Norsk Akustikksenter annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Gummigulv

Alt du trenger å vite om gummigulv - trender, inspirasjon og egenskaper.

Artikler

Naturgummibelegget «Noraplan Iona» fra Nora Systems ble lansert under byggmessen i München 2017. – Dette gulvet minner om verkene til Jackson Pollock, sier Ingo Baenisch.

Langt fra alle gulvtyper er like godt egnet i alle boligens rom. Derfor bør du velge gulv til hvert enkelt rom ut fra egen familiesituasjon, hva rommet brukes til og gulvets egenskaper. Ikke lag et kompromiss der hele huset får samme gulv – også om det kan virke som det enkleste valget.

I en operasjonssal, et akuttmottak eller på en oljeplattform er kun det beste godt nok. Gummigulv fra Nora Systems trives best i krevende rom. – Vi leverer gulv som tåler alt, sier Steinar Pjaaka. 

Norske gulv er inne i en krevende tid. Gulv i ganger, korridorer og butikker kjemper mot vekten av voksne mennesker med pigger under skoene. – Det ødelegges mye gulv i disse dager, sier Jan Erik Jørgensen hos Polyflor.

Har du planer om å legge nytt gulv? Det er enklere enn du tror. Her er en oversikt over alle gulvtypene som enkelt kan klikkes på plass.

Et gulv kan være så mangt! Ære være parketten, men til kjøkkengulvet finnes et vell av lekkerbiskener som vil fungere minst like bra, om ikke bedre, i ett av husets kanskje mest kravstore rom.

Noen steder i huset er det behov for ekstra robuste gulv. Et tips er å gå for kvalitet - vi bytter gulv mer sjeldent enn vi maler eller tapetserer om.

Du har kanskje sett den, eller i hvert fall gått på den allerede! Du finner den inn til ankomsthallen på Gardermoen flyplass. Det stilfulle gulvet fra Artigo er perfekt til steder med mye trafikk - som trappetrinnet.

Gulv med innebygget støtdemping gjør kokkeleringen til en behagelig opplevelse for ryggen og beina! Myke gulv demper akustikken i rommet og gjør det mer behagelig også for øret.

Gulv med innbygget støtdemping gjør kokkeleringen til en behagelig opplevelse også for beina! Harde gulv kan gjøre vondt for knær og rygg når vanlige kjøkkenaktiviteter som baking og matlaging og den etterfølgende oppvasken medfører mye ståing.

Gummigulv er ikke et vanskelig gulv å vedlikeholde. Men for å få det til å holde seg pent og rent over tid, er det likevel en fordel å gi det litt omsorg. En vedlikeholdspakke gjør jobben enkel.

Flere artikler

Finn din nærmeste