Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Nå skal det være mønster – også på gulvet

Vi ønsker forandring. Det gjenspeiles i våre valg av gulv.

 • <b>STATEMENT:<b/> Vinylgulvets mønster og farger understreker linjene og fargene i kjøkkeninnredningen. (Foto: Tarkett)

  Foto:

 • <b>BETONGMIKS:</b> Et mykt betonggulv i form av tekstilgulv i plankformat, med tre farger lagt i mønster. (Foto: Forbo Flooring)

  Foto:

 • <b>LEKENT:</b> Geometriske former i to farger satt sammen til et spennende gulv. (Foto: Tarkett)

  Foto:

 • <b>MØNSTER:</b> Gamle, marokkanske flismønster var inspirasjonen til dette velurteppet. (Foto: Golvabia)

  Foto:

 • <b>STASELIG:</b> Vinylstaver med utseende av innfarget eik, lagt i et lekkert mønster – henholdsvis på skrå og i rette linjer. (Foto: Polyflor)

  Foto:

Annonse
Annonse
Gulv med betonglook

BETONGMIKS: Et mykt betonggulv i form av tekstilgulv i plankformat, med tre farger lagt i mønster. (Foto: Forbo Flooring)

Gulvet spiller en større rolle i interiøret enn det har gjort på lenge, noe gulvleverandørene får merke. Vi er mer bevisst gulvets påvirkning i rommet, både estetisk og praktisk, og dette gjelder både for bolig- og prosjektmarkedet. 

Gulvet tilfører interiøret mer enn før, og vi ser at forbrukerne også våger mer. De ønsker i større grad å skape sitt eget uttrykk i boligen med et unikt gulv, sier Ingeborg Bigum Borgen hos Tarkett.

Rolige rammer åpner for mer action på gulvet

– Interiørtrendene har endret seg og vi har roet ned med mørkere og mer dempede farger. Med roligere omgivelser blir det enklere å tilpasse et mønstret gulv, og folk tør å eksperimentere med farger og mønster på andre måter, sier Bigum Borgen.

Klar for mønstergulv

Det finnes gulv som er mønstret i seg selv, samt ensfargede som legges i mønster. Materialene og formatene er mange og gir et godt utgangspunkt for variasjon.

– Det er en spennende trend i det å designe sitt eget gulv ved å bruke forskjellige farger og design sammen, og modulære gulv er veldig populære, sier Gunni Marie Blunck hos Forbo Flooring.

Hos Polyflor ser de også en merkbar endring i bruken av gulvene.

– Gulv i plankformat som i flere år har vært lagt mest side om side, legges nå mer som fiskebeinsmønster. Flere kombinerer også plank i rette linjer med skrålagte, og da får man større spill i mønsteret, sier Henning Sahlgaard hos Polyflor.

Arkitektene blir tøffere

Velurteppe

MØNSTER: Gamle, marokkanske flismønster var inspirasjonen til dette velurteppet. (Foto: Golvabia)

I prosjektmarkedet er det også en tydelig kursendring.

– Arkitekter og designere er mer kreative i sine gulvløsninger. Ulike typer gulv, teksturer og farger settes sammen på nye måter og brukes gjerne til å skape soner i et rom, forteller Bigum Borgen.

Dette kjenner Blunck seg igjen i.

– Mer taktile strukturer brukes i større grad, og store rom deles inn i mindre arealer ved bruk av gulv istedenfor vegger, sier hun.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]