Kategorier

Meny

Konto

Enkelt stell med våtromsgulv i tørre rom

Våtromsvinyl er et slitesterkt, tett gulv som er lett å holde rent. Bruken av det kan strekke seg langt utenfor baderom og toaletter. Til både kjøkken og entré kan våtromsvinyl være et vinnende valg, med mange forskjellige design tilgjengelig.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Enkelt stell med våtromsgulv i tørre rom

Foto: Gerflor, Tarkett, Forbo Flooring

Kjøkken og entré er de av boligens rom som skitnes raskest til. Du stiger over terskelen med sølete sko, drar inn gress og grus og vann. Ved kjøkkenbenken er det fort gjort å spre alt fra brødsmuler til ketchup og soyasaus over gulvet.

Hver gang du vasker gulvet, og det kan det jo bære behov for titt som tett, ønsker du at jobben skal gå så raskt og lett som mulig. For hvem vil egentlig bruke mer tid enn nødvendig på gulvvask?

Du har også lyst på et gulv som ikke får varige mén av sten, grus, kjæledyrets klør, tråkk med høyhælte sko, eller av at du skyver en krakk eller stol over gulvet for å rekke øverste hylle.

Dele på Pinterest Vil du ha et lekkert design samtidig som det skal være lettstelt, hygienisk, praktisk og prisgunstig? Da er våtromsvinyl et alternativ – også for enkelte tørre rom!

Vil du ha et lekkert design samtidig som det skal være lettstelt, hygienisk, praktisk og prisgunstig? Da er våtromsvinyl et alternativ – også for enkelte tørre rom!

Dele på Pinterest Mange vinylbelegg har et beskyttende overflatesjikt av PUR som minsker risikoen for misfarginger av plastposer, gummihjul og håndklær.

Mange vinylbelegg har et beskyttende overflatesjikt av PUR som minsker risikoen for misfarginger av plastposer, gummihjul og håndklær.

Tenk nytt!

Alternativene er like mange som gode – men de færreste vil umiddelbart tenke på våtromsvinyl i disse sammenhenger.

– Faktum er at våtromsvinyl har alle de funksjoner du er ute etter. De tåler søl, finnes i flotte design og har et meget godt slitesjikt, sier Lene Lillejord, markedsansvarlig hos Gerflor.

Siden bredden på vinylbelegget normalt er 2 eller 3 meter, vil de fleste gulv kunne legges uten skjøter.

– Det gjør gulvet utrolig enkelt å holde rent, siden det ikke er noen fuger som skittet kan feste seg i, sier hun.

Dele på Pinterest Med våtromsvinyl får du et gulv som er garantert vanntett og sikkert. Og i sammenligning med mange andre materialer er det også et meget prisgunstig og klokt valg, både når det gjelder material- og arbeidskostnader.

Med våtromsvinyl får du et gulv som er garantert vanntett og sikkert. Og i sammenligning med mange andre materialer er det også et meget prisgunstig og klokt valg, både når det gjelder material- og arbeidskostnader.

Kald- eller varmsveising

– Gulv som normalt benyttes i våtrom er også egnet til for eksempel entré og kjøkken, sier teknisk sjef i Tarkett, Espen Josten.

Hvis skjøting må til, er det noen belegg som alltid skal sveises med sveisetråd i skjøten uavhengig om det benyttes i våtrom eller ikke. Andre gulv kan forsegles med kaldsveis i skjøten dersom det legges i tørre rom. For noen belegg kan det også være mulig å tettskjære skjøten uten bruk av fugetråd.

– Hvilket som er tilfelle er angitt i leggeanvisningen for respektive gulv, sier Josten.

Dele på Pinterest Vinylgulv pleies gjerne med skånsomme og tørre rengjøringsmetoder uten sterke rengjøringskjemikalier, men kan også vaskes med vann uten å ta skade av det.

Vinylgulv pleies gjerne med skånsomme og tørre rengjøringsmetoder uten sterke rengjøringskjemikalier, men kan også vaskes med vann uten å ta skade av det.

Dele på Pinterest Vinylbelegget er ekstremt slitesterkt og enkelt å rengjøre og vedlikeholde. Med et minimum av skjøter blir det nesten bare slette flater å vaske av. På denne måten holder belegget seg rent og pent i mange år fremover.

Vinylbelegget er ekstremt slitesterkt og enkelt å rengjøre og vedlikeholde. Med et minimum av skjøter blir det nesten bare slette flater å vaske av. På denne måten holder belegget seg rent og pent i mange år fremover.

Mer informasjon:

Gerflor

Forbo Flooring

Tarkett

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]