Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Trelook på kjøkkengulvet

  Pergo
Med tremønster på gulvet kommer hyggen inn på kjøkkenet. Det er mange ulike veier å gå for å få trelooken du ønsker.

Ønsker du at kjøkkenet skal være en hyggelig plass å oppholde seg for hele familien? Da bør du velge et gulv som bidrar til å skape den gode atmosfæren. For mange av oss er tre det naturlige valget, for synet og følelsen av trestruktur minner oss om natur, den vi drømmer om når vi trenger en pause.

Praktisk og hyggelig

Heltregulv på kjøkkenet
HELTRE: Med ekte tregulv får du den naturlige, autentiske følelsen på kjøkkenet. Her er heltregulv fra Rappgo/Element Studio. Element Studio

Parkett og heltre er flott, men ikke bestandig den beste løsningen. Kjøkkengulvet må ofte tåle litt mer enn andre gulv i boligen. Du skal ikke måtte være redd for at gulvet ødelegges av unger og hund, eller bli skadet av vannsøl når du kokkelerer. Heldigvis finnes det alternativer som har treets egenskaper som gjør dem svært godt egnet på kjøkkenet. Mange av dem er så naturtro at de vanskelig skilles fra originalen. Tenk igjennom hva du liker å se på og gå på. Hva skal gulvet tåle? Liker du mykt eller hardt gulv? Hva med vedlikehold?

Fargetips til kjøkken
TIPS! Husk at ulike treslag har forskjellig farge. Ta derfor med en gulvprøve hjem, og se den sammen med kjøkkeninnredning, veggfarge og de andre elementene i rommet før du bestemmer deg. Bjørg Owren/ifi.no

Aktuelle gulv for kjøkkenet

Hvis du ikke skal gå for ekte tregulv, men fremdeles ønsker trelook på kjøkkenet, finnes flere alternativer. Se hvilket gulv som passer deg best.

Korkgulv på kjøkkenet
KORK: Korkgulv er både mykt og komfortabelt, og kommer i flotte tredekorer. Her er WoodGo Washed Moon Oak fra Wicanders/Farveringen. Wicanders/Farveringen

Kork

Kork finnes i varianter som ser ut som treplank. De har korkens egenskaper med god gangkomfort, god støyreduksjon, varmeisolasjon og støtmotstand.

Laminat

Laminatgulv finnes i et stort utvalg treimitasjoner, med glatt eller preget overflate. Vær obs på at det er store forskjeller mellom god og mindre bra kvalitet, så det er ikke her du skal spare. Med et laminatgulv som tåler vannsøl, er du trygg på kjøkkenet.

Laminat på kjøkkenet
LAMINAT: Nordmenns favoritt er laminat, og med vannbestandige egenskaper er det ideelt på kjøkkenet. Her er Pergo Sensation Wide Long Plank. Pergo
Klikkvinyl på kjøkkenet
KLIKK I VEI: Klikkvinyl er både slitesterkt, lekkert og lett å legge. Her er iD Click Ultimate fra Tarkett. Tarkett

Vinyl

Vinygulv fås som banevare og klikkbare bord. Vinyl tåler mest vannsøl. Det har en viss mykhet som gir god gangkomfort og fås i mange kvaliteter og trelook-varianter.

LES OGSÅ: Derfor er klikkvinyl det perfekte kjøkkengulvet

Linoleum

Linoleum finnes også med treutseende. Dette er et organisk materiale, i hovedsak laget av fornybare råvarer. Kommer som klikkfliser, i en rekke ulike treimitasjoner.

Linoleum på kjøkkenet
LINOLEUM: Bærekrafting, lekkert og praktisk. Her er Marmoleum Striato fra Forbo Flooring. Forbo Flooring
Fliser på kjøkkenet
STERKT: Fliser er av det mest slitesterke og robuste du kan få, og det kommer også i tredekor. Her fra Norfloor. Norfloor

Fliser

Keramiske fliser er også et alternativ. Her forenes egenskaper fra to verdener: treets utseende og flisens egenskaper.

Dette ble brukt:

Hovedbilde:
  • Laminatgulv: Sensation Wide Long Plank – PERGO
HELTRE:
  • Heltregulv: Heltre Rappgo hvitvokset eik – ELEMENT STUDIO
KORK:
  • Korkgulv: Wicanders – FARVERINGEN
LAMINAT:
  • Laminatgulv: Sensation Wide Long Plank L0X34-03570 – PERGO
KLIKK I VEI:
  • Vinylgulv: Klikkvinyl iD Click Ultimate – TARKETT
STERKT:
  • Fliser: Wood – NORFLOOR
LINOLEUM:
  • Linoleumsgulv: Marmoleum Striato – FORBO FLOORING
Les også Linoleum til kjøkkengulvet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: