Kategorier

Meny

Konto

Interiørtendenser 2018 vist på Oslo Design Fair

De som velger varer til landets gave- og interiørbutikker blir inspirert på Oslo Design Fair.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Interiørtendenser 2018 vist på Oslo Design Fair

Foto: Inger Marie Grini

Oslo Design Fair, som arrangeres i Lillestrøm i månedsskiftet august/september, er en viktig inspirasjons- og handelsplass for innkjøpere til gave- og interiørbutikkene her i landet. I løpet av noen hektiske dager bestemmes det hva butikkene rundt om skal fylle hyllene med av neste sesong. Den enkelte innkjøper balanserer mellom hva hun tror kundene vil ha, nye interiørtendenser og et vell av produkter.

Fortid-fremtid

Som inspirasjon og en «miniguide» i nye interiørstiler, har messen en egen tendensutstilling basert på hovedstrømningene i tidsånd og produkter fra produsentene som stiller ut på messen. Tema for høstens messe er «Fortid-Fremtid», og nostalgi er også stikkordet for utstillingen som er formet av Kirsten Visdal og Per Olav Sølvberg.

De to stylistene har tolket tiden vi lever i og definert fire trender de har tro på fremover; Poetisk, Ny luksus, Verksted og Futuristisk. De fire tendensene reflekterer et stort spenn i både tid og stil – fra det asketiske til det luksuriøse, fra det jordnære til det teknologiske.

Kirsten Visdal forklarer at det er fordi verden er såpass utrygg at vi søker vi tilbake til røttene, til det jordnære, til det som er retro. Men det er ikke én stil eller epoke som preger bildet.

– Det er fortid innenfor forskjellige stilarter. Vi hopper fra den gamle klassiske kunsten via industrien til 70-tallet med brente farger og keramikk, sier stylist og kurator Kirsten Visdal.

Futuristisk interiørtrend

Her møter vi det litt opprørske med teknologi og surrealisme. Taktile overflater i kjølige farger, glass og betong kombinert med arv fra tidligere generasjoner.

Dele på Pinterest Tendensutstilling Oslo Design Fair

FUTURISTISK: En selvsikker lek med farger og materialer fra ny og gammel tid. Teppet på gulvet er fra Desso/Terkett.

Poetisk interiør

Denne trendenkjennetegnes av ærlige materialer og en nedtonet fargepalett. Her er det fokus på det essensielle. Lyset er viktig og inspirasjonen er hentet fra de gamle klassiske mestere.

Dele på Pinterest Tendensutstilling Oslo Design Fair

POETISK: Her er det ikke noe overflødig, farger og materialer er enkle og ærlige. Lys og lysinnfall er en viktig stemningsskaper. Inspirasjon er hentet fra de gamle mestrenes stilleben.

Ny luksus ny interiørtrend

Dette er en nytolkning av art deco, med en blanding av klassisk og moderne design. Den som bor her er en stilsikker og bevisst kjenner som satser på kvalitet.

Dele på Pinterest Tendensutstilling Oslo Design Fair

NY LUKSUS: Myke velurer og harde materialer skaper atmosfære av nedtonet luksus. Inspirasjonen er hentet fra Art Deco. Gulvet i eik er fra Tarkett.

Interiørstilen Verksted

Her er vi inne i en rå, uhøvlet stil, med røffe materialer mot blanke flater. Dette er en stil som gjenspeiler folks behov for selv å være kreative og skapende, med en atmosfære som oser av kunstnerens skapende prosess.

Dele på Pinterest Tendensutstilling Oslo Design Fair

VERKSTED: En rå og uhøvlet stil for den som trives i en atmosfære av skapende og kreative prosesser.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]