Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Nytt kjøkken uten å tømme kontoen

  •  
  •   Publisert:
  Jan Larsen/ifi.no, Per Erik Jæger/ifi.no, INTAG, Fantasi Interiør og Borge
Etter at julegavene er kjøpt inn og romjulssalget er over, er det nok mange som sitter igjen med litt tynnere lommebøker. Men lysten på fornying forsvinner ikke av den grunn. Vi har derfor samlet fem tips til kjøkkenoppussing på lavbudsjett.

1. Bytt ut gardinene

Gardiner på kjøkkenet
GARDINER: Nye gardiner kan gjøre den store forskjellen. (Foto: INTAG)

Noen ganger er det ikke mer som skal til enn å bytte ut de gamle gardinene med noen nye. Det kan gjøre den store forskjellen, og er en enkel og rimelig måte å få inn litt nye farger og nye mønstre på kjøkkenet.

LES OGSÅ: Dette er dagens gardintrender

2. Forny halvmeteren

Den velkjente halvmeteren – området mellom kjøkkenbenken og overskapene – kan fornyes med stor effekt. Og det trenger ikke å koste en formue. Et spann med maling eller en rull med tapet kan være alt du trenger. Det finnes også egne kjøkkenplater beregnet til bruk her. Husk å velge en vaskbar maling eller et tapet som tåler en støyt – eller beskytt flaten med en glassplate.

Maling på kjøkkenet
HALVMETEREN: Her er området mellom kjøkkenbenk og overskap håndmalt og beskyttet med en glassplate. (Foto: Jan Larsen/ifi.no)

3. Folier skuffer, skapdører og benkeplate

Selvklebende designfolie på kjøkkenbenk
FOLIE: Her er det brukt selvklebende designfolie med marmorlook på kjøkkenbenken. (Foto: Fantasi Interiør)

Selvklebende designfolie er tingen for deg som ønsker rask, enkel og rimelig oppussing som du kan endre når du går lei. Og det kan virkelig føre til totalforvandling på kjøkkenet! Du kan feste folien på skuffer, benkeplaten eller slette skapdører og enkelt oppnå et helt nytt uttrykk.

4. Tapetser en vegg

Lite gir større effekt med mindre midler enn en rull med tapet. Det er enkelt å gjøre selv og du kan velge og vrake i farger og mønstre – alt etter hvilken stemning du ønsker å skape på kjøkkenet. I dette rommet er det lurt å gå for et tapet som tåler litt ekstra, gjerne et vinyltapet.

Tapet på kjøkkenet
TAPET: Det er enkelt å tapetsere en vegg. Og forandringen blir stor. (Foto: Borge)

5. Mal taket

Male taket på kjøkkenet
TAKET: Det oransje taket gir energitilskudd til tidlige morgener. (Foto: Per Erik Jæger/ifi.no)

Taket er ofte en uutnyttet flate, og på de aller fleste kjøkken er taket hvitt. Men maler du det i en farge, vil hele rommet oppleves som nytt! Det går fint an å male taket selv, men ettersom det kan være utfordrende å få et pent resultat når man maler slette tak, kan det være lurt å hyre inn en proff håndverker til denne jobben.

Les også Slik får du et herskapelig kjøkken

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
interiorkupp annons