Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Mørke tider på gulvet

Sett et elegant, eksklusivt og lunt preg på interiøret med mørke gulv.

 • Mørke tider på gulvet

  Foto: Pergo, Element Studio, Golvabia, Tarkett, Södra, Gerflor, Forbo Flooring, Musum Interiør, Alfort

 • <b>EKSKLUSIVT:</b> Mørke gulv gir et eksklusivt preg til rommet. (Foto: Element Studio)

  Foto:

 • <b>MØNSTER:</b> Et mørkt, mønstret gulv gir spennende liv til rommet. Og fiskebeinsmønster er for alvor tilbake i interiørbildet. (Foto: Golvabia)

  Foto:

 • <b>KLASSISK:</b> Et mørkebrunt heltergulv sammen med hvitmalt panel og sorte detaljer gir et klassisk, enkelt uttrykk. (Foto: Södra)

  Foto:

 • <b>KULT:</b> Til teglsteinsveggen på ungdomsrommet står det mørkebrune gulvet fra Gerflor godt. (Foto: Gerflor)

  Foto:

 • <b>OFFENTLIG:</b> Det er ikke bare i private hjem flere får øynene opp for gulv med karakter. (Foto: Forbo Flooring)

  Foto:

 • <b>RØFT:</b> Med banebelegg i vinyl kan du skape nær sagt hvilken som helst atmosfære. Med dette belegget fra Musum Interiør, kan du få et røft uttrykk. Kombiner med varmere naturmaterialer for at det ikke skal bli for kaldt. (Foto: Musum Interiør)

  Foto:

Annonse
Annonse
Mørkt heltregulv

EKSKLUSIVT: Mørke gulv gir et eksklusivt preg til rommet. (Foto: Element Studio)

Når boligen skal pusses opp, er valg av gulv et av de viktigste valgene du tar. Det er en stor flate, som skal vare lenge. Heldigvis har det gått opp for mange hvor viktig gulvet er for helheten, og flere bruker mer tid på å finne akkurat det riktige gulvet. Men hvilket gulv passer hos deg? Ønsker du et eksklusivt og lunt interiør, kan kanskje et mørkt gulv være akkurat det du trenger.

Den mørke trenden har nemlig kommet for fullt, og flere våger å male vegger i mørkere farger og henge opp mørkere tapeter. Men den mørke tendensen er ikke bare å se på veggene. Også på gulvet er det flere som tør å satse på mørkere farger.

Mørke gulv kan bidra til å gi boligen et elegant og eksklusivt inntrykk. I tillegg er det med på å gjøre rommet lunere og tilføre nødvendig tyngde.

Mange muligheter med mørkt gulv

Mørk parkett i rutemønster

HISTORISK: Gulvene i kolleksjonen «Noble» fra Tarkett er er en hyllest til historisk håndverkstradisjon, samtidig som de er tilpasset moderne trender. Tidløst og elegant! (Foto: Tarkett)

Kombinert med dempede, varme farger, kan et mørkt gulv bidra langt på vei til et lunt og hyggelig interiør. Er du ute etter en hulefølelse, for eksempel på soverommet, kan det mørke gulvet være det du trenger for å binde interiøret sammen. Husk at god belysning blir enda viktigere når de mørke fargene tas i bruk. Du bør tenke på både naturlig lys og kunstig belysning. Riktig lyssetting kan gi en lun stemning, uten at rommet oppleves som altfor mørkt.

LES OGSÅ: Slik lykkes du med mørke farger

Et mørkt gulv som drar seg mer mot sort/grått, kan gi rommet et tøft uttrykk kombinert med de riktige fargene. Og er du for eksempel av dem som er glad i kontrastene i et sort/hvitt-interiør, er et mørkt gulv et godt utgangspunkt.

Bli inspirert

Her har vi samlet et knippe bilder av interiør med mørke gulv, i forskjellige kombinasjoner – som gir helt forskjellige uttrykk. Bla deg gjennom og se om mørke gulv kan være noe for deg!

Mørkt tregulv

NATURLIG: Vi elsker tre her i Norge, og mørke tregulv kan bidra til en ekstra følelse av eksklusivitet, som dette fra Pergo. (Foto: Pergo)

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]