Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Gulv med miljø i fokus

Miljø og bærekraft har blitt viktige faktorer når vi skal velge gulv til hjemmene våre. Vi stiller høye krav. Det tar gulvprodusentene på alvor. Unilin, som produserer Pergo-gulvene, er nå første gulvprodusent som kan flagge med EU-miljømerket for sine laminatgulv.

 • <b>FØRST UT:</b> Unilin, produsenten av Pergo-gulvene, er første gulvprodusent til å motta EU Ecolabel for sine laminatgulv.

  Foto:

 • <b>FOKUS:</b> Miljø og bærekraft er alltid et viktig fokusområde når Pergo-gulvene utvikles.

  Foto: Pergo

 • <b>HØY STANDARD:</b> Pergo har som mål å alltid levere flotte kvalitetsgulv som er produsert på en bærekraftig måte.

  Foto: Pergo

Annonse
Annonse

– Vår visjon har alltid vært å lage vakre, praktiske kvalitetsprodukter på en bærekraftig måte, sier Tino Mulle, Chief Sustainability Officer hos Unilins gulvavdeling.

Går foran

EU Ecolabel

FØRST UT: Unilin, produsenten av Pergo-gulvene, er første gulvprodusent til å motta EU Ecolabel for sine laminatgulv.

Som en produsent som alltid har fokus på innovasjon, går Unilin nå foran og viser hvor viktig det er å ha fokus på miljø i sin produksjon. Unilin, som produserer Pergo-gulvene, er den første gulvprodusenten som mottar EU Ecolabel for sine laminatgulv.

– Våre laminat- og parkettgulv har allerede Svanemerket. Ved å legge EU-miljømerket til de standardproduserte Pergo-laminatgulvene, holder vi løftet vårt om å produsere holdbare og bærekraftige gulv, sier John-Magne Pedersen hos Pergo.

Høythengende merke

John-Magne Pedersen hos Pergo

HOLDER LØFTET: – Dette miljømerket viser at vi holder løftet vårt om å produsere holdbare og bærekraftige gulv, sier John-Magne Pedersen hos Pergo.
(Kristian Owren/ifi.no)

EU Ecolabel – også kalt Blomsten – er det offisielle europeiske miljømerket, som ble introdusert i 1992 av EU-kommisjonen. Merket tildeles produkter og tjenester som oppfyller høye økologiske standarder gjennom hele produktets livssyklus – fra utvinning av råvarer til produksjon, distribusjon og avfallshåndtering. Produsentene som mottar EU Ecolabel må dokumentere at produktene tilfredsstiller en rekke strenge helse- og miljøkrav.

Går utover lovkrav

Miljømerket er frivillig, og går langt utover lovkravene.

– Vi har fokus på å redusere miljøavtrykket vårt og etablere en sirkulær økonomi. At vi er første gulvprodusent til å motta det reviderte EU-miljømerket, er en anerkjennelse av vår innsats på miljøfronten de siste par årene, sier Tino Mulle.

Tenker miljø i alle ledd

Hos Pergo er de opptatt av at miljø skal være fokus i alle ledd i produksjonen, slik at du kan være sikker på at gulvet du legger hjemme er produsert på en bærekraftig måte.

– Når du velger et av våre gulv skal du være trygg på at det er laget med et minimum av ressurser, sier John-Magne Pedersen, og legger til: – For å holde miljøpåvirkningen på et minimum resirkulerer vi alt vi kan. 80 prosent av produktinnholdet består av overskuddsvirke fra treindustrien. Vi bruker bare fornybare treslag som furu og gran – aldri eksotiske treslag eller trevirke fra truede regnskoger, forklarer Pedersen.

Miljøvennlig laminatgulv

FOKUS: Miljø og bærekraft er alltid et viktig fokusområde når Pergo-gulvene utvikles.
(Pergo)

Oppdatert: 17.12.2019  

Mer informasjon:

Pergo

EU Ecolabel

For å kvalifisere til miljømerket, må gulvprodusenter:

 • Bruke materialer som er produsert på en bærekraftig måte
 • Møte spesifikke kriterier basert på produktets livssyklustilnærming
 • Redusere energiforbruket for produksjonen
 • Begrense bruk av farlige stoffer
 • Begrense nivået av farlige rester
 • Begrense bidrag til innendørs luftforurensning
 • Fremme produkter som er holdbare og av høy kvalitet

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]