Kategorier

Meny

Konto

Bedre lyd i Hamar

Det finnes gode og dårlige løsninger når akustikk blir et problem. Hos arkitektkontoret Studio NSW på Hamar valgte de den gode løsningen: Teppefliser!

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Bedre lyd i Hamar

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Det gamle linoleumsgulvet var dårlig vedlikeholdt og nær ved å smuldre opp under beina på de travle arkitektene. Akustikk og plagsom romklang var også blitt et problem i det åpne kontorlandskapet.

Dele på Pinterest Amund Eggum Wangen

ROMKLANG: – Det var først da teppeflisene ble lagt, vi forsto hvor ille romklangen hadde vært, sier Amund Eggum Wangen.

Smertestillende fra Tarkett

Det endte med at de ansatte måtte heve stemmen for å bli hørt. Så ble lydene bare enda høyere og romklangen til slutt en hodepine for alle. Derfor begynte Amund Eggum Wangen og en kollega å jakte på en løsning. Den kom fra Tarkett.

Dele på Pinterest Teppefliser i åpent landsskap

FELLESKAPET: De ansatte hos Studio NSW på Hamar jobber i et åpent landskap. Derfor blir lydforholdene spesielt viktige.

Fiskebein på kontoret

− De var på besøk for å vise noen prøver på DESSO-tepper til et annet prosjekt vi jobbet med. Så tenkte vi at disse teppeflisene kunne vi også bruke til vårt kontor. Estetikken og funksjonene var slik vi ønsket. Derfor tegnet vi en gulvplan og fikk fiskebeinsmønsteret til å gå opp i vårt 200 kvadratmeter store kontorlandskap, forteller Amund.

Dele på Pinterest Desso teppefliser på kontor

PROBLEMLØSER: – Tarkett kom for å vise frem sine DESSO-teppefliser til et annet prosjekt. Vi tenkte at dette må vi prøve på vårt kontor også. Det har vi ikke angret på. Nå er akustikken og romklangen i rommet borte, sier Amund Eggum Wangen.

Borte på sekunder

På møterommet valgte arkitektkontoret Tarketts trinnlydsdempende teppeflis kalt «SoundMaster».

− Det var først da teppeflisene ble lagt vi forsto hvor ille romklangen hadde vært. Nå er det behagelig i alle rom. Folk kan snakke lavere, og akustikken er ikke lenger et problem. Vi merket stor forskjell i det sekundet flisene ble lagt på gulvet, sier den fornøyde arkitekten.

Dele på Pinterest Teppefliser på møterom

DE VONDE LYDENE: På møterommet til Studio NSW på Hamar var lydforholdene svært dårlige. Løsningen ble å legge Desso «SoundMaster» fra Tarkett. Dette er teppefliser med ekstra tykk bakside som demper romklang og akustikk.

Tar med kundene hjem

Han mener det nå blir enklere å vise prosjektkunder hva teppefliser kan by på.

− Å vise frem en prøvebok eller noen enkle fliser gir ikke et rettferdig bilde. Nå kan vi ta med kundene hit og vise en fullverdig løsning både på det estetiske og funksjonelle. Vi bruker mye teppefliser på andre kontorprosjekter og samarbeider godt med Tarkett. Jeg synes de er flinke til å vise frem nyheter og løsninger, sier han.

Dele på Pinterest Teppefliser på kontor

MATSALEN: DESSO «SoundMaster» fra Tarkett er også lagt på spiserommet for å dempe akustikk. – Nå tar vi kunder med til kontoret for å vise hvor god denne gulvløsningen er, sier arkitekt Amund Eggum Wangen.

For full maskin

Teppeflisene ble lagt i mars i år, og Amund & Co har erfart at renhold og vedlikehold ikke har bydd på nye utfordringer. Snarere tvert imot.

− Nå holder støvet seg på gulvet. Vi støvsuger som vanlig og har lite vedlikeholdskostnader knyttet til vårt nye gulv, sier hamarsingen, som forteller at hjembyen er inne i en rivende utvikling.

− I løpet av de siste to årene har vi gått fra 12 til 16 arkitekter. Vi har mye å gjøre nå, og dette er bare begynnelsen, sier han.

God hjelp fra gulvet

Lars Adrian Nilsson fra Tarkett mener kontorer med dårlig akustikk kan gjøre folk slitne og ukonsentrerte.

– Legger du tekstiler på gulvet vil rommet bli bedre å oppholde seg i, og mye av støyproblemene vil forsvinne.

– Vi er glade for at arkitektene på Hamar er fornøyde med sitt valg. Jeg vil også berømme Malermester Morten Skancke som har gjort en meget god leggeteknisk jobb, sier han.

Fakta:

Akustikk-kontor-teppefliser-Foto-RobertWalmann-ifino-6

  • I det åpne kontorlandskapet på Hamar har Tarkett lagt DESSO «Travers». Flisene er 20 cm x 100 cm. Det er valgt fire ulike farger til det 200 kvadratmeter store rommet.
  • På møterommet og i spiserommet er det lagt DESSO «Pure» med SoundMaster. Det er fliser med en spesialbakside som gir opptil 34 desibel lydreduksjon i forhold til harde gulv.

Mer informasjon:

Tarkett

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]