Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Bonderomantisk på kjøkkenet

− Kjøkkenet er det viktigste rommet, sier Jon Inge Ringsby, som pusset opp barndomshjemmet i Østfold sammen med kona Lise Beate.

 • <b>FYRER MED VED:</b> Gården i Rakkestad er populær blant familie og venner. Det er her slekten samles. Peisen på kjøkkenet skaper varme og nærhet. Selvsagt henter de ved fra egen skog.

  Foto:

 • <b>LYST OG LETTVINT:</b> En kjøkken-øy gir komfort på kjøkkenet. Det er lyst og moderne i stilen. På veggen over kjøkkenbenken har de valgt spanske fliser.

  Foto:

 • <b>MIDTPUNKTET:</b> Spisebordet står sentralt plassert i det store kjøkkenet. − Vi har forsøkt å lage en blanding av herskapelig og bonderomantisk stil, sier ekteparet fra Rakkestad.

  Foto:

 • <b>PUST I BAKKEN:</b> Å ha gode lenestoler på kjøkkenet hører med. – Vi får mye besøk her på gården. Det er godt å sette seg i en stol som har levd lenge, sier Lise Beate.

  Foto:

 • <b>HELLIG ROM:</b> Kjøkkenet til Jon Inge og Lise Beate er hellig. De mener dette er husets viktigste rom. Det var også her de fant fargen som skulle prege resten av oppussingen.

  Foto:

Annonse
Annonse
Spisebord på kjøkkenet

MIDTPUNKTET: Spisebordet står sentralt plassert i det store kjøkkenet. − Vi har forsøkt å lage en blanding av herskapelig og bonderomantisk stil, sier ekteparet fra Rakkestad.

Ekteparet har nå pusset opp gården i Rakkestad, som også er Jon Inges barndomshjem. Jon Inge er opprinnelig utdannet kokk og var ikke i tvil om hvilket rom som skulle pusses opp først.

− Kjøkkenet var opprinnelig delt i to. Nå har vi åpnet rommet og fått hele 45 kvadratmeter tilgjengelig. Å ha god plass på kjøkkenet er fantastisk, sier ekteparet.

Det hellige rommet

I likhet med kona, mener Jon Inge at kjøkkenet er det viktigste rommet i huset. De ønsket et moderne kjøkken med gammeldags preg. En sofa på kjøkkenet hører også til. 

− Vi brukte et helt år på å pusse opp kjøkkenet. Dette kjøkkenbordet har min oldefar laget av treverk fra den lokale skogen. Det er de personlige detaljene som skaper magien i rommet, sier han. 

Blått kjøkken

HELLIG ROM: Kjøkkenet til Jon Inge og Lise Beate er hellig. De mener dette er husets viktigste rom. Det var også her de fant fargen som skulle prege resten av oppussingen.

Gulvet som tåler alt

Vedovn på kjøkken

FYRER MED VED: Gården i Rakkestad er populær blant familie og venner. Det er her slekten samles. Peisen på kjøkkenet skaper varme og nærhet. Selvsagt henter de ved fra egen skog.

Veggene i rommet er malt panel i en harmonisk blå tone. På veggen over kjøkkenbenken er det spanske fliser. Rundt vinduene er det strietapet malt i hvit bomull. Likt som i taket. På gulvet ligger et robust laminat

− Vi ønsket et gulv som tåler slag og riper. Derfor har vi lagt et laminat som likner lutet furu, forteller Jon Inge. 

Jakter på nye ideer

Ekteparet følger med på interiørblogger. De leser også magasiner og ser på tv. På utenlandsreiser er alltid notatblokk og kamera med. Der finner de inspirasjon som blir med hjem til Rakkestad. 

− Vi kjøper stort sett alt på loppemarked og gjenbruksbutikker. Det er mer sjel i en gjenstand som har levd lenge, sier Lise Beate.

Lenestol på kjøkkenet

PUST I BAKKEN: Å ha gode lenestoler på kjøkkenet hører med. – Vi får mye besøk her på gården. Det er godt å sette seg i en stol som har levd lenge, sier Lise Beate.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]