IFI logo
Se flere bilder
Mer vågale på kjøkkenet

Foto: Nordsjö, Butinox Interiør, Svane Kjøkkenet

Mer vågale på kjøkkenet

Nordmenn tør stadig mer i interiøret, og flere tenker gjerne litt utenfor den hvite boksen når husets kanskje viktigste rom, kjøkkenet, skal pusses opp. For første gang på lenge er mangfold, farger, variasjon, kombinasjoner, kontinentalt og vågalt stikkord som kommer opp når folks kjøkkenvaner skal beskrives.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvit kjøkkeninnredning har vært en bestselger i årevis. Det samme har hvite og lysegrå/-beige vegger. Lyst og lekkert har vært en slags opplest sannhet over hva vi ønsker oss. Nå har denne oppfatningen blitt utfordret av et mer variert, personlig og koselig alternativ; fargene gjør sitt inntog også på kjøkkenet. 

Hvitt og tre

- Hvitt er fortsatt den store vinneren på kjøkkenet, MEN når det er sagt, så er det mye mindre hvitt enn tidligere. Det er mye større variasjon på alle måter. Det er alle grånyanser, alle beigenyanser, lyse, duse farger, retrofarger og mange sterke farger. Nordmenn har blitt mer vågale, og vi har blitt mer kontinentale, sier Kari S. Wilsgård i Norsk Trevare.

Ifølge Wilsgård, som følger den norske treindustrien og herunder kjøkkenprodusentene tett, er det nå en større variasjon i materialer enn vi har sett tidligere.

- Det er en trend å kombinere farger og treverk. Folk skal ikke lenger har det ensfarget, men for eksempel maling på overskap og treverk på underskap, sier hun videre. 

Se flere bilder
Det kommer stadig mer farger inn i norske kjøkken, som disse dempede fargene fra Nordsjö.

Foto:

Det kommer stadig mer farger inn i norske kjøkken, som disse dempede fargene fra Nordsjö.

Tove Seberg, som har mange års erfaring som interiørdesigner, og som nå jobber hos Svane Kjøkken, ser samme tendens.

- Det er ganske bra mangfold om dagen. Det er en del mørke farger, og mange kombinerer forskjellige farger og materialer på kjøkkenet, både på benkeplater og innredning. Vi ønsker mer individuelle løsninger og skreddersyr etter egne behov. Siden mange har åpen løsning mot stuen, er man også opptatt av å ha overganger som harmonerer bra, sier hun.

Se flere bilder
Materialkombinasjoner fra Svane Kjøkken.

Foto:

Materialkombinasjoner fra Svane Kjøkken.

Sats på yndlingsfarger

Noe fasitsvar for hva som er gode kjøkkenfarger finnes ikke. Det avhenger av hva slags stemning du ønsker å oppnå, og det som er rett for naboen er ikke nødvendigvis rett for deg.

Ønsker du et rom for energi og rungende latterkuler, inkluder farger fra den mer energiske delen av fargeskalaen – som oransje og rødt. Ønsker du en behagelig og rolig stemning som senker pulsen i en hektisk hverdag, gå for beroligende farger som blått, grønt og nyanser i mellom. Kjenn på din egen (og familiens) magefølelse, og hør på den! Velger dere yndlingsfargene på vegger og kjøkkeninnredning, vil dere neppe angre.

Se flere bilder
Gå gjerne for favorittfargen din! Her en plommefarget fra Beckers.

Foto:

Gå gjerne for favorittfargen din! Her en plommefarget fra Beckers.

Mer informasjon

Nordsjo

Butinox Interiør

Beckers

Svane Kjøkkenet

Sigdal Kjøkken

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.