IFI logo
Se flere bilder
Maritimt og praktisk med fliser i gangen

Foto: Frode Larsen/ifi.no og huseierne

Maritimt og praktisk med fliser i gangen

Melerte fliser som er enkle å holde rene var et godt valg til entréen på hytten. Familien på fem trenger praktiske løsninger, og plass til tøy for alle vær. En kompassrose i mosaikk pynter opp og gir en maritim touch til interiøret.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den aktive Oslo-familien er i hytten ved sjøen både sommer og vinter, og de liker å være utendørs i all slags vær. Med tre barn i familien er viktig at entréen har god plass til regnklær, støvler og sko – og at flatene er robuste og lette å gjøre rene.

Veggene i hele huset er kledd med rupanel som er malt med en egghvit, matt maling. På gangen er det lagt store rektangulære fliser på gulvet.

- Det var viktig for oss å ha et interiør som er lett å holde ryddig. Det er ikke overmøblert, og vi har valgt praktiske løsninger, sier huseierne.

Maritimt interiør

- Flisene på gulvet er melerte fliser, uten riller i overflaten. Det er et bevisst valg, siden det er enkelt å rengjøre, sier Oslo-paret.

Gangen rommer også praktisk oppbevaring i skuffer og knagger i høyder som passer både voksne og barn. Interiøret i entréen er som i huset ellers holdt i en lys og luftig stil. Innslag av blått og rødt og rustikt treverk, gir et maritimt preg til huset som ligger bare noen få meter fra fjorden.

- En kompassrose i mosaikk innfelt i flisgulvet som en ekstra dekor, slår an til den litt landlige maritime stilen i huset, forteller interiørkonsulent Ellen Skifjeld.

Kompassrosen inngår i standardsortimentet til flisleverandøren og rosen er montert på et nett, slik at den er enkel å legge.

Lett å komme seg ut

Det gamle huset ligger vakkert til langs kysten, på en plass med mye vær – sol, regn og vind. Familien har pusset det gamle forfalne huset grundig opp, og koblet tidlig i prosessen inn interiørkonsulent Ellen Skifjeld. Hun hjalp dem med å omvandle de små trange rommene, og skape en mer åpen planløsning med avgrensede soner.

- Vi har terrasse på tre sider av huset og ønsket god kontakt med uterommet. Det skal være lett å komme seg ut og inn, til forskjell fra i byen, sier huseierne.

Dette ble brukt:

Vegger: Elegant Aqua Lackmaling Matt, glans 10, farge 0502-Y

Gulvlister: Elegant Aqua Lackmaling Halvblank, glans 40, farge 0502-Y

Fliser: Live in stone 0113185 brown 300x600 mm

Kompassrose: Antikk Marmor RV01

Løsøre: PRIVAT

Mer informasjon:

Beckers

Höganäs

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.