Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
HappyHomes annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Vi lar oss lure av laminat

  •  
  •   Publisert:
PERFEKT HOS PERGO: Designavdelingen hos laminatgiganten Pergo henter inspirasjon fra naturen og fra trendbildet i samfunne...   Pergo, Gerflor og Tarkett
Moderne laminatgulv likner så mye på treverk at det nesten er umulig å se forskjell. Det er fordi det satses alt på kvalitet og dekor.

Dagens teknologi gjør at laminatgulvene er nær ved å overgå naturens eget mønster og uttrykk. Det skjer fordi gulvdesignere finstuderer naturens strukturer før de skaper noe som ser enda bedre ut.

Hver minste detalj

Impregnert papir preges inn i fiberplater og resultatet blir planker som både ser og føles ut som herskapelige tregulv. Det handler om å gjenskape treverkets dype furer ned til hver minste detalj.

Reiser verden rundt

– Våre gulvdesignere henter inspirasjon fra naturen. Når nye treslag skal utvikles i laminatgulv er det spesielt viktig at det ser så likt ut som mulig. Men Pergos designere finner også inspirasjon ved å reise rundt i verden på jakt etter fremtidens trender, sier Lotta Sundén. Hun er global merkevaresjef hos Pergo, selskapet som fant opp laminatgulvet.

Pergo laminatgulv
POPULÆRE GULV: I 2016 ble det solgt nær 5 millioner kvadratmeter laminat i Norge. Det viser tall fra Prognosesenteret. Det er 7,2 prosent mer enn året før. (Foto Pergo)

Lett å like

– Vårt mål er alltid å skape vakre gulv som folk kan leve lenge med. Vi vet at kundene velger gulv basert på utseende, hvor enkelt det er å legge, og at gulvet skal være enkelt å vedlikeholde, sier Sundén.

LES OGSÅ: Laminat er folkets favoritt

Lett å tro det er tre

Laminat som ligner på tregulv
LETT Å TA FEIL: – Kvaliteten og ikke minst designet på laminat har blitt vesentlig forbedret de senere årene. Det er i mange tilfeller vanskelig å bedømme om det er laminat eller parkett før man ser og kjenner nærmere etter, sier Lill-Ann Mo hos Ta

Lill-Ann Mo, salgssjef for konsumentmarkedet til Tarkett, forteller at det har skjedd mye de siste årene når det kommer til design og produksjonsutvikling av laminat.

– Selve overflaten og papiret vi designer på er blitt bedre. Nå er det ikke lenger kalde, glatte overflater. Vi er også flinkere til å variere og skape design som ser mer autentisk ut. Selv drevne folk i bransjen må ned og kjenne for å se at det et laminatgulv de går på, sier hun.

Som å redigere et bilde

Slitesterke laminatgulv
ROBUST LØSNING: Laminatgulv er svært slitesterke og det er ikke så lett å få riper i dem, sier Lene Lillejord hos Gerflor. (Foto: Gerflor)

Lene Lillejord, markedssjef hos Gerflor, forteller at deres laminatgulv er bygget slik at strukturen i toppsjiktet er synkronisert med dekormønsteret.

– Da får du den dybden og ektheten som gjør at det nærmest er umulig å se at det ikke er tre. Den synkroniserte effekten forsterker mønstret og gir et eksklusivt og lekkert laminatgulv. Tidligere kjøpte man ulike dekormønstre fra en bildebank. På vår fabrikk utvikles nye dekormønstre digitalt. Det blir som å redigere et bilde i Photoshop. Du kan lage nær sagt hva som helst, sier hun.

Mer informasjon

Pergo

Gerflor

Tarkett

 

Alfort

Kronotex

Les også Gi blasse gulv gnisten tilbake

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
interiorkupp annons