Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Vinylbelegg: en vinner på kjøkkenet

KJØKKENVALG: Et vinylgulv er slitesterkt og lett å holde rent, men også behagelig og mykt å gå på. Den trinnlyddempende ef...   Chera Westman/ifi.no, Gerflor, Musum Interiør, Polyflor og Tarkett
Varmt, komfortabelt og robust. Vinylbelegg kan være det perfekte kjøkkengulvet for en aktiv familie.

Mister du melkeglasset i et vinylbelegg på kjøkkengulvet, kan det hende det ikke knuser. Men hvis det allikevel går i tusen knas, får gulvet hverken riper eller hakk. Banebelegg av vinyl gir et robust og komfortabelt gulv som tåler en trøkk eller to. Samtidig føles det varmt å gå på med bare bein, også uten varmekabler.

– Gulvet er lett å holde rent og du har ingen fuger der skitten setter seg. Støvsuging eller tørrmopping holder til daglig. Flekker og søl kan fjernes med vann og et syntetisk, pH-nøytralt rengjøringsmiddel, sier Lene Lillejord hos Gerflor.

Vinylgulv på kjøkkenet
KLOREFAST: Vinylbelegg har et tykt slitesjikt og en overflatebeskyttelse som gjør det nærmest til et perfekt valg for familier med barn og dyr, siden hverken dyrenes klør eller barnas lek skader gulvet. Chera Westman/ifi.no

Mange mønstre

Ensfarget vinylbelegg
ENSFARGET: Uten å være like blankt, kan et ensfarget vinylbelegg minne om en trendy epoxyflate, men med mange fordeler som økt komfort og lyddemping. Polyflor

Det klassiske kjøkkengulvet har et sjakkrutete mønster. Slike design har vært brukt på kjøkken helt siden 1700-tallet, og er fortsatt populært. Men utvalget stopper ikke der – innen vinyldesign finnes et hav av muligheter. Moderne produksjonsteknologi har gjort det mulig med preget tekstur i overflaten, og med moderne trykkmetoder gir det svært naturtro tolkninger av naturmaterialer som stein, fliser og treverk. Du kan også få ensfargede belegg, fantasifulle mønstre, eller grafiske og geometriske mønstre.

– Vinylbelegg er perfekt for dem som setter pris på kombinasjonen funksjon og design. Dette er gulv som takler et aktivt familieliv, samtidig som de er designmessig interessante i det moderne hjemmet. Det er et fantastisk stort utvalg av mønstre og farger, sier Ingeborg Bigum Borgen hos Tarkett.

– Kjøkkenet er hjertet i hjemmet, og gulvet må tåle mye. Egenskapene til vinylgulvet gjør det slitesterkt, lettstelt og praktisk. Og det er ingen bakdel at det er riktig lekkert å se på også, sier hun.

Enkel montering

Varmt gulv på kjøkkenet
VARME: Vinylbelegg oppleves som varmt mot nakne bein, men kan brukes sammen med varmekabler hvis behov. Overflatetemperaturen skal da ikke bli høyere enn 27 grader C over tid. Foto: Musum Interiør

Vinylbelegg kan legges løst eller festes med tape i hjørner og skjøter. I større rom med stor belastning anbefales ofte helliming. Belegget er tykt og har en bakside som kan ta opp mindre ujevnheter i underlaget. Den tykke og myke komposisjonen gjør også at gulvet demper lyder og holder rommets akustikk på et behagelig nivå. Også naboene i etasjen under kan komme til å sette pris på ditt nye kjøkkengulv av vinylbelegg!

Ønskede egenskaper kjøkkengulv

  • god gangkomfort

  • tåle søl med vann og mat

  • robust mot riper og slag

  • stadig flere leveres fri for ftalater for godt inneklima

 

Mer informasjon

Gerflor

Musum Interiør

Polyflor

Tarkett

Forbo Flooring

 

DLW

Ehrenborg

Golvabia

Pergo

Les også Bra belegg for bikkjer og barn

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons