IFI logo
Se flere bilder
Gulv med miljø i fokus

Foto: Pergo og Kristian Owren/ifi.no

Gulv med miljø i fokus

Miljø og bærekraft har blitt viktige faktorer når vi skal velge gulv til hjemmene våre. Vi stiller høye krav. Det tar gulvprodusentene på alvor. Unilin, som produserer Pergo-gulvene, er nå første gulvprodusent som kan flagge med EU-miljømerket for sine laminatgulv.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vår visjon har alltid vært å lage vakre, praktiske kvalitetsprodukter på en bærekraftig måte, sier Tino Mulle, Chief Sustainability Officer hos Unilins gulvavdeling.

Går foran

Som en produsent som alltid har fokus på innovasjon, går Unilin nå foran og viser hvor viktig det er å ha fokus på miljø i sin produksjon. Unilin, som produserer Pergo-gulvene, er den første gulvprodusenten som mottar EU Ecolabel for sine laminatgulv.

– Våre laminat- og parkettgulv har allerede Svanemerket. Ved å legge EU-miljømerket til de standardproduserte Pergo-laminatgulvene, holder vi løftet vårt om å produsere holdbare og bærekraftige gulv, sier John-Magne Pedersen hos Pergo.

Se flere bilder
EU Ecolabel

Foto:

FØRST UT: Unilin, produsenten av Pergo-gulvene, er første gulvprodusent til å motta EU Ecolabel for sine laminatgulv.

Høythengende merke

EU Ecolabel – også kalt Blomsten – er det offisielle europeiske miljømerket, som ble introdusert i 1992 av EU-kommisjonen. Merket tildeles produkter og tjenester som oppfyller høye økologiske standarder gjennom hele produktets livssyklus – fra utvinning av råvarer til produksjon, distribusjon og avfallshåndtering. Produsentene som mottar EU Ecolabel må dokumentere at produktene tilfredsstiller en rekke strenge helse- og miljøkrav.

Se flere bilder
John-Magne Pedersen hos Pergo

Foto: Kristian Owren/ifi.no

HOLDER LØFTET: – Dette miljømerket viser at vi holder løftet vårt om å produsere holdbare og bærekraftige gulv, sier John-Magne Pedersen hos Pergo.

Går utover lovkrav

Miljømerket er frivillig, og går langt utover lovkravene.

– Vi har fokus på å redusere miljøavtrykket vårt og etablere en sirkulær økonomi. At vi er første gulvprodusent til å motta det reviderte EU-miljømerket, er en anerkjennelse av vår innsats på miljøfronten de siste par årene, sier Tino Mulle.

Tenker miljø i alle ledd

Hos Pergo er de opptatt av at miljø skal være fokus i alle ledd i produksjonen, slik at du kan være sikker på at gulvet du legger hjemme er produsert på en bærekraftig måte.

– Når du velger et av våre gulv skal du være trygg på at det er laget med et minimum av ressurser, sier John-Magne Pedersen, og legger til: – For å holde miljøpåvirkningen på et minimum resirkulerer vi alt vi kan. 80 prosent av produktinnholdet består av overskuddsvirke fra treindustrien. Vi bruker bare fornybare treslag som furu og gran – aldri eksotiske treslag eller trevirke fra truede regnskoger, forklarer Pedersen.

Se flere bilder
Miljøvennlig laminatgulv

Foto: Pergo

FOKUS: Miljø og bærekraft er alltid et viktig fokusområde når Pergo-gulvene utvikles.

Mer informasjon:

Pergo

EU Ecolabel

For å kvalifisere til miljømerket, må gulvprodusenter:

  • Bruke materialer som er produsert på en bærekraftig måte
  • Møte spesifikke kriterier basert på produktets livssyklustilnærming
  • Redusere energiforbruket for produksjonen
  • Begrense bruk av farlige stoffer
  • Begrense nivået av farlige rester
  • Begrense bidrag til innendørs luftforurensning
  • Fremme produkter som er holdbare og av høy kvalitet
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.