Kategorier

Meny

Konto

Gammel historie ble ny

Den gamle stasjonsbygningen ble bolig for en liten familie, og det som tidligere var venterom for togpassasjerer er nå et moderne og innbydende kjøkken.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Gammel historie ble ny

Foto: Per Erik Jaeger/ifi.no

Det var ønskelig fra starten av renoveringen å beholde så mye av de gamle materialene som mulig. Kjøkkenet er stort og luftig, helt etter huseiernes ønske, med god plass til mange gjester og sosial matlaging. Tømmerveggene er originale og har fått en myk leirefarge, som danner en lun ramme til interiøret. Det er lagt nytt tregulv, som er påført pigmentert olje og klar lakk, og som med det har fått en varm lød og slitesterk overflate. 

Dele på Pinterest Venterommet, mange arbeidstimer før det ble kjøkken.

Venterommet, mange arbeidstimer før det ble kjøkken.

Kontraster

I det gamle huset er det funnet en herlig balanse i kontrasten mellom gamle rammer og moderne elementer, ikke minst i form av en stram kjøkkeninnredning mot det røffe tømmeret. 

Familien så først for seg en høyglanset, hvit utgave, med skap helt opp til taket. I samråd med interiørarkitekten innså de at såpass mye hvitt ville skape en nokså hard kontrast til de øvrige overflatene, samt at høye skap ville skjule for mye av de ærverdige veggene som er spekket med historie. Valget falt altså i stedet på mørkegrå skap, i en stram, moderne stil. Resultatet er at rommet har fått et mye roligere uttrykk enn om de hadde valgt hvite.  

Dele på Pinterest Spennende kontrast mellom gamle vegger og ny kjøkkeninnredning i stram, moderne stil.

Spennende kontrast mellom gamle vegger og ny kjøkkeninnredning i stram, moderne stil.

Dele på Pinterest Veggene er leirefarget, tak og karmer hvite, gulvet mørkebrunt, innredningen mørk grå og dørbladene i dempet mintgrønt.

Veggene er leirefarget, tak og karmer hvite, gulvet mørkebrunt, innredningen mørk grå og dørbladene i dempet mintgrønt.

Fargepalett

Alle fargene som er brukt er funnet på de gamle materialene og overflatene under renoveringen. Det å vite dette når man trer inn i rommet, gjør virkelig noe for atmosfæren. Veggene er leirefarget, tak og karmer hvite, gulvet mørkebrunt, innredningen mørk grå og dørbladene i dempet mintgrønt. Nyanser av sistnevnte farge er også tatt opp i flere av de øvrige rommene i huset. 

Dele på Pinterest Den gamle stolen har fått nytt bruksområde og fungerer utmerket som en annerledes og fargerik bokhylle for kokebøkene.

Den gamle stolen har fått nytt bruksområde og fungerer utmerket som en annerledes og fargerik bokhylle for kokebøkene.

Glansgrader

Ved å velge forskjellige glansgrader på de ulike overflatene, kan man enkelt skape spennende løsninger. Her er det brukt halvblank maling på vegger og dører, helblank på karmer og listverk mens kjøkkeninnredningen har en silkematt finish. De forskjellige glansuttrykkene gir liv til interiøret. 

Dele på Pinterest Snakk om drømmekjøkken! Med avstemte farger og rene danseplassen er det duket for gode stunder. Gulvet skaper tyngde med sin mørke, varme lød.

Snakk om drømmekjøkken! Med avstemte farger og rene danseplassen er det duket for gode stunder. Gulvet skaper tyngde med sin mørke, varme lød.

Dele på Pinterest Rolige, avstemte farger skaper god atmosfære. De gardinløse, hvitmalte vinduene tilfører mye lys.

Rolige, avstemte farger skaper god atmosfære. De gardinløse, hvitmalte vinduene tilfører mye lys.

Mer informasjon:

TreStjerner

Dette ble brukt

Dette ble brukt:

Tak, tak- og gulvlister, vinduer og dørkarmer: farge 0501-Y01R, helblank maling

Vegger: farge S 4010-Y30R, halvblank maling

Dører: farge S 2010-G10Y, halvblank maling

Gulv: TreStjerner Gulvolje og TreStjerner Klarlakk – TRESTJERNER.NO

Maleri: GUNILLA HOLM PLATOU

Kjøkkeninnredning: farge S 4000-N – SIGDAL.COM

Løsøre: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]