IFI logo
Se flere bilder
Samling ved kjøkkenbordet

Foto: Frode Larsen/ifi.no, Huseierne/førbilder

Samling ved kjøkkenbordet

Kjøkkenet er blitt favorittplassen i sommerhuset. Ved det tre meter lange kjøkkenbordet kan barna lese eller male en regnværsdag, samtidig som det er plass til å dekke på bordet.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det unge paret fra Oslo fant sin sommerdrøm på kysten av Bohuslän i Sverige. Et gammelt forfallent hus som de nå har pusset opp og bygget ut med utstrakt bruk av naturlige produkter slik som granitt, linstoff og treverk. Det store kjøkkenet er et unikt samlingspunkt i det gamle huset. Ved oppussingen ble hele planløsningen gjort om, vegger ble revet og nye satt opp. I dag framstår huset som helårs fritidsbolig med god plass til familie og venner.

- Vi har forsøkt å holde interiøret helhetlig, samtidig som vi vil knytte det an til husets og stedets historie, forteller de.

Landlig kjøkken

Det store kjøkkenet rommer et tre meter langt spisebord. En dør leder ut til terrasse som nesten går rundt hele huset, og gjennom de mange vinduene har de flott utsikt over hagen, fjorden og horisonten. Kjøkkenet er blitt familiens favorittsted i huset. Innredningen har hvitmalte panelte fronter, og integrerte hvitevarer. Grove håndtak gir et landlig preg.

- Den sorte granittbenkeplaten fører tankene til stedets historie. Bohuslän har en historie som sentrum for eksport av steinmaterialer, forteller de.

Gruen er et naturlig midtpunkt i huset. Her er god plass til oppbevaring av ved, og arbeidsplassen er lys, hyggelig og funksjonell. Flisene over benken er litt blanke og i gråtoner.

Samling rundt bordet

- Den matte malingen mot den blanke benken er en viktig detalj. Spillet mellom blanke og matte overflater gir mye ekstra til interiøret, forteller interiørkonsulent Ellen Skifjeld, som hjalp huseierne under hele ombyggingen.

- Familien ønsket god utsikt fra inne og ute. De ville ha et kjøkken med stort bord og god arbeidsbenk. I tillegg fikk de en god lesekrok som henger sammen med kjøkkenet. Vi har lagt vekt på at her er man mest ute. Inne er det samling rundt kjøkkenbordet til hyggelige måltider, forteller hun.

- Ved det tre meter lange kjøkkenbordet kan barna lese, male, og leke med plastilina uten at vi trenger å rydde før middagen. Her er det plass til mange aktiviteter samtidig, innstemmer huseierne.

Mer informasjon:

www.beckers.no

Dette ble brukt:

TAK, TAKLISTER, VEGGER::

 • Elegant Aqua Lackmaling Matt, glans 10, farge 0502-Y - BECKERS

GULVLISTER, VINDUER, KARMER: :

 • Elegant Aqua Lackmaling Halvblank, glans 40, farge 0502-Y - BECKERS

GULV::

 • Epoque 14 mm Eik Cummin plank 166 13 816 - TARKETT

MALING PÅ PEISHETTE OG MURBENK::

 • Elegant Max, silkematt, glans 10, farge 0502-Y - BECKERS

FLISER OVER KJØKKENBENKEN::

 • Portland Grigio Chiaro Mosaico 0077477 - HÖGANÄS

LIFTGARDINER::

 • Rubelli Pastel a indigo G.L. ecru 17079004 - INTAG

ØVRIG::

 • Kjøkkeninnredning, vask, armatur og stoler: IKEA
 • Spisebord, stolputer, bordløper og annet løsøre: PRIVAT
  Huskelisten din
  Finn din nærmeste
  Annonse
  HappyHomes annons
  Annonse
  Nyhetsbrev
  Motta tips og ideer!

  Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.