Kategorier

Meny

Konto

Landlig kjøkken i byen

Det gule kjøkkenet i 80-tallsstil var overmodent for fornyelse.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Landlig kjøkken i byen

Foto: Mona Gundersen/ifi.no

Et franskinspirert landkjøkken i en terrasseleilighet i Oslo – ingen hindring! Resultatet har blitt helt etter eierens ønske. Borte er gule vegger, mørkt laminatgulv og en noe upraktisk planløsning, og rommet fremstår nå som større og mye lysere enn før. 

Dele på Pinterest UTGANGSPUNKTET: Et typisk 80-tallskjøkken, modent for fornyelse.

UTGANGSPUNKTET: Et typisk 80-tallskjøkken, modent for fornyelse.

Gjenbruk

Den eksisterende kjøkkeninnredningen var i bra stand, så det ble besluttet å beholde den og gjøre noen endringer. Den gamle planløsningen utnyttet ikke plassen til fulle, så noen deler ble rokkert, i tillegg til at det ble supplert med flere benkeskap.

Kjøleskap, høyskap, underskap og sokler ble malt i samme kremfarge i en halvblank maling, mens overskapene er turkise og blanke. To av veggene ble panelt og er malt i en hvitfarge, mens de andre ble tapetsert. Kjøkkenbenken i eik er et lunt innslag av tre blant de malte flatene. 

Dele på Pinterest HELHET: Høyskapet ble flyttet på andre siden av kjøleskapet, og begge er malt i samme farge som underskapene. Slik blir de en del av innredningen.

HELHET: Høyskapet ble flyttet på andre siden av kjøleskapet, og begge er malt i samme farge som underskapene. Slik blir de en del av innredningen.

Tøft og smart

Laminatgulvet var mørkegult, og stjal mye av lyset som kommer inn gjennom kjøkkenets eneste vindu. Nå er det linoleumsfliser i delikate farger, sandgul og turkis, som preger rommet. Flisene er lagt i et diagonalt rutemønster, harlequinruter, som til forskjell fra kvadratiske ruter, strekker mønsteret og gir en effekt av at rommet forstørres.

Linoleum er et naturlig gulv, som er godt og lunt å gå på og slitesterkt. Med andre ord; veldig praktisk på et kjøkken. 

 

Dele på Pinterest LYST OG LEKKERT: 80-tallet forsvant, og et franskinspirert landkjøkken åpenbarte seg.

LYST OG LEKKERT: 80-tallet forsvant, og et franskinspirert landkjøkken åpenbarte seg.

Blikkfang

Overskapene var montert inn mot veggen på en av kortsidene. For å skape et mer luftig uttrykk, ble de flyttet og midtstilt over kjøkkenbenken. Deler av dørene ble skåret ut og erstattet med hønsenetting, som tilfører et rustikt element og gjør at innholdet synes. En bred sukkerbitlist på toppen av skapene samt en profilert på undersiden, gjør, sammen med fargen, forvandlingen total!  

Dele på Pinterest LANDSTIL: Deler av skapfrontene ble erstattet med hønsenetting, og gjør inntrykket luftigere. Malt i turkis i en høyblank maling gjør skapene mye av seg i rommet.

LANDSTIL: Deler av skapfrontene ble erstattet med hønsenetting, og gjør inntrykket luftigere. Malt i turkis i en høyblank maling gjør skapene mye av seg i rommet.

Fint møte

For riktig å understreke den landlige stilen, ble det altså satt opp panel på noen av veggene. Et småmønstret tapet står for de noe mer romantiske bidraget, og er veldig fint mot panelet. Selv om tapetet ikke er i nærheten av vasken, ble det for sikkerhets skyld lakkert, som beskyttelse mot damp og sprut ved matlaging. 

Effektfulle detaljer

Foran vinduet henger en 1700-talls rullegardin, som har et mykt, hyggelig uttrykk. Den kan man enkelt lage selv, og tilpasse størrelsen etter behov.

Kokebøkene er lang ifra gjemt. De er utstilt på bildelister, som fungerer som grunne, praktiske hyller som ikke stjeler mye plass.

Det nye kjøkkenmøblementet er nette i rommet, og bordet har klaffer som gir fleksibilitet på liten plass.

Over kjøkkenbordet kommer gamle fat og tallerkener til heder og verdighet – et eksempel veggdekor som ikke behøver å koste noe. 

Dele på Pinterest NOSTALGI: Gamle fat og tallerkener kommer til sin rett mot det småmønstrede tapetet – en enkel måte å dekorere på.

NOSTALGI: Gamle fat og tallerkener kommer til sin rett mot det småmønstrede tapetet – en enkel måte å dekorere på.

Dele på Pinterest HYGGELIG ATMOSFÆRE: Kokebøkene er en del av interiøret, plassert på bildelister. Rullegardinen er et fint innslag, og enkel å lage selv.

HYGGELIG ATMOSFÆRE: Kokebøkene er en del av interiøret, plassert på bildelister. Rullegardinen er et fint innslag, og enkel å lage selv.

Dele på Pinterest VELLYKKET FORNYELSE: Delikat og innbydende, i turkis- og kremfarger. Overskapene er flyttet, åpnet og malt og linoleumsfliser erstattet det gule laminatgulvet.

VELLYKKET FORNYELSE: Delikat og innbydende, i turkis- og kremfarger. Overskapene er flyttet, åpnet og malt og linoleumsfliser erstattet det gule laminatgulvet.

Mer informasjon

Forbo

INTAG

Dette ble brukt

Dette ble brukt

Kjøleskap, høyskap og underskap: farge S 1010-Y 20R

Overskap: farge S 2020-B50G

Gardin: Sanderson Magnolia, utgått – se INTAG.NO for alternativ

Gulv: Marmoleum Click – FORBO

Tapet: Sanderson Hepworth, utgått – se INTAG.NO for alternativ

Bord og stoler: SANDVIK MØBEL

Benkeskap, ventilator, benkeplate: IKEA

Lampe, kandelaber, annet løsøre, armatur og dørknotter: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]