informasjon

Gerflor

Pergo

 

Golvabia

Ehrenborg

Nora Systems

Polyflor

Wicanders

Alfort

Kronotex

Tarkett

DLW

Forbo Flooring

Saga Parkett

Element Studio

Södra

Musum Interiør

Les også Slik får du et herskapelig kjøkken

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: