IFI logo
Se flere bilder
Trend å ta gulvet til nye høyder

Foto: Tarkett

Trend å ta gulvet til nye høyder

Tør du velge et lekent gulv, eller går du for en mer nøktern klassiker? Alt er lov innen gjeldende gulvtreder!

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med et nytt gulv skaper du et personlig og tidsriktig hjem. I dag ønsker vi oss gulv som tåler slitasje, som varer og som blir vakrere med tiden.

Tarkett, som er en av verdens største gulvprodusenter, med virksomhet i over 100 land, har definert fire globale gulvtrender som gir deg mulighet til å skape et personlig uttrykk. Gulvtrendene er utviklet av selskapets designteam, og basert på trendrapporter og trendspaning over hele kloden.

LES OGSÅ: Hel ved i interiøret

De fire temaene har fått navnene «Celebrating Seasons», «New Folk», «Soft Silence» samt «Oh Happy Days», og består av gulv med ulike overflater, farger og mønstre.  

Nordiske hjem

Se flere bilder
Minimalistisk, nordisk gulv

Foto:

MINIMALISTISK: Nordisk lys og vakker minimalisme er viktige elementer innen stilen «Celebrating Seasons». Gulvet heter Heritage Eik Chalk White.

Den skandinaviske interiørstilen er populær over hele verden – og spesielt her i Norden. Den kjennetegnes av naturlige materialer og farger, et minimalistisk og stilrent uttrykk. Trendretningen blir kalt «Celebrating Seasons» og preges av et ønske om å ta naturen med inn, ekthet og være bevisst.

– Dette er en trendretning vi tror vil være populær i Norge. Her til lands omfavner vi naturen, og vi ser at nordisk design vokser seg sterkere og sterkere, sier Ingeborg Bigum Borgen, markedssjef Tarkett AS.

Etnisk inspirasjon

Se flere bilder
Orientalsk gulv

Foto:

ORIENTALSK: Gulv med mønstre inspirert av forskjellige land og kulturer er populært. Dette er et vinylgulv med mønster som et lappeteppe eller keramiske fliser.

Trendstilen «New Folk» er influert av ulike kulturer og land, og tar oss på en reise over hele verden. Vi ser mønstre av lappetepper, keramiske fliser, grafiske elementer og varme farger. Nøkkelord innen tema er håndverk, etnisk og hjemmekoselig.

– Nå vil folk være personlige og sette sitt eget preg på interiøret. Skreddersøm og utradisjonelle løsninger er populært, sier hun.

Klassiske interiører

Se flere bilder
Fiskebeinmønstret gulv

Foto:

FISKEBEIN: Laminatgulv er robust og slitesterkt alternativ til gulv for aktive familier. Naturtro etterligninger gjør det vanskelig å skille fra ekte treverk.

«Soft Silence» er et klassisk tema med sofistikerte og moderne design som gir et luksuriøst og harmonisk interiør. Her finner vi gulv med fiskebeinsmønster, myke og sensuelle farger, og lette grafiske design. Nøkkelord er kulturarv og tradisjoner.

Lekent og friskt

Med en miks av ulike farger og materialer, overflater og mønstre, er temaet «Oh Happy Days» en leken, ungdommelig og frisk trendstil. Med denne typen gulv får du et interiør som utfordrer det klassiske og sofistikerte, og isteden gir et sprut av optimisme, fantasi og kreativitet. Her er gulvene som gir hjemmet særpreg og identitet.

– For den som tør litt mer og er mer vågal, finnes store muligheter å leke seg med mønster og farger på gulvet. Da er det kanskje ikke de aller dyreste gulvene du velger å leke deg med, men de mer rimelige vinylproduktene, sier Bigum Borgen.

Se flere bilder
Ungdommelig med farger

Foto:

FARGEGLEDE: Trendstilen «Oh Happy Days» er en ungdommelig og personlig stil, der farger på vegg og gulv kombineres på en leken måte. Gulvet heter Shade Ask Linen White Plank.

Mer informasjon:

Tarkett

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.