IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Vinylbelegg: en vinner på kjøkkenet

Foto: Chera Westman/ifi.no, Gerflor, Musum Interiør, Polyflor og Tarkett

Vinylbelegg: en vinner på kjøkkenet

Varmt, komfortabelt og robust. Vinylbelegg kan være det perfekte kjøkkengulvet for en aktiv familie.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mister du melkeglasset i et vinylbelegg på kjøkkengulvet, kan det hende det ikke knuser. Men hvis det allikevel går i tusen knas, får gulvet hverken riper eller hakk. Banebelegg av vinyl gir et robust og komfortabelt gulv som tåler en trøkk eller to. Samtidig føles det varmt å gå på med bare bein, også uten varmekabler.

– Gulvet er lett å holde rent og du har ingen fuger der skitten setter seg. Støvsuging eller tørrmopping holder til daglig. Flekker og søl kan fjernes med vann og et syntetisk, pH-nøytralt rengjøringsmiddel, sier Lene Lillejord hos Gerflor.

Se flere bilder
Vinylgulv på kjøkkenet

Foto: Chera Westman/ifi.no

KLOREFAST: Vinylbelegg har et tykt slitesjikt og en overflatebeskyttelse som gjør det nærmest til et perfekt valg for familier med barn og dyr, siden hverken dyrenes klør eller barnas lek skader gulvet.

Mange mønstre

Det klassiske kjøkkengulvet har et sjakkrutete mønster. Slike design har vært brukt på kjøkken helt siden 1700-tallet, og er fortsatt populært. Men utvalget stopper ikke der – innen vinyldesign finnes et hav av muligheter. Moderne produksjonsteknologi har gjort det mulig med preget tekstur i overflaten, og med moderne trykkmetoder gir det svært naturtro tolkninger av naturmaterialer som stein, fliser og treverk. Du kan også få ensfargede belegg, fantasifulle mønstre, eller grafiske og geometriske mønstre.

– Vinylbelegg er perfekt for dem som setter pris på kombinasjonen funksjon og design. Dette er gulv som takler et aktivt familieliv, samtidig som de er designmessig interessante i det moderne hjemmet. Det er et fantastisk stort utvalg av mønstre og farger, sier Ingeborg Bigum Borgen hos Tarkett.

– Kjøkkenet er hjertet i hjemmet, og gulvet må tåle mye. Egenskapene til vinylgulvet gjør det slitesterkt, lettstelt og praktisk. Og det er ingen bakdel at det er riktig lekkert å se på også, sier hun.

Se flere bilder
Ensfarget vinylbelegg

Foto: Polyflor

ENSFARGET: Uten å være like blankt, kan et ensfarget vinylbelegg minne om en trendy epoxyflate, men med mange fordeler som økt komfort og lyddemping.

Enkel montering

Vinylbelegg kan legges løst eller festes med tape i hjørner og skjøter. I større rom med stor belastning anbefales ofte helliming. Belegget er tykt og har en bakside som kan ta opp mindre ujevnheter i underlaget. Den tykke og myke komposisjonen gjør også at gulvet demper lyder og holder rommets akustikk på et behagelig nivå. Også naboene i etasjen under kan komme til å sette pris på ditt nye kjøkkengulv av vinylbelegg!

Se flere bilder
Varmt gulv på kjøkkenet

Foto: Foto: Musum Interiør

VARME: Vinylbelegg oppleves som varmt mot nakne bein, men kan brukes sammen med varmekabler hvis behov. Overflatetemperaturen skal da ikke bli høyere enn 27 grader C over tid.

Ønskede egenskaper kjøkkengulv:
  • god gangkomfort

  • tåle søl med vann og mat

  • robust mot riper og slag

  • stadig flere leveres fri for ftalater for godt inneklima

 

Mer informasjon:

Gerflor

Musum Interiør

Polyflor

Tarkett

Forbo Flooring

 

DLW

Ehrenborg

Golvabia

Pergo

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.