Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Gi blasse gulv gnisten tilbake

  •  
  •   Publisert:
Laminatgulv er lettstelte og slitesterke. Sørg for at gulvet alltid viser seg fra sin beste side. (Foto: Gerflor)   Chera Westman/ifi.no, Gerflor
Laminatgulv er tilnærmet vedlikeholdsfrie, men kan bli matte av slitasje på utsatte steder. «Vaskeladden» har løsningen som får glansen tilbake.
Pål Nyhus er salgs- og markedssjef i Woca Norge.
Pål Nyhus er salgs- og markedssjef i Woca Norge.

«Vaskeladden» heter Pål Nyhus. Han er salgs- og markedssjef i Woca Norge. Et selskap som er spesialister på vedlikehold av gulv. Nyhus har satt sammen et «kit» som skal hjelpe matte, blasse og slitne laminatgulv. Det heter «Pleieboks for vinyl- og lakkede gulv».

Men først: Laminatgulv er lettstelte og slitesterke. De har ofte et naturlig og eksklusivt utseende, og finnes i flere kvaliteter og nyanser. Det holder som regel å feie, støvsuge eller tørrmoppe et laminatgulv. Vanskeligere flekker kan fjernes med en fuktig klut. Fuktmopping er også lov så lenge du bruker et mildt rengjøringsmiddel. Husk å ettertørke med en oppvridd klut.

Men hva gjør vi når gulvet virker dødt og glansløst?

Alt du trenger i én boks med
Alt du trenger i én boks med "vedlikeholdskit" fra Woca.

Det er her boksen til Pål Nyhus kommer inn. I boksen finner vi 1 liter vinyl- og lakksåpe, 1 liter vinyl- og lakkpleie, 1 liter trerens og to polerkluter. Alt er vannbasert og miljøvennlig.

– Denne løsningen kan brukes på alle laminat- og parkettgulv. Blasse gulv får gnisten tilbake på et blunk, sier Nyhus.

Han anbefaler gulveiere å ta en ekstra titt på gulvet sitt en gang i året. Han vil at vi skal se om gulvet har mistet piffen. Det trenger ikke være slitt, men kan ha mistet noe av sin opprinnelige glød.

– Etter en runde med oppkvikkende pleie blir gulvet omtrent som nytt, sier han og legger til at valg av såpe er viktig for gulvets trivsel.

– Vasker du med sterke såper spises pleiemiddelet raskt opp. Det smarteste er å bruke såpen som hører med til pleiemiddelet. Da varer overflateglansen lenger. Det samme gjelder forøvrig for oljede gulv. Vi har laget en pleieboks for oljede gulv, sier Nyhus.

Woca-boksen fås kjøpt hos utvalgte fargehandlere i Norge.

Hva er laminat?

Laminatgulv lages ved at flere lag av trefiber, spesialbehandlet dekorpapir og beskyttende plastfilm presses sammen under trykk. Det gir gulvet en sterk kjerne og gjør det stabilt og slitesterkt. Og det naturtro utseendet gjør at det passer like bra i alle rom i huset, med unntak av våtrom, som bad, vaskerom og badstuer.

 

Mer informasjon

WOCA

Les også Hardvoksoljet tre helt enkelt

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons