Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Fargetrend på Oslo Design Fair

Hvor enn vi snudde oss i messelokalene under Oslo Design Fair tidligere i år, var det umulig å ikke legge merke til bruntonene, de brente rødfargene og cognac- og whiskytonene.

 • Fargetrend på Oslo Design Fair

  Foto: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

 • <b>TENDENSER:</b> Det var innslag av de rødbrune fargene også på tendensutstillingen stylet av interiørstylist og -konsulent Kirsten Visdal.

  Foto:

 • Fargetrend på Oslo Design Fair

  Foto:

 • <b>HVERDAGSMAGI:</b> Hverdagsritualer var tema for årets messe. På tendensutstillingen var det derfor også lagt vekt på de små tingene.

  Foto:

 • <b>TERRACOTTA:</b> Terracottapottene var hyppig vist fram med grønne planter.

  Foto:

 • <b>LUNERE:</b> Det kommer mer og mer tekstiler, også her i ulike brunnyanser.

  Foto:

 • <b>LYST TRE:</b> Det var ikke mangel på de rødlige fargene. Her i kombinasjon med lyst tre.

  Foto:

Annonse
Annonse

Tema for årets Oslo Design Fair var hverdagsritualer. Som på de to foregående messene, med temaene "The Return of Cozy" og "Togetherness", var fokuset også her på trivsel og kos. 

– Vi må ha kos inn med teskje, for det er en så stor tendens i tiden, sier messedirektør Grete Sivertsen når hun snakker om messens tema.

Farger for trygghet

OVERALT: Store, grønne planter, runde former og brente rødtoner var gjennomgående på hele messen.

OVERALT: Store, grønne planter, runde former og brente rødtoner var gjennomgående på hele messen.

Det var ikke vanskelig å få øye på brunfargene, de brente rødtonene eller whisky- og cognacfargene rundt på messen. Ifølge Sivertsen kan dette ha sammenheng med at vi søker trygghet hjemme og vil ha det lunere og varmere - og selvfølgelig koseligere.

– Hva er det som gir deg den atmosfæren du trenger for å ha en trygg ramme rundt livet ditt? Selv om det er individuelt, er det visse materialer og farger som funker bedre enn andre til å skape en følelse av ro og trygghet, forklarer hun. 

I interiørtrendene reflekteres behovet for trygghet gjennom kvalitet, bærekraft, godt håndverk, natur, varighet og varmere farger som kan skape lunere interiør. Brunt har blitt en viktig basisfarge og de ulike varme og brente rødtonene sammen med cognac- og whiskyfargene er sentrale. Vi ser også en del innslag av oker, burgunder og lys rosa.

Lisa White, leder for interiør- og livsstilsavdelingen ved verdens største trendbyrå, WGSN, ser også mer varme i fargene.

– Vi ser en oppvarming av farger: mettede gulfarger, nyanser av rødt, grønt og blått. 

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]