Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Lyst og luftig med liftgardin

  Foto: Frode Larsen
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Til den landlige stilen i sommerhuset passet det utmerket med en gammeldags type liftgardin. Det lette linstoffet slipper inn godt med lys, mens de mørke gardinstengene gir karakter.

Det gamle, mørke sommerhuset ble lyst og trivelig etter en total ombygging. Eierne innredet huset med hjelp av interiørkonsulent Ellen Skifjeld i en fornorsket svensk landstil. Vegger og tak er malt lyse, mens gulv, møbler og detaljer er mørkt brune eller sorte.

Nødvendig tyngde

- Eierne ønsket et lyst og luftig interiør, men med karakter og særpreg. Brunfargen gir nødvendig tyngde til interiøret, forteller Ellen Skifjeld.

Huset ligger på den svenske Bohuskysten, og til stilen og huset passet en svensk rullegardinstype fra 1700-tallet flott inn.

- Den gustavianske liftgardinen er bundet opp med dekorative snorer og slipper inn mye lys. Det var også viktig med godt utsyn fra rommene, sier Ellen Skifjeld.

Lett linstoff

Liftgardinene på kjøkkenet er sydd i et lett og lyst linstoff. I lesekroken som henger sammen med spisekjøkkenet er samme gardinstoff brukt i lange høyder som subber i gulvet.

- Her kan gardinene trekkes for, og er gitt tyngde ved at det er brukt dobbel bredde. Mengden stoff mykner opp, og de sorte jernstengene og maljene er med på å definere rommet, sier hun.

Mer informasjon

Intag J. Sveen

Beckers 

Tarkett

Dette ble brukt

Liftgardiner: Rubelli Pastel a indigo G.L. ecru 17079004 – INTAG

Tak, taklister og vegger: Elegant Aqua Lackmaling Matt, glans 10, farge 0502-Y – BECKERS

Gulvlister, vinduer og karmer: Elegant Aqua Lackmaling Halvblank, glans 40, farge 0502-Y – BECKERS

Gulv: Epoque 14 mm Eik Cummin plank 166 13 816 – TARKETT

Les også Sy en 1700-talls rullegardin

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: