Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Før du begynner

Gulv med miljø i fokus

  •  
  •   Publisert:
  Pergo og Kristian Owren/ifi.no
Miljø og bærekraft har blitt viktige faktorer når vi skal velge gulv til hjemmene våre. Vi stiller høye krav. Det tar gulvprodusentene på alvor. Unilin, som produserer Pergo-gulvene, er nå første gulvprodusent som kan flagge med EU-miljømerket for sine laminatgulv.

– Vår visjon har alltid vært å lage vakre, praktiske kvalitetsprodukter på en bærekraftig måte, sier Tino Mulle, Chief Sustainability Officer hos Unilins gulvavdeling.

Går foran

EU Ecolabel
FØRST UT: Unilin, produsenten av Pergo-gulvene, er første gulvprodusent til å motta EU Ecolabel for sine laminatgulv.

Som en produsent som alltid har fokus på innovasjon, går Unilin nå foran og viser hvor viktig det er å ha fokus på miljø i sin produksjon. Unilin, som produserer Pergo-gulvene, er den første gulvprodusenten som mottar EU Ecolabel for sine laminatgulv.

– Våre laminat- og parkettgulv har allerede Svanemerket. Ved å legge EU-miljømerket til de standardproduserte Pergo-laminatgulvene, holder vi løftet vårt om å produsere holdbare og bærekraftige gulv, sier John-Magne Pedersen hos Pergo.

Høythengende merke

John-Magne Pedersen hos Pergo
HOLDER LØFTET: – Dette miljømerket viser at vi holder løftet vårt om å produsere holdbare og bærekraftige gulv, sier John-Magne Pedersen hos Pergo. Kristian Owren/ifi.no

EU Ecolabel – også kalt Blomsten – er det offisielle europeiske miljømerket, som ble introdusert i 1992 av EU-kommisjonen. Merket tildeles produkter og tjenester som oppfyller høye økologiske standarder gjennom hele produktets livssyklus – fra utvinning av råvarer til produksjon, distribusjon og avfallshåndtering. Produsentene som mottar EU Ecolabel må dokumentere at produktene tilfredsstiller en rekke strenge helse- og miljøkrav.

Går utover lovkrav

Miljømerket er frivillig, og går langt utover lovkravene.

– Vi har fokus på å redusere miljøavtrykket vårt og etablere en sirkulær økonomi. At vi er første gulvprodusent til å motta det reviderte EU-miljømerket, er en anerkjennelse av vår innsats på miljøfronten de siste par årene, sier Tino Mulle.

Tenker miljø i alle ledd

Hos Pergo er de opptatt av at miljø skal være fokus i alle ledd i produksjonen, slik at du kan være sikker på at gulvet du legger hjemme er produsert på en bærekraftig måte.

– Når du velger et av våre gulv skal du være trygg på at det er laget med et minimum av ressurser, sier John-Magne Pedersen, og legger til: – For å holde miljøpåvirkningen på et minimum resirkulerer vi alt vi kan. 80 prosent av produktinnholdet består av overskuddsvirke fra treindustrien. Vi bruker bare fornybare treslag som furu og gran – aldri eksotiske treslag eller trevirke fra truede regnskoger, forklarer Pedersen.

Miljøvennlig laminatgulv
FOKUS: Miljø og bærekraft er alltid et viktig fokusområde når Pergo-gulvene utvikles. Pergo

Mer informasjon

Pergo

EU Ecolabel

For å kvalifisere til miljømerket, må gulvprodusenter:

  • Bruke materialer som er produsert på en bærekraftig måte
  • Møte spesifikke kriterier basert på produktets livssyklustilnærming
  • Redusere energiforbruket for produksjonen
  • Begrense bruk av farlige stoffer
  • Begrense nivået av farlige rester
  • Begrense bidrag til innendørs luftforurensning
  • Fremme produkter som er holdbare og av høy kvalitet

Les også Guide til begrepsjungel om bærekraftige bygg

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Før du begynner

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: