IFI logo
Se flere bilder
Nå skal det være mønster – også på gulvet

Foto: Tarkett, Polyflor, Golvabia, Forbo Flooring

Nå skal det være mønster – også på gulvet

Vi ønsker forandring. Det gjenspeiles i våre valg av gulv.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gulvet spiller en større rolle i interiøret enn det har gjort på lenge, noe gulvleverandørene får merke. Vi er mer bevisst gulvets påvirkning i rommet, både estetisk og praktisk, og dette gjelder både for bolig- og prosjektmarkedet. 

Gulvet tilfører interiøret mer enn før, og vi ser at forbrukerne også våger mer. De ønsker i større grad å skape sitt eget uttrykk i boligen med et unikt gulv, sier Ingeborg Bigum Borgen hos Tarkett.

Se flere bilder
Gulv med betonglook

Foto:

BETONGMIKS: Et mykt betonggulv i form av tekstilgulv i plankformat, med tre farger lagt i mønster. (Foto: Forbo Flooring)

Rolige rammer åpner for mer action på gulvet

– Interiørtrendene har endret seg og vi har roet ned med mørkere og mer dempede farger. Med roligere omgivelser blir det enklere å tilpasse et mønstret gulv, og folk tør å eksperimentere med farger og mønster på andre måter, sier Bigum Borgen.

Se flere bilder
Fargerikt mønstergulv

Foto:

LEKENT: Geometriske former i to farger satt sammen til et spennende gulv. (Foto: Tarkett)

Klar for mønstergulv

Det finnes gulv som er mønstret i seg selv, samt ensfargede som legges i mønster. Materialene og formatene er mange og gir et godt utgangspunkt for variasjon.

– Det er en spennende trend i det å designe sitt eget gulv ved å bruke forskjellige farger og design sammen, og modulære gulv er veldig populære, sier Gunni Marie Blunck hos Forbo Flooring.

Hos Polyflor ser de også en merkbar endring i bruken av gulvene.

– Gulv i plankformat som i flere år har vært lagt mest side om side, legges nå mer som fiskebeinsmønster. Flere kombinerer også plank i rette linjer med skrålagte, og da får man større spill i mønsteret, sier Henning Sahlgaard hos Polyflor.

Se flere bilder
Tremønster

Foto:

STASELIG: Vinylstaver med utseende av innfarget eik, lagt i et lekkert mønster – henholdsvis på skrå og i rette linjer. (Foto: Polyflor)

Arkitektene blir tøffere

I prosjektmarkedet er det også en tydelig kursendring.

– Arkitekter og designere er mer kreative i sine gulvløsninger. Ulike typer gulv, teksturer og farger settes sammen på nye måter og brukes gjerne til å skape soner i et rom, forteller Bigum Borgen.

Dette kjenner Blunck seg igjen i.

– Mer taktile strukturer brukes i større grad, og store rom deles inn i mindre arealer ved bruk av gulv istedenfor vegger, sier hun.

Se flere bilder
Velurteppe

Foto:

MØNSTER: Gamle, marokkanske flismønster var inspirasjonen til dette velurteppet. (Foto: Golvabia)

Mer informasjon

Forbo Flooring

Golvabia

Polyflor

Tarkett

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Hvordan male fliser?

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.