IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Slankere med blått kjøkken

Foto: Borge, Nordsjö, Smartpanel, Beckers

Slankere med blått kjøkken

Av alle slankekurer vi fristes med, er dette kanskje den mest originale: Ta fram pensel og maling, og mal kjøkkenet blått!

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Uker med deilig julemat og juledrikke setter sine spor. Badevekta sliter seg inn i det nye året og må anstrenge seg litt mer enn før jul, og vi er fritt vilt for alle med gode slanketriks. ifi.no har et forslag inspirert av fargeforskning. At farger påvirker oss både fysisk og psykisk er det vel få som bestrider, men i hvilken grad og på hvilken måte vi påvirkes menes det mye om. Mye er dokumentert gjennom forskning og derfra får vi ideen om at blått må være den optimale kjøkkenfarge for alle som sliter med vekten. 

Lavere appetitt

Lene Bjerregaard, dansk arkitekt og psykoterapeut, har jobbet med fargepsykologisk rådgivning i mange år og skrevet flere bøker omtaler i boken «Den nye helhedsfarvelære» hvordan blått påvirker det autonome nervesystemet (det ubevisste). Blant annet senkes appetitten, blodtrykk og puls og hastigheten på pusten heter det. Hun presiserer at forskningen hun baserer seg på er gjort på rene, klare fulltonefarger. Det er nok også slik at hvordan vi påvirkes varier fra person til person.

Tale Henningsen, kreativ leder hos Fargerike, stemmer i med den danske arkitekten når det gjelder den fysiologiske påvirkningen av fargen blått.

- Ja, vi dempes noe av blått, sjøgrønt og lavendel når det gjelder mat. Og stimuleres mer med oransje og røde toner til å spise mer, sier hun.

Se flere bilder
Det finnes også ensfarget, blå tapet som kan gjøre susen. Dette er en fibertapet fra Borges vårnyhet Colourline, som er ute i butikkene i midten av februar.

Foto:

Det finnes også ensfarget, blå tapet som kan gjøre susen. Dette er en fibertapet fra Borges vårnyhet Colourline, som er ute i butikkene i midten av februar.

Blått og smått

Blått er favorittfargen for mange og den kan lages i mange nyanser, så hvorfor ikke? Av alle slanke-metoder med usikker effekt kan denne være god som noen. Det blir i hvert fall aktivitet og økt fokus på å spise mindre, en stund. Et annet triks vi kjenner fra forskning, er at det lønner seg å bruke små tallerkener. Da lures øyet til å tro at man spiser mer enn man gjør. Vel bekomme!

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.