Kategorier

Meny

Konto

Nå skal det være mønster – også på gulvet

Vi ønsker forandring. Det gjenspeiles i våre valg av gulv.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Nå skal det være mønster – også på gulvet

Foto: Tarkett, Polyflor, Golvabia, Forbo Flooring

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gulvet spiller en større rolle i interiøret enn det har gjort på lenge, noe gulvleverandørene får merke. Vi er mer bevisst gulvets påvirkning i rommet, både estetisk og praktisk, og dette gjelder både for bolig- og prosjektmarkedet. 

Gulvet tilfører interiøret mer enn før, og vi ser at forbrukerne også våger mer. De ønsker i større grad å skape sitt eget uttrykk i boligen med et unikt gulv, sier Ingeborg Bigum Borgen hos Tarkett.

Dele på Pinterest Gulv med betonglook

BETONGMIKS: Et mykt betonggulv i form av tekstilgulv i plankformat, med tre farger lagt i mønster. (Foto: Forbo Flooring)

Rolige rammer åpner for mer action på gulvet

– Interiørtrendene har endret seg og vi har roet ned med mørkere og mer dempede farger. Med roligere omgivelser blir det enklere å tilpasse et mønstret gulv, og folk tør å eksperimentere med farger og mønster på andre måter, sier Bigum Borgen.

Dele på Pinterest Fargerikt mønstergulv

LEKENT: Geometriske former i to farger satt sammen til et spennende gulv. (Foto: Tarkett)

Klar for mønstergulv

Det finnes gulv som er mønstret i seg selv, samt ensfargede som legges i mønster. Materialene og formatene er mange og gir et godt utgangspunkt for variasjon.

– Det er en spennende trend i det å designe sitt eget gulv ved å bruke forskjellige farger og design sammen, og modulære gulv er veldig populære, sier Gunni Marie Blunck hos Forbo Flooring.

Hos Polyflor ser de også en merkbar endring i bruken av gulvene.

– Gulv i plankformat som i flere år har vært lagt mest side om side, legges nå mer som fiskebeinsmønster. Flere kombinerer også plank i rette linjer med skrålagte, og da får man større spill i mønsteret, sier Henning Sahlgaard hos Polyflor.

Dele på Pinterest Tremønster

STASELIG: Vinylstaver med utseende av innfarget eik, lagt i et lekkert mønster – henholdsvis på skrå og i rette linjer. (Foto: Polyflor)

Arkitektene blir tøffere

I prosjektmarkedet er det også en tydelig kursendring.

– Arkitekter og designere er mer kreative i sine gulvløsninger. Ulike typer gulv, teksturer og farger settes sammen på nye måter og brukes gjerne til å skape soner i et rom, forteller Bigum Borgen.

Dette kjenner Blunck seg igjen i.

– Mer taktile strukturer brukes i større grad, og store rom deles inn i mindre arealer ved bruk av gulv istedenfor vegger, sier hun.

Dele på Pinterest Velurteppe

MØNSTER: Gamle, marokkanske flismønster var inspirasjonen til dette velurteppet. (Foto: Golvabia)

Mer informasjon

Forbo Flooring

Golvabia

Polyflor

Tarkett

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]