Kategorier

Meny

Konto

Varmt interiør med okergult i høst

Okergul er en liten vinner blant høstens farger, særlig som den lille prikken over i-en når stuen skal fornyes. Dette er fargen som vil varme og piffe opp interiøret litt ekstra.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Varmt interiør med okergult i høst

Foto: Chera Westman/ifi.no, Bjørg Owren/ifi.no, Borge, INTAG, Storeys

Det blir i hvert fall mange okergule fløyelsputer rundt om i de tusen hjems sofahjørner, men møbelprodusenter og leverandører av tapet har også mye okergult å friste med.

Okergul fløyel i stuen

Nå er det et lass av okergule puter på vei ut i interiørbutikkene, ifølge Lars Kollerøs fra Lama. De er blant leverandørene som sørger for «siste nytt» av puter, pledd og småmøbler til det norske interiørmarkedet, og har god oversikt over hvilke farger som er mest i skuddet nå.

Da vi stakk innom standen deres rett før stengetid siste dag av Oslo Design Fair (ODF), fikk vi høre at gult hadde hatt en spesiell appell til mange innkjøpere denne sesongen.

– De gule forsvant først, sier Lars Kollerøs mens han tar opp og viser en stor myk pute i fløyel. Etter gult var det grønn og rustrødt som forsvant. Både farge og materiale skal være varmt og mykt nå.

Dele på Pinterest Okergul pute

FØRST TOMT: De okergule fløyelsputene fra Lama falt i smak hos så mange at de gikk tom. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Flere gule interiørtips

Oslo Design Fair varslet i en pressemelding i sommer at 90-tallets okergult og bruntoner er tilbake for fullt. Messen bar preg av at fargene er bredt tilbake i interiørmoten. Fargene skal være lune og varme, utover det er alle farger godt til stede. For den som så etter gult, var det mye å kose seg med både på messen og hos leverandører som holdt åpent hus under messedagene.

LES OGSÅ: Interiørtendenser 2018 på Oslo Design Fair.

Møbler med okergul aksentfarge

På messen var Fogia, kjent svensk kvalitetsleverandør av skandinavisk design, synlig tilstede med gult. På standen deres tronet en spesiallaget Fogiahylle i okergult. Marketing director Anders Nelander forteller at for dem er okergult en viktig aksentfarge i år.

– Hver høst gjør vi en trendanalyse og bestemmer aksentfarger som skal brukes i vår kommunikasjon. Vi bestemte allerede for et år siden at det skulle bli okergult i 2017, sier han.

Den norske møbelprodusenten Hjelle var også svært synlig med gult. De produserer alle sine produkter på egen fabrikk i Norge, og stilte ut sofaen NiU i helnorsk versjon med farger inspirert av trendene på catwalkene tidligere i vår. De tror vi vil se mer gult framover.

– Vi har behov for den optimisme og energi som gult gir, også er det en farge som skaper rom for personlighet og som passer godt inn i de gyldne nyansene og brune tonene som utpeker seg i interiørbildet akkurat nå, sier Charlotte Ronja E. Knudsen hos Hjelle.

Dele på Pinterest Okergul hylle

VIKTIG AKSENT: Hos svenske Fogia er okergult en viktig aksentfarge. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Dele på Pinterest Okergul sofa

HELNORSK SOFA: Sofaen NiU fra Hjelle i gult ulltekstil fra Gudbrandsdalen Uldvarefabrik, kombinert med av sennepsfarge som roer litt ned. NiU er designet av Hallgeir Homstvedt. (Foto: Bjørg Owren/ifi.no)

Tapet og tekstiler til oppussing med oker

Storeys, som var eneste tapetleverandør på ODF, bød på flere gule fristelser. I den siste kolleksjonen fra Eijjfinger, Stripes, er okergult brukt som innslag i mange ulike stripestiler.

Borge, som står bak Finndintapet.no, inviterte til åpent showrom og hadde i anledningen skiftet ut alle utstillingene. Blant nyhetene fant vi et litt retroaktig design fra Falseterbo, som kan passe både på kjøkken og ungdomsrom.

Dele på Pinterest Stripet okergult tapet

STRIPER: I den nye kolleksjonen fra Eijffinger er det striper for enhver smak og stil, og mange har «den rette» gulfargen. Tapetet føres av Storeys. (Foto: Storeys)

Dele på Pinterest Retro okergult tapet

LITT RETRO: Tapetet fra Falstebo/Finndintapet.no kan passe i mange rom. Et lite tips på kjøpet er å bruke magnettapet under tapetet. (Foto: Mari Rosenberg/ifi.no)

Hos INTAG var det gult å finne i mange kolleksjoner. Sanderson kan by på mye som passer i norske hjem, og det var mange begeistrede kommentarer til høstens nykommer, The Potting Room. Og så klart var guloker et lysende innslag i mønstrene.

På showrommet til Green Apple var det lunt og frodig, med gult så absolutt til stede både i tekstiler og tapet.

– Vi føler alle her at gult er i tiden og på vei inn, kommenterer Kristian Halvorsen hos Green Apple.

Dele på Pinterest Tapet i okergult

ENGELSK: Tapet og tekstiler fra Sanderson er tidløse, og moderne. Tapetet her er fra den nye kolleksjonen Potting Room. Føres av INTAG. (Foto: INTAG)

Dele på Pinterest PÅ VEI: Okergult var definitivt å se i showrommet til Green Apple. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

PÅ VEI: Okergult var definitivt å se i showrommet til Green Apple. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]