IFI logo
Se flere bilder
Bonderomantisk på kjøkkenet

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Bonderomantisk på kjøkkenet

− Kjøkkenet er det viktigste rommet, sier Jon Inge Ringsby, som pusset opp barndomshjemmet i Østfold sammen med kona Lise Beate.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ekteparet har nå pusset opp gården i Rakkestad, som også er Jon Inges barndomshjem. Jon Inge er opprinnelig utdannet kokk og var ikke i tvil om hvilket rom som skulle pusses opp først.

− Kjøkkenet var opprinnelig delt i to. Nå har vi åpnet rommet og fått hele 45 kvadratmeter tilgjengelig. Å ha god plass på kjøkkenet er fantastisk, sier ekteparet.

Se flere bilder
Spisebord på kjøkkenet

Foto:

MIDTPUNKTET: Spisebordet står sentralt plassert i det store kjøkkenet. − Vi har forsøkt å lage en blanding av herskapelig og bonderomantisk stil, sier ekteparet fra Rakkestad.

Det hellige rommet

I likhet med kona, mener Jon Inge at kjøkkenet er det viktigste rommet i huset. De ønsket et moderne kjøkken med gammeldags preg. En sofa på kjøkkenet hører også til. 

− Vi brukte et helt år på å pusse opp kjøkkenet. Dette kjøkkenbordet har min oldefar laget av treverk fra den lokale skogen. Det er de personlige detaljene som skaper magien i rommet, sier han. 

Se flere bilder
Blått kjøkken

Foto:

HELLIG ROM: Kjøkkenet til Jon Inge og Lise Beate er hellig. De mener dette er husets viktigste rom. Det var også her de fant fargen som skulle prege resten av oppussingen.

Gulvet som tåler alt

Veggene i rommet er malt panel i en harmonisk blå tone. På veggen over kjøkkenbenken er det spanske fliser. Rundt vinduene er det strietapet malt i hvit bomull. Likt som i taket. På gulvet ligger et robust laminat

− Vi ønsket et gulv som tåler slag og riper. Derfor har vi lagt et laminat som likner lutet furu, forteller Jon Inge. 

Se flere bilder
Vedovn på kjøkken

Foto:

FYRER MED VED: Gården i Rakkestad er populær blant familie og venner. Det er her slekten samles. Peisen på kjøkkenet skaper varme og nærhet. Selvsagt henter de ved fra egen skog.

Jakter på nye ideer

Ekteparet følger med på interiørblogger. De leser også magasiner og ser på tv. På utenlandsreiser er alltid notatblokk og kamera med. Der finner de inspirasjon som blir med hjem til Rakkestad. 

− Vi kjøper stort sett alt på loppemarked og gjenbruksbutikker. Det er mer sjel i en gjenstand som har levd lenge, sier Lise Beate.

Se flere bilder
Lenestol på kjøkkenet

Foto:

PUST I BAKKEN: Å ha gode lenestoler på kjøkkenet hører med. – Vi får mye besøk her på gården. Det er godt å sette seg i en stol som har levd lenge, sier Lise Beate.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.