Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Offentlig miljø

Går godt og stille på gummi

  •  
  •   Publisert:
  Hanne Jørgensen/Polyflor
Med gummibelegg i de åpne kontorlokalene til LPO Arkitekter, blir det mindre støy, godt å gå og lett å holde rent – og selvfølgelig tiltalende for øyet. Det er tross alt arkitekter som holder til her.
Gummigulv Artigo Uni
TILTALENDE: LPO Arkitekter likte godt den silkematte overflaten og den enkle fargen. Det kom på topp av gulvets andre gode egenskaper. Hanne Jørgensen/Polyflor

LPO Arkitekter er et av landets ledende arkitektkontor. Og da deres egne kontorlokaler i Oslo skulle pusses opp, tegnet de det selvfølgelig selv – og de visste de hva de ville ha. Til de lyse, moderne lokalene i Rosenborggata valgte de å legge 1400 kvadratmeter Artigo Uni, et gummigulv fra Polyflor.

– Hovedårsakene til at valget falt på nettopp det gulvet, er at det gir god gangkomfort, det er slitesterkt, enkelt å rengjøre og det demper trinnlyder, forklarer Henrik Finne, salgssjef Norge hos Polyflor. – I tillegg har det et tiltalende utseende, og LPO falt for den silkematte overflaten gulvet gir, sier han.

Gummigulv fra Polyflor
LETTSTELT: At Artigo Uni er slitesterkt og enkelt å rengjøre, er to egenskaper som kommer godt med i et kontormiljø. Hanne Jørgensen/Polyflor

Gulv som gjør deg godt

Gummigulv på kontor
GODT FOR DEG: Artigo gummigulv bidrar til et godt innendørs klima, som er veldig viktig i et kontorlandskap – som andre steder. Hanne Jørgensen/Polyflor

I kontorlandskap, som ikke nødvendigvis er kjent for å gjøre underverker for kroppen ellers, er det viktig med et gulv som kjennes godt å gå på.

– Mange velger gummigulv på grunn av gangkomforten. Det er vesentlig bedre å gå på over lang tid enn mye annet, sier Finne.

– I tillegg kan Artigo gummigulv bidra til et godt inneklima, noe som er avgjørende for et sunt kontormiljø, supplerer Hanne Jørgensen, prosjektkonsulent hos Polyflor.

Mindre støy

En annen viktig grunn til at valget falt på gummi, var lyden. For på en arbeidsplass er det alltid viktig å tenke på støynivået. Særlig i et åpent kontorlandskap.

– Når det er snakk om et stort, åpent kontorlandskap, som det er hos LPO Arkitekter, da er akustikken veldig viktig. Høye hæler som klakker i gulvet eller tunge såler som haster forbi kan fort bli plagsomt og forstyrrende. Gummigulv gir god trinnlydsdemping mellom etasjer, og demper også klakkelyden og trommelyden man ellers kan få i lokalene, forklarer Henrik Finne.

God akustikk i åpent kontorlandskap
ÅPENT: I et åpent kontorlandskap, kan det fort bli mye støy som forstyrrer arbeidsroen. Da er det viktig med et gulv som bidrar til å redusere blant annet trinn- og trommelyder. Hanne Jørgensen/Polyflor

Pop med gummigulv

Det er ikke bare LPO som har sansen for gummi på gulvet. Rundt om i Norge ligger det tusenvis av kvadratmeter med Artigo.

– På store prosjekter rundt i hele Norge er det valgt gummigulv. Se for eksempel på Kuben yrkesarena, der er det rundt 12 000 kvadratmeter gummigulv i ulike varianter. Nord-Østerdal videregående er et annet eksempel, som har mottatt flere priser for sitt bygg. På A-Hus ligger det rundt 100 000 kvadratmeter med gummigulv. Så det er mange ulike prosjekter, både små og store, der gummi foretrekkes, avslutter Finne.

Gummibelegg Polyflor på kontor
POP: Rundt om i Norge ligger tusenvis av kvadratmeter gummigulv i offentlig lokaler. LPO Arkitekter sine kontorer er bare ett av stedene. Hanne Jørgensen/Polyflor

Dette ble brukt:

  • Gulv: Artigo Uni gummigulv - POLYFLOR

LPO Arkitekter

Sted: Rosenborggata 19C
Tid: Juli 2017
Prosjektansvarlig interiør og detaljering: Marie Claussen, sivilarkitekt og partner i LPO
Gulv: 1400 m2 Artigo Uni gummigulv fra Polyflor

Les også Vil ha naturen inn på kontoret

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Offentlig miljø

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: