Kategorier

Meny

Konto

Blågrønt kjøkken inspirert av havet

Blågrønn er kanskje årets trendfarge, men det var ikke det som var bakgrunn for fargevalget på dette kjøkkenet; fargene er inspirert av havet: grått, turkis og hvitt - og danner en samstemt og harmonisk helhet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Blågrønt kjøkken inspirert av havet

Foto: Per Erik Jæger/ifi.no

Det tidligere mørke vaskerommet uten vinduer er definitivt historie! Her er det satt inn store vinduer på en vegg og skyvedør til terrassen på en annen, så lyset slippes til og rommet har fullstendig skiftet karakter.

Det blanke taket kommer virkelig til sin rett her og reflekterer lyset i stort monn. Det samme gjør det gråmalte gulvet (S 2502-Y), som også skaper tyngde i forhold til tak og vegg. 

Kontrastelementer

Fargene i huset er inspirert av havet; grått, turkis, hvitt. Kjøkkenfargen (S 4010-B70G) er til å få vann i munnen av, og den står veldig godt til de sorte elementene – ventilatorhetten, flisene, komfyren, vasken og benkeplaten, sistnevnte av marmor. Den mørkegrå liftgardinen danner motvekt til alt det sorte. Skuffer og skapdører ligger elegant inni skapskrogene og bidrar med dette til å skape ro. Den sorte og hvite, fotside gardinen i front er med på å avgrense kjøkkendelen.  

Kombinasjonen av sort og turkis er virkelig slående. Ventilatorhetten danner en visuell søyle sammen med flisene og komfyren, og benkeplaten i sort marmor binder den sammen med kjøkkenbenken (S 4010-B70G). At de spennende, blanke flisene er innfelt i panelet og ikke ligger utenpå det er i seg selv en meget elegant løsning. Det samme gjelder skuffene, som er i flukt med skapskroget. Hyllene er holdt i veggfargen (0502-Y), og stikker seg derav ikke ut. 

Dele på Pinterest Kontraster med effekt

Kontraster med effekt

Mange farger, men likevel ro

Her er det mange farger – og fullstendig ro. Det handler nettopp om å sette sammen riktige farger og nyanser. 

Skapet er nytt og er bevisst holdt i en annen farge (S 2502-Y) enn kjøkkeninnredningen, for å integrere det i stuedelen. Samtidig lever det i full harmoni med turkisfargen på kjøkkenet. Skapet er faktisk malt i gulvfargen, men lysrefleksjonen, som blir forskjellig på liggende og stående flater, gjør at skapet ser ut til å ha en annen nyanse enn gulvet.

De dempede rødfargene, her i spisestuestolen, teppet og maleriet, skaper bokstavelig talt en rød tråd som fremhever de andre fargene. Her er det mange og forskjellige elementer og detaljer, som er nøye plassert i forhold til hverandre og lever sammen i fred og fordragelighet. 

Dele på Pinterest Samstemt og harmonisk

Samstemt og harmonisk

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]