Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Tendenser 2017/2018: Høstlig mykt og lunt

Trives du best i lune rom, der interiøret er som en varm og myk favn du kan synke inn mot og hvile i? Da kan du kanskje finne inspirasjon i denne frodige høstpaletten.

 • <b>DEN FRODIGE:</b> Er denne paletten noe for deg?

  Foto:

 • <b>HØSTPALETT:</b> Eplehagen en høstdag er fin inspirasjonskilde for deg som trives med høstfarger. Legg merke til spillet mellom blankt og matt, lyst og mørkt, kjølig og varmt. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

  Foto:

 • <b>GRØNT:</b> Grønn nevnes ofte som en trendfarge, og finnes i mange nyanser. Her er et drag av høst med kombinasjonen kork, tre og sortaktig grønn i et ellers lyst interiør. Veggen av trekubber er tapet fra Komar. (Foto: Fantasi Interiør)

  Foto:

 • <b>MØNSTERMIKS:</b> Tekstiler luner for både øyet og øret. Variasjon i mønster og tekstur gjør helheten spennende. Du er på trygg grunn så lenge fargene er nyanselike. Tekstilene er fra Harlequin/Tapethuset. (Foto: Tapethuset)

  Foto:

 • <b>FLERFARGET:</b> Blått, gult og rødt i fint avstemte høstnyanser. Selv med tre farger er uttrykket rolig. Hemmeligheten er at fargene er sortaktig nyanselike, de er hentet fra samme sted i fargetriangelet. (Foto: Nordsjö)

  Foto:

 • <b>MASKULINT:</b> Fargene fra paletten kan kombineres i det uendelige og skape nettopp uttrykket som er «ditt». Slette flater, harde materialer, dempede rødtoner, grovt lær og rustikt tre skaper assosiasjoner til en maskulin stil. Fargene er fra Beckers. (Foto: Beckers)

  Foto:

Annonse
Annonse

Paletten er satt sammen av IFIs Trendforum som har sett på interiørtendensene fram mot 2018. IFIs trendforum har laget fire paletter (den nysgjerrige, den uredde, den frodige og den trygge) basert på at vi er like forskjellig som mennesker, som et helt år med sine ulike årstider. Derfor må måten vi innreder på, og farger og materialer vi liker bli variert og mangfoldig. 

Farger og materialer for kos og trivsel

Det er mye fokus på mørke farger for tiden, en naturlig motreaksjon på at hvitt har vært den store moten lenge. Synes du hvite rom er nakent og upersonlig, er tiden inne for farger, taktile materialer og tekstiler. Høstpaletten er for deg som trives med det lune og ikke er redd for at mørke farger gjør rommet lite

Slipp høstsola inn

HØSTPALETT: Eplehagen en høstdag er fin inspirasjonskilde for deg som trives med høstfarger. Legg merke til spillet mellom blankt og matt, lyst og mørkt, kjølig og varmt. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

HØSTPALETT: Eplehagen en høstdag er fin inspirasjonskilde for deg som trives med høstfarger. Legg merke til spillet mellom blankt og matt, lyst og mørkt, kjølig og varmt. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)

Hovedbudskapet fra trendeksperten nå er at hjemmet skal formes for trivsel og hygge. Når vi kommer hjem skal vi senke skuldrene og stenge stress og mas ute. Omgivelsene påvirker oss, og vegger, gulv og øvrig interiør med sine farger, former og materialer blir rammen rundt hverdagskosen.

La magefølelsen styre. Blås i om andre synes at en farge blir for mørk, eller kraftig. Det er du som skal trives hjemme hos deg. Forsk litt i mulighetene som ligger i høstpalletten som vi har kalt den Den frodige. Innred med farger, materialer, ting og tang etter ditt hjertes lyst.

Noe for deg?

MØNSTERMIKS: Tekstiler luner for både øyet og øret. Variasjon i mønster og tekstur gjør helheten spennende. Du er på trygg grunn så lenge fargene er nyanselike. Tekstilene er fra Harlequin/Tapethuset. (Foto: Tapethuset)

MØNSTERMIKS: Tekstiler luner for både øyet og øret. Variasjon i mønster og tekstur gjør helheten spennende. Du er på trygg grunn så lenge fargene er nyanselike. Tekstilene er fra Harlequin/Tapethuset. (Foto: Tapethuset)

Frydes du ved høsten, de gnistrende fargene eller å vasse i tørt høstløv og er fristet til å hoppe opp i den store løvdungen slik du gjorde som barn? Du kan gjenskape noe av stemningen hjemme hos deg. Oppskriften er enkel: Sats på varme farger, lune tekstiler og materialer med tyngde. Ikke spar på noe, vær raus! La farger fra den gulrøde delen av fargesirkelen spille hovedrollen. Kombiner disse med nabofarger, fra enten den blå eller grønne siden. Sortaktige farger gir god tyngde og skaper ro. Myke tekstiler med tungt fall gir et rolig og lunt uttrykk og demper romklang. Myke tepper på gulvet er også med på å skape opplevelsen av et lunt rede.

Stemningen kan du skape enten du trives best med nordisk design, lun loungestil eller med «litt herfra og litt derfra».

Prikken over i-en setter du med noen kontraster, gjerne fargesterke nyanser av rødt eller grønt. 

Nøkkelord: Lunt rede, varme farger, slow-living, ekte varer, kvalitet, uformelt og koselig, stilisert og moderne, rustikk, enkel og skandinavisk, landlig, ull, velur, tungt, mykt, kontraster.
Oppdatert: 17.12.2019  

Paletter:

Den nysgjerrige

Den uredde

Den trygge

IFIs Trendpanel:

 • Ledes av ifi.no, med kreativ leder Bjørg Owren i spissen.
 • Består av innkjøpere, produkt- og markedsansvarlige fra sentrale leverandører til det norske markedet.
 • Samles til årlig workshop for å diskutere hva som rører seg i norsk interiørmote og hva som vil prege det moderne interiøret framover. Fjorårets workshop fant sted i oktober.

Slik har trendpanelet kommet frem til palettene:

Utgangspunktet for IFIs Trendforum er at ulike personligheter har ulike preferanser for stil og farge og dermed ulikt utgangspunkt for hva en vil trives med. Vi kan grovt sett deles i fire grupper som et år med sine fire årstider. Vår, sommer, høst og vinter gir tydelige karakterer. Det var ikke mange stikkordene som skulle til før det ble tegnet tydelige personligheter, og til hver type ble det valgt farger og materialer med egenskaper som harmonerte. Dette er ikke ment som noen fasit for «riktig og galt», men som inspirasjon og et startpunkt for jakten på egen stil. 

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]