IFI logo
Se flere bilder
Dagen begynner ved frokostbordet

Foto: Borge, Fantasi Interiør, Golvabia, Storeys, Pergo, Tarkett, Forbo Flooring, INTAG, Beckers, Nordsjö, Butinox Interiør, Tapethuset

Dagen begynner ved frokostbordet

Der hvor dagens viktigste måltid skal inntas, og der hver dag starter, gjelder det å skape en god atmosfære.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En god start på dagen er gull verdt. Og den skapes ved frokostbordet. Det er på kjøkkenet du slår deg ned om morgenen og inntar dagens viktigste måltid. Det er her du skal få energi for å våkne, eller en rolig start på dagen, om du heller foretrekker det. Hva som er den riktige atmosfæren for at du skal få en god start på dagen, varierer fra person til person. Trenger du ro eller energiboost?

LES OGSÅ: Hvilke farger skaper spiselyst?

Se flere bilder
Blått kjøkken

Foto:

BLÅTT: Med blått på vegger og tekstiler kan du få en rolig start på dagen. Her er det tapeter fra kolleksjonen "Blomstermåla" fra Borge. (Foto: Borge)

Husets hjerte

For mange er kjøkkenet husets hjerte – det viktigste rommet i hele boligen. Det er et rom der frokosten kan nytes før vi må farte av gårde videre på jobb eller skole. Ofte samles familien ved frokostbordet før de går hver til sitt. Og da er det viktig å gjøre det til et rom vi kan trives i.

Se flere bilder
Laminatgulv på kjøkkenet

Foto:

GODE GULV: Invester i et godt gulv på kjøkkenet. Her tilbringer du mye tid, og gulvet bør både være godt å trå på og tåle en god del. Dette laminatgulvet fra Pergo kalles "Sensation", og gir et autentisk uttrykk samtidig som det tåler vannsøl. (Fot

Din kjøkkenopplevelse

Når kjøkkenet – og spiseplassen – skal pusses opp, gjelder det å stille seg selv noen spørsmål først. Det er lurt å finne ut hva kjøkkenet og frokostsonen skal brukes til. Skal det gi ro i sjela før du skal stresse rundt på jobb resten av dagen? Eller er du et B-menneske som trenger litt ekstra energi før du våkner skikkelig? Svaret på det kan være en god pekepinn på om du bør satse på rolige, duse farger som kan gjøre deg avslappet, eller om du like gjerne kan kjøre på med litt ekstra fargesterke tapeter og malinger slik at du får en energiboost om morgenen.

Avgengig av hvilken stemning du ønsker å skape ved spisesonen, kan du kanskje finne inspirasjon i interiørene vi har plukket ut her.

Se flere bilder
Fargerikt tapet på kjøkkenet

Foto:

FARGERIKT: Er du av dem som trenger en liten energiboost om morgenen? Da kan et fargerikt tapet, som dette fra kolleksjonen "Stripes" fra Storeys, være noe for deg. (Foto: Storeys)

Se flere bilder
Duse farger på kjøkkenet

Foto:

MORGENRO: Med duse, rolige farger kan du få morgenroen du ønsker. (Foto: Nordsjö)

Se flere bilder
Kjøkkentapet

Foto:

DINER: Dette tapetet fra kolleksjonen "Kitchen Recepie" fra Fantasi Interiør kan fort dra assosiasjonene over til de amerikanske dinerene. (Foto: Fantasi Interiør)

Se flere bilder
Mørkt gulv på kjøkkenet

Foto:

ELEGANT: Mer mørkt gulv og hvit duk kan du få følelsen av å være på en elegant restaurant når du spiser frokost. Her er gulvet Maxwear fra Golvabia. (Foto: Golvabia)

Se flere bilder
Landlig kjøkken

Foto:

LANDLIG: Liker du å spise frokosten i landlige omgivelser? Det kan gi en rolig og deilig start på dagen for mange. Her gjennomføres den landlige stilen med tekstiler fra Sanderson/INTAG. (Foto: INTAG)

Se flere bilder
Fiskebeinsmønster på gulvet

Foto:

GULVFOKUS: Hvorfor ikke la gulvet være stjerna på kjøkkenet? Her er det lagt et laminatgulv fra Tarkett med fiskebeinsmønster. (Foto: Tarkett)

Se flere bilder
Lyst kjøkken

Foto:

LYST: Mange trives i et lyst kjøkken. Her kommer dagslyset inn kjøkkenvinduene og vekker deg om morgenen. Kreative malingdetaljer gjør rommet spennende. (Foto: Beckers)

Se flere bilder
Marmoleum click på kjøkkenet

Foto:

KREATIVT GULV: Et lekent kjøkken kan skapes på gulvet. Her er det lagt Marmoleum Click fra Forbo Flooring. (Foto: Forbo Flooring)

Se flere bilder
Rosa kjøkkenvegger

Foto:

ROSA: Dette kjøkkenet er malt i fargen Slør fra Butinox, og de duse, varme tonene kan invitere til å bli sittende ved frokostbordet en god stund. (Foto: Butinox Interiør)

Se flere bilder
Naturmaterialer på kjøkkenet

Foto:

SPIS I NATUREN: Med grønnfarger og treverk ved spiseplassen, kan du få følelsen av å være ute i naturen på ditt eget kjøkken. (Foto: Tapethuset)

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.