IFI logo
Se flere bilder
Mørke tider på gulvet

Foto: Pergo, Element Studio, Golvabia, Tarkett, Södra, Gerflor, Forbo Flooring, Musum Interiør, Alfort

Mørke tider på gulvet

Sett et elegant, eksklusivt og lunt preg på interiøret med mørke gulv.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når boligen skal pusses opp, er valg av gulv et av de viktigste valgene du tar. Det er en stor flate, som skal vare lenge. Heldigvis har det gått opp for mange hvor viktig gulvet er for helheten, og flere bruker mer tid på å finne akkurat det riktige gulvet. Men hvilket gulv passer hos deg? Ønsker du et eksklusivt og lunt interiør, kan kanskje et mørkt gulv være akkurat det du trenger.

Den mørke trenden har nemlig kommet for fullt, og flere våger å male vegger i mørkere farger og henge opp mørkere tapeter. Men den mørke tendensen er ikke bare å se på veggene. Også på gulvet er det flere som tør å satse på mørkere farger.

Mørke gulv kan bidra til å gi boligen et elegant og eksklusivt inntrykk. I tillegg er det med på å gjøre rommet lunere og tilføre nødvendig tyngde.

Se flere bilder
Mørkt heltregulv

Foto:

EKSKLUSIVT: Mørke gulv gir et eksklusivt preg til rommet. (Foto: Element Studio)

Se flere bilder
Mørke fliser i fiskebeinsmønster

Foto:

MØNSTER: Et mørkt, mønstret gulv gir spennende liv til rommet. Og fiskebeinsmønster er for alvor tilbake i interiørbildet. (Foto: Golvabia)

Mange muligheter med mørkt gulv

Kombinert med dempede, varme farger, kan et mørkt gulv bidra langt på vei til et lunt og hyggelig interiør. Er du ute etter en hulefølelse, for eksempel på soverommet, kan det mørke gulvet være det du trenger for å binde interiøret sammen. Husk at god belysning blir enda viktigere når de mørke fargene tas i bruk. Du bør tenke på både naturlig lys og kunstig belysning. Riktig lyssetting kan gi en lun stemning, uten at rommet oppleves som altfor mørkt.

LES OGSÅ: Slik lykkes du med mørke farger

Et mørkt gulv som drar seg mer mot sort/grått, kan gi rommet et tøft uttrykk kombinert med de riktige fargene. Og er du for eksempel av dem som er glad i kontrastene i et sort/hvitt-interiør, er et mørkt gulv et godt utgangspunkt.

Se flere bilder
Mørk parkett i rutemønster

Foto:

HISTORISK: Gulvene i kolleksjonen «Noble» fra Tarkett er er en hyllest til historisk håndverkstradisjon, samtidig som de er tilpasset moderne trender. Tidløst og elegant! (Foto: Tarkett)

Bli inspirert

Her har vi samlet et knippe bilder av interiør med mørke gulv, i forskjellige kombinasjoner – som gir helt forskjellige uttrykk. Bla deg gjennom og se om mørke gulv kan være noe for deg!

Se flere bilder
Mørkt tregulv

Foto:

NATURLIG: Vi elsker tre her i Norge, og mørke tregulv kan bidra til en ekstra følelse av eksklusivitet, som dette fra Pergo. (Foto: Pergo)

Se flere bilder
Teglsteinsvegg og mørkt gulv

Foto:

KULT: Til teglsteinsveggen på ungdomsrommet står det mørkebrune gulvet fra Gerflor godt. (Foto: Gerflor)

Se flere bilder
Klassisk mørkebrunt heltregulv

Foto:

KLASSISK: Et mørkebrunt heltregulv sammen med hvitmalt panel og sorte detaljer gir et klassisk, enkelt uttrykk. (Foto: Södra)

Se flere bilder
Mørke gulv i offentlig rom

Foto:

OFFENTLIG: Det er ikke bare i private hjem flere får øynene opp for gulv med karakter. (Foto: Forbo Flooring)

Se flere bilder
Mørk grått vinyl banebelegg

Foto:

RØFT: Med banebelegg i vinyl kan du skape nær sagt hvilken som helst atmosfære. Med dette belegget fra Musum Interiør, kan du få et røft uttrykk. Kombiner med varmere naturmaterialer for at det ikke skal bli for kaldt. (Foto: Musum Interiør)

Se flere bilder
Arena mørke gulv

Foto:

TØFT: Mørke gulv kommer i mange nyanser. Velg det som passer best til den atmosfæren du ønsker i boligen. Dette gulvet er fra Arena. (Foto: Alfort)

Se flere bilder
Mønstergulv mørkebrunt

Foto:

HISTORISK: Gulvene i kolleksjonen «Noble» fra Tarkett er er en hyllest til historisk håndverkstradisjon, samtidig som de er tilpasset moderne trender. Tidløst og elegant! (Foto: Tarkett)

Se flere bilder
Mørk vegg og mørkt gulv

Foto:

HELHET: Det er helheten som teller. Det mørkrutete gulvet fra Tarkett står godt til den varme rødfargen fra Beckers. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.