Kategorier

Meny

Konto

Nytt kjøkken uten å tømme kontoen

Etter at julegavene er kjøpt inn og romjulssalget er over, er det nok mange som sitter igjen med litt tynnere lommebøker. Men lysten på fornying forsvinner ikke av den grunn. Vi har derfor samlet fem tips til kjøkkenoppussing på lavbudsjett.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Nytt kjøkken uten å tømme kontoen

Foto: Jan Larsen/ifi.no, Per Erik Jæger/ifi.no, INTAG, Fantasi Interiør og Borge

1. Bytt ut gardinene

Noen ganger er det ikke mer som skal til enn å bytte ut de gamle gardinene med noen nye. Det kan gjøre den store forskjellen, og er en enkel og rimelig måte å få inn litt nye farger og nye mønstre på kjøkkenet.

LES OGSÅ: Dette er dagens gardintrender

Dele på Pinterest Gardiner på kjøkkenet

GARDINER: Nye gardiner kan gjøre den store forskjellen. (Foto: INTAG)

2. Forny halvmeteren

Den velkjente halvmeteren – området mellom kjøkkenbenken og overskapene – kan fornyes med stor effekt. Og det trenger ikke å koste en formue. Et spann med maling eller en rull med tapet kan være alt du trenger. Det finnes også egne kjøkkenplater beregnet til bruk her. Husk å velge en vaskbar maling eller et tapet som tåler en støyt – eller beskytt flaten med en glassplate.

Dele på Pinterest Maling på kjøkkenet

HALVMETEREN: Her er området mellom kjøkkenbenk og overskap håndmalt og beskyttet med en glassplate. (Foto: Jan Larsen/ifi.no)

3. Folier skuffer, skapdører og benkeplate

Selvklebende designfolie er tingen for deg som ønsker rask, enkel og rimelig oppussing som du kan endre når du går lei. Og det kan virkelig føre til totalforvandling på kjøkkenet! Du kan feste folien på skuffer, benkeplaten eller slette skapdører og enkelt oppnå et helt nytt uttrykk.

Dele på Pinterest Selvklebende designfolie på kjøkkenbenk

FOLIE: Her er det brukt selvklebende designfolie med marmorlook på kjøkkenbenken. (Foto: Fantasi Interiør)

4. Tapetser en vegg

Lite gir større effekt med mindre midler enn en rull med tapet. Det er enkelt å gjøre selv og du kan velge og vrake i farger og mønstre – alt etter hvilken stemning du ønsker å skape på kjøkkenet. I dette rommet er det lurt å gå for et tapet som tåler litt ekstra, gjerne et vinyltapet.

Dele på Pinterest Tapet på kjøkkenet

TAPET: Det er enkelt å tapetsere en vegg. Og forandringen blir stor. (Foto: Borge)

5. Mal taket

Taket er ofte en uutnyttet flate, og på de aller fleste kjøkken er taket hvitt. Men maler du det i en farge, vil hele rommet oppleves som nytt! Det går fint an å male taket selv, men ettersom det kan være utfordrende å få et pent resultat når man maler slette tak, kan det være lurt å hyre inn en proff håndverker til denne jobben.

Dele på Pinterest Male taket på kjøkkenet

TAKET: Det oransje taket gir energitilskudd til tidlige morgener. (Foto: Per Erik Jæger/ifi.no)

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]