Kategorier

Meny

Konto

Farge i taket kickstarter dagen

Da kjøkkenet skulle pusses opp visste hun allerede fra start at det kom til å bli farge i taket – mye farge. Torhild ønsket seg energi til frokost, og det får hun!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Farge i taket kickstarter dagen

Foto: Per Erik Jæger/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Interiørmessig kan taket utvilsomt utnyttes mer enn det som gjøres i dag, for vår oppmerksomhet er rett og slett ikke rettet mot taket som noe interiørobjekt. Det er helt klart ikke hverdagskost å finne et knallfarget tak i et norsk hjem, og effekten lar imidlertid ikke vente på seg – smilet og energien sloss om oppmerksomheten. 

- Jeg visste at jeg ville ha et fargesterkt tak allerede før vi planla kjøkkenet. Oransje er min favorittfarge, og jeg ønsket at kjøkkenet skulle være et rom som gir meg energi og en god start på dagen. Tross svært ulik kulørgrad, tar den ikke oppmerksomheten fra den svale, blågrønne veggfargen – tvert imot er de fint balansert mot hverandre, og skaper et godt rom både å spise og oppholde seg i, forteller Torhild Rustenberg, konseptsjef hos tapetleverandøren Storeys. 

Dele på Pinterest Her ser man også takfargen fargen mot tapetet i stuen, som for øvrig har samme farge på mønsteret som kjøkkenveggen.

Her ser man også takfargen fargen mot tapetet i stuen, som for øvrig har samme farge på mønsteret som kjøkkenveggen.

Den riktige fargen falt ikke på plass ved første prøveoppstrøk, og hun var innom mange fargenyanser før den riktige fargen stod fram, blant annet en korallfarge, som ble altfor sukkersøt mot veggfargen. Oransje går for øvrig igjen i huset, i ymse porsjoner og nyanser.

- Generelt sett er vi veldig forsiktige med farger i vårt land, men hvorfor ikke utnytte takflaten, som vanligvis kamufleres med hvitt, og skape en effekt og et overraskelsesmoment? Som kjøkkentaket vårt, som er varmt og kraftfullt. Jeg er avhengig å ha varme fargetoner rundt meg – jeg får mer energi da, sier Torhild. 

Dele på Pinterest Svale, matte vegger og hvit, blank kjøkkeninnredning skaper behagelige rammer mot vitamininnsprøytningen takfargen utgjør; S 1070-Y70R.

Svale, matte vegger og hvit, blank kjøkkeninnredning skaper behagelige rammer mot vitamininnsprøytningen takfargen utgjør; S 1070-Y70R.

Tak og vegg i samme farge

Da turen kom til soverommet, ble det valgt en oransjefarge også her, både på tak, vegger og listverk.

- Samme farge på tak og vegger skaper helhet, ikke minst i et lite rom som dette, og man unngår at rommet stykkes opp. Her er det standard takhøyde, men det at flatene har samme farge øker romfølelsen. Fargetråden er tatt opp fra kjøkkenet, dog i en mye mer dempet nyanse, som er god både å sovne og våkne til, sier Torhild. 

Dele på Pinterest Her er den oransje tråden tatt opp fra kjøkkenet, dog i en mye mer dempet nyanse. Det at tak og vegger har fått samme farge, forsterker effekten av fargen; S 1010-Y70R.

Her er den oransje tråden tatt opp fra kjøkkenet, dog i en mye mer dempet nyanse. Det at tak og vegger har fått samme farge, forsterker effekten av fargen; S 1010-Y70R.

Mer informasjon:

Storeys

Tarkett

Green Apple

Dette ble brukt:

Kjøkken

Tak: farge S 1070-Y70R

Vegger: farge S 1005-B50G

Gulv: Epoque American Oak, 1-stav, matt lakk – TARKETT

Lampe: Tom Dixon – ILLUMS BOLIGHUS

Stoler: Vitra, Eames DSR – ILLUMS BOLIGHUS

Bord: BOHUS

Kjøkkeninnredning: IKEA

Annet løsøre: PRIVAT

Stue

Vegger: Norsk Trellis blågrønn – STOREYS

Skjenk: IKEA/SUPERFRONT.COM

Annet løsøre: PRIVAT

Soverom

Tak og vegger: farge S 1010-Y70R

Duralee, Dallas Multi – GREEN APPLE

Sengetøy: PRIVAT

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]