Kategorier

Meny

Konto

Sy en 1700-talls rullegardin

Rullegardinen går også under navnet gustaviansk rullegardin, er en morsom og litt annerledes type rullegardin.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Sy en 1700-talls rullegardin

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Vi har vagt et gjennomfarget stoff siden begge sider av stoffet vil synes når rullegardinen ikke er helt opprullet. Alternativt kan en sy med vendbart eller dobbelt stoff. Vi valgte å kjøpe et ferdig gardinsystem bestående av toppskinne og opphengsbeslag, rundstokk (29 mm i diameter) glassringer, lærstropper og snor. Feste for snor bestilles separat. Monteringstegning følger med gardinsystemet.

Praktiske råd:

- Hvis du velger to lag tekstil, skal vrangsidene ligge mot hverandre.

- Eventuelle jarekanter klippes av for å forhindre at stoffet strammes ved vask.

- Brukes et mønstret stoff, er det viktig at du tar hensyn til at mønsteret skal være likt på venstre og høyre side. Mål eventuelt fra midt på mønsteret og ut til hver side.

Trinn for trinn:

Høyde: Bestem hvor lang gardinen skal være - og beregn ca. 14 cm ekstra før du klipper stoffet. (Beregn mer dersom rundstokken du bruker er tykkere enn 29 mm i diameter.)

Bredde: Bredden på stoffet som skal klippes = rundstokkbredde pluss 10 cm (5 cm til innbrett på hver av sidene). Husk å ta hensyn til eventuelt mønster.

1.  Brett inn stoffkantene på hver side 2,5 cm og gjenta slik at det blir en dobbelt brett. Sy sidekantene.

2. Fald nede: Brett først inn 2 cm og deretter 5 cm. Sjekk at stokken får plass inni falden. Stryk kanter og fald, sy falden og la det stå åpent i sidene for å få tredd stokken på plass.

3. Beregn ca.1,5 cm til kant øverst. Brett inn og stryk. Sy deretter fløyelsdelen av borrelåsen ca. 0,5 cm inn på stoffet.

4. Tre glassringer inn på lærstroppene og fest dem til toppskinnen med skruene som medfølger. Tre inn snoren etter tegningen. Monter opphenget inne i vindusrammen.

5. Fest stoffet til toppskinen ved hjelp av borrelåsen og monter festet for gardinsnoren i ønsket høyde. Rull'n inn...

Dettte ble brukt

Tekstil: Irine Col. 09 -GREEN APPLE

Gardinoppheng: TOSO

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]