IFI logo
Se flere bilder
Maritimt og praktisk med fliser i gangen

Foto: Frode Larsen/ifi.no og huseierne

Maritimt og praktisk med fliser i gangen

Melerte fliser som er enkle å holde rene var et godt valg til entréen på hytten. Familien på fem trenger praktiske løsninger, og plass til tøy for alle vær. En kompassrose i mosaikk pynter opp og gir en maritim touch til interiøret.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den aktive Oslo-familien er i hytten ved sjøen både sommer og vinter, og de liker å være utendørs i all slags vær. Med tre barn i familien er viktig at entréen har god plass til regnklær, støvler og sko – og at flatene er robuste og lette å gjøre rene.

Veggene i hele huset er kledd med rupanel som er malt med en egghvit, matt maling. På gangen er det lagt store rektangulære fliser på gulvet.

- Det var viktig for oss å ha et interiør som er lett å holde ryddig. Det er ikke overmøblert, og vi har valgt praktiske løsninger, sier huseierne.

Maritimt interiør

- Flisene på gulvet er melerte fliser, uten riller i overflaten. Det er et bevisst valg, siden det er enkelt å rengjøre, sier Oslo-paret.

Gangen rommer også praktisk oppbevaring i skuffer og knagger i høyder som passer både voksne og barn. Interiøret i entréen er som i huset ellers holdt i en lys og luftig stil. Innslag av blått og rødt og rustikt treverk, gir et maritimt preg til huset som ligger bare noen få meter fra fjorden.

- En kompassrose i mosaikk innfelt i flisgulvet som en ekstra dekor, slår an til den litt landlige maritime stilen i huset, forteller interiørkonsulent Ellen Skifjeld.

Kompassrosen inngår i standardsortimentet til flisleverandøren og rosen er montert på et nett, slik at den er enkel å legge.

Lett å komme seg ut

Det gamle huset ligger vakkert til langs kysten, på en plass med mye vær – sol, regn og vind. Familien har pusset det gamle forfalne huset grundig opp, og koblet tidlig i prosessen inn interiørkonsulent Ellen Skifjeld. Hun hjalp dem med å omvandle de små trange rommene, og skape en mer åpen planløsning med avgrensede soner.

- Vi har terrasse på tre sider av huset og ønsket god kontakt med uterommet. Det skal være lett å komme seg ut og inn, til forskjell fra i byen, sier huseierne.

Dette ble brukt:

Vegger: Elegant Aqua Lackmaling Matt, glans 10, farge 0502-Y

Gulvlister: Elegant Aqua Lackmaling Halvblank, glans 40, farge 0502-Y

Fliser: Live in stone 0113185 brown 300x600 mm

Kompassrose: Antikk Marmor RV01

Løsøre: PRIVAT

Mer informasjon:

Beckers

Höganäs

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Hvordan male fliser?

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.